Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Prečo ženy rozprávajú

20.05.2014 00:00

Spoznajte aj vy, prečo ženy tak radi rozprávajú...

Zamyslime sa znova aj nad tým, prečo ženy rozprávajú. Pravdou zostáva, že ženy rozprávajú a hovoria z mnohých dôvodov. Majú potrebu rozprávať a muži zasa byť ticho a mlčať niekedy z rovnakých dôvodov. Uvedieme štyri najzákladnejšie príčiny, prečo je tomu tak:

  • Študovanie a hľadanie, čo skutočne chce povedať. Muž začína byť ticho a mlčať s cieľom zistenia, čo chce žena povedať. Žena rozpráva, pretože nahlas premýšľa.
  • Dávanie alebo branie informácií. Znamená to jedinú príčinu, prečo muži hovoria.
  • Ak je rozčúlená, či smutná, aby sa utíšila a vyhľadala samú seba. Muž v tejto situácii začína mlčať a v jaskyni má možnosť upokojiť sa.
  • Žena veľa hovorí, aby vytvorila atmosféru dôvernosti a tajomstva. Ak oboznámi aj svojho partnera so svojimi vnútornými pocitmi a stavmi, dokonalejšie si uvedomuje svoje milujúce ja. Marťan začína mlčať, aby znova našiel sám seba. Má obavy, aby ho veľká dôvernosť nezbavila identity.

Nie je náročné porozumieť tomu, prečo ľudia – muži a ženy majú také množstvo problémov, starostí a trápení vo vzájomných vzťahoch. Primárnou príčinou je tá skutočnosť, že si málo každý z nás uvedomuje samotné rozdiely, ktoré medzi oboma pohlaviami boli, sú a neustále budú. Na to je potrebné pamätať. A dôležité je dávať pozor aj na „draka“. Čo tým myslíme? Vysvetlíme v nasledujúcej časti nášho článku, v rámci nášho magazínu.

Pre každú ženu je životne nevyhnutné porozumieť tomu, že nemajú muža donucovať do rozhovoru, pokiaľ to sám nechce a nie je na to nachystaný. Je dôležité si uvedomiť, nikdy nechoďte do mužovej jaskyne, lebo vás spáli drak. Množstvo bezdôvodných sporov a zrážok vzniklo práve preto, lebo žena sprevádzala svojho muža až do jeho „osobnej“ jaskyne. Ženy zvyčajne nechápali, že muži skutočne vyžadujú byť sami, či prinajhoršom potrebujú ticho a chcú mlčať, pokiaľ sú nahnevaní, či smutní a zdrvení. Ak muž odíde do jaskyne, žena skrátka nerozumie tomu, z akého dôvodu to učinil a čo sa vôbec deje. Celkom normálnym jej prejavom je, že sa pokúša ho donútiť to, aby začal rozprávať a nie mlčať. Ak má muž dáky problém, spor alebo konflikt, žena sa mylne domnieva, že pre neho bude najlepším krokom, ako o tom bude hovoriť.

Častými prejavmi sú, že sa muža pýta: „Čo sa stalo?“ On hovorí: „Nič.“ Ibaže ona pociťuje, že nie je všetko v poriadku a tak, ako tomu bolo predtým. Premýšľa, čo urobila, že ukrýva pred ňou svoje pocity a vnútorný stav. Miesto toho, aby prestala s kladením otázok a nechala ho v jaskyni premýšľať, položí ďalšiu otázku typu: „Viem, že ťa niečo trápi a sužuje, o čo ide?“ Muž odpovedá: „To nič nie je.“ Žena je vytrvalá a pokračuje v kladení otázok aj naďalej: „Ako to, že nič? Niečo ťa musí trápiť. Ako sa cítiš?“ Muž zapne obranný mechanizmu: „Nič mi nie je. Už mi daj pokoj.“ Napriek tejto mužovej výzve, žena neskončí a pokračuje ďalej vo vypytovaní: „Ako sa to ku mne správaš? Takto sa so mnou už nikdy nerozprávaj. Ako mám vedieť, čo ťa trápi? Už ma nemáš rád. Stále ma iba odmietaš.“

V takomto momente sa partner a muž prestáva ovládať a vybuchne. Povie všetko, čo aj nechce, čo však neskôr aj obanuje, ale už sa to nedá vrátiť späť. Znamená to, že jeho drak vyšiel von a začne na ženu sypať a valiť škodlivý a ničiaci oheň, ktorý ženu zastaví v jej konaní. Ale nájdu sa aj také ženy, ktoré ani takéto správanie muža nezastaví a pokračujú ďalej. Oheň je už na streche, ako sa vraví a smeruje to naozaj k veľkej vzájomnej zrážke. Ženy sa popália nie iba v tej chvíli, keď neúmyselne narušia proces premýšľania muža, ale i keď nevhodne pochopia jeho slová, ktoré zvyčajne naznačujú, že je muž vo svojej jaskyni alebo do nej práve smeruje.

Ak sa žena pýta: „Čo sa deje?“ Marťan na to zvyčajne odpovedá veľmi stroho: „Nič.“ Alebo tak, že všetko je v poriadku. Práve toto, čo sme uviedli sú jediné signály a znaky, pomocou ktorých Venušanky dokážu zistiť, že majú mužovi dať čas, aby sám dokázal spracovať a vyrovnať sa so svojimi pocitmi a vnútornými stavmi. Miesto toho, aby muž zreteľne a jasne povedal, že je nahnevaný a potrebuje byť na istý čas sám, aby si to premyslel, začne byť len ticho a zaryto mlčí. Istotne poznáte aj vy takéto stavy a už ste ich zažili. Je neskutočne náročné presne určiť, kedy takéto stavy môžu na muža prísť. Je to individuálne a nedá sa to presne stanoviť. Dobré však je o tom vedieť a naučiť sa s tým žiť, nakoľko iba tak bude možné, aby každý vzťah muža a ženy fungoval správne a tak ako má.



o ženách
Magazín arrow
Magazín arrow