Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Predčasná ejakulácia - jednoduché kroky, ktoré pomôžu

Autor článku: redakcia Zerex.sk 21.01.2019 00:00 predcasna-ejakulacia

Nepríjemnou skúsenosťou pre obidvoch partnerov môže byť neschopnosť kontroly nad ejakuláciou. Kým u niektorých mužov nastáva ejakulácia krátko po začatí styku, niekedy sa môže dostaviť ešte pred samotným vniknutím do partnerky. Ako si poradiť s predčasnou ejakuláciou?

Spokojnosť v sexuálnom živote môže v tomto smere zabezpečiť niekoľko pravidiel, techník a zmien.

Prečo k predčasnej ejakulácii vôbec dochádza?

Viac ako tretina mužov sa s problémom stretla a čelila jej nepríjemným následkom. Niekedy sa jedná o “jednorázové záležitosti”, no pretrvávajúce problémy je potrebné, prirodzene, brať s úplnou vážnosťou. Svoju úlohu môžu zohrávať emocionálne faktory (stres, depresia, pocity viny, partnerské problémy), ale aj frekvencia stykov, liečba erektilnej dysfunkcie a ďalšie faktory.

Jedlá, prírodné doplnky a bylinky

#1 Bylinky, vitamíny, minerály. Ktoré zaberú?

Kotvičník zemný užitočný v prípadoch predčasnej ejakulácie a celkový pozitívny vplyv na ľudskú sexualitu. Napomáha tvorbe testosterónu, ovplyvňuje fyzickú výkonnosť a vytrvalosť;

Pestrec mariánsky pozitívne vplýva na pružnosť ciev a kvalitu erekcie;

Maca peruánska je bohatá na vitamíny, minerály a enzýmy, ktoré prispievajú k lepšej sexuálnej kondícii, napomáha tiež hormonálnej rovnováhe;

Sibírsky ženšen prispieva k lepšiemu zvládaniu stresu a úzkosti, podporuje uvoľnenie napätia, napomáha zabraňovať vyčerpaniu. Prispieva k lepšiemu fyzickému aj psychickému zdraviu, podporuje prekrvenie pohlavného údu.

Aj prostredníctvom stravy bohatej na zinok, selén, vápnik a železo je možné zabojovať proti predčasnej ejakulácii. Väčšia konzumácia sacharidov a potravín s nízkym obsahom bielkovín je tiež vhodná na uvoľnenie serotonínu a ľahšie zbavenie sa úzkosti.

banány obsahujú enzým bromelaín, ktorý umožňuje zabraňovať predčasnej ejakulácii a súčasne umožňuje zvyšovať libido;

špenát môže pomôcť kontrolovať predčasnú ejakuláciu vďaka prítomnosti folátu, železa a zinku, ktoré pomáhajú pri posilňovaní sexuálnej výkonnosti;

škorica má schopnosť pomôcť rovnováhe pohlavných hormónov u mužov, čím tiež umožňuje predchádzať predčasnej ejakulácii.

#2 Tabletky proti predčasnému vyvrcholeniu

Prírodnou a hlavne bezbolestnou formou riešenia predčasnej ejakulácie sú doplnky výživy, ktoré vďaka obsahu prospešných látok môžu úspešne pomôcť. Zerex Extralong sú určené mužom s rýchlym vyvrcholením. Kombinácia tradičných bylín môže priaznivo ovplyvniť dĺžku pohlavného styku a prispieť k partnerskej sexuálnej pohode.

Tabletky Zerex Extralong obsahujú výťažky z kotvičníka zemného, macy peruánskej, pestreca mariánskeho a ženšenu pravého. Nachádza sa v nich aj:

aminokyselina L-arginin (stimuluje produkciu oxidu dusnatého, čím sa zlepšuje priechodnosť ciev a kvalitu erekcie);

L-lyzín je nevyhnutný na produkciu dôležitých hormónov v ľudskom tele, pomáha lepšiemu prekrveniu (aj penisu);

L-citrulín napomáha produkcii oxidu dusnatého a používa sa na zlepšenie výkonnosti.

Vhodné sú pre páry pokúšajúce sa splodiť potomka a rýchle vyvrcholenie nehrá v ich prospech.

Techniky

#3 Pravidelnosť stykov

Nie je vôbec výnimkou, že k predčasnej ejakulácii dôjde po tom, čo má muž styk po dlhom čase. Je to prirodzený jav, pretože po dlhšej “sexuálnej abstinencii” má telo tendenciu ejakuláciu urýchliť . Bolo by preto vhodnejšie zabezpečiť pohlavný styk vo frekvencii dva až trikrát do týždňa, aby sa tomuto javu predchádzalo.

#4 Technika “štart stop”

Zakladá sa na princípe, že styk bude muž prerušovať a to dovtedy, kým ejakulácia nebude žiadúca. Po prerušení by mal počkať približne 30 sekúnd, kým najväčšie vzrušenie odznie a potom pokračovať zvovu, spolu aspoň tri - štyri razy.

#5 Stlačenie

Táto technika funguje na podobnom princípe ako metóda “štart stop”. Tiež totiž dôjde k prerušeniu styku, aby sa zabránilo ejakulácii. Namiesto vyčkávania však muž stláča žaluď, až kým nezačne strácať erekciu. Je potrebné opakovať to niekoľkokrát pred ejakuláciou. Rizikom sú však možné zranenia, nepríjemné bolesti penisu rôzneho druhu alebo neželané nepohodlie .

#6 Cvičenia panvového dna (Kegelove cviky)

Ak ste už o týchto cvikoch počuli, možno to bolo v celkom inej súvislosti. Pôvodne boli totiž určené na zabezpečenie kontroly nad inkontinenciou žien prostredníctvom posilnenia svalov panvového dna. Muži môžu vďaka týmto cvikom získať kontrolu nad ejakuláciou a jej odvrátenie až kým nenastane “ten správny čas”.

#7 Používanie kondómov

Aj niektoré druhy kondómov môžu umožniť vysporiadať sa s ťažkosťami. Hrubší materiál alebo samotný obsah znecitlivejúcich zložiek umožnia znížiť citlivosť penisu.

Anestetiká

#8 Znecitlivejúce prípravky na penis

Spreje, gély, krémy, môžu obsahovať anestetické látky, ktoré umožnia na nejakú dobu znecitlivieť penis, aby nedošlo k neželanému predčasnému vyvrcholeniu. Aplikujú sa 15 minút až pol hodinu pred stykom. Netreba však zabúdať na to, že látka, ktorá to umožňuje, môže zabrániť tiež citlivosti u partnerky. Preto je vhodné poradiť sa o používaní s lekárom alebo jednoducho použiť kondóm.



predčasná ejakulácia
Magazín arrow
Magazín arrow