Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Prečo užívať Aloe Vera?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 20.08.2014 00:00 aloe vera

Už v minulosti v starovekom Egypte označovali aloe vera ako „rastlinu života a nesmrteľnosti“. Bola liekom pre faraóna, ktorému mala zaručiť dlhý a večný život. Nemožno tvrdiť, že jej účinky v súčasnej dobe sú slabé, ale sú veľmi podceňované. Aloe Vera je veľmi účinnou pomocníčkou pri viacerých zdravotných problémoch a ťažkostiach a môže byť aj vašou pomocníčkou, ak po nej siahnete a budete veriť v jej silu a tiež v jej „omladzovacie“ účinky.

Odhaľte s nami tajomstvá liečivej rastlinky „Aloe Vera“...

Aj dnes môže mať aloe vera pestré využitie, obzvlášť v rámci zdravého životného štýlu. Práve pre zlý životný štýl, kvôli množstvu nezdravých a tučných jedál, veľa jedincov siaha práve po bylinke aloe vera. V poslednom období je práve táto rastlinka veľmi vyhľadávaným doplnkom stravy práve pre jej široké množstvo priaznivých vplyvov na ľudské telo.

Aloe vera obsahuje veľa minerálnych látok a vitamínov

Aloe vera má v sebe veľké množstvo minerálnych látokvitamínov. Práve tých, ktoré ľudské telo nesmierne potrebuje pre svoje správne fungovanie. Spomenúť z množstva minerálov môžeme predovšetkým horčík, vápnik, železo a draslík. Tiež veľa stopových prvkov, ako meď, zinok, mangán, či chróm. Okrem toho významné sacharidy, enzýmy, 20 druhov aminokyselín, saponínov, fytosterolov, ... . Z vitamínov je to vitamín A, ktorý je nevyhnutný pre dobrý zrak človeka. Ďalej sú to vitamíny z radov B, ktoré majú dôležitú funkciu v procesoch metabolizmu. Rovnako samotné svaly (aj nervy) by bez týchto vitamínov nefungovali správne. Nemôžeme zabudnúť na množstvo antioxidantov, ktoré aloe vera obsahuje a aj vitamíny C E významné najmä v boji pred škodlivými látkami v ľudskom tele.

Aloe vera a jej využitie

Aloe vera je vhodné používať jednak na vnútorné, ako aj na vonkajšie použitie. Súčasná doba ponúka obrovské množstvo rozličných výživových produktov, či doplnkov, ktoré obsahujú túto zázračnú a liečivú bylinku. Majú podobu kapsúl alebo sa môžeme stretnúť s rôznymi gélmi, či práškami. Využívajte aloe vera aj vy, pretože má mnohoraké využitie a to konkrétne:

  • Má protizápalové účinky - predovšetkým pri bolesti svalov, kĺbov, ... ;
  • Znižuje kožné nedostatky a problémy - najmä pri psoriáze, lupinách, akné, či iných ekzémoch;
  • Účinne bojuje so zápchou, s problémami s tráviacim traktom, pálením záhy - v konečnom dôsledku sa podieľa na celkovom očistení tela;
  • Zlepšuje hojenie rán a popálenín – je dobré ju mať vždy „po ruke“ v prípade takýchto zranení v domácnosti, či mimo nej;
  • Napomáha úľave pokožky - pri celkovom spálení pokožky kvôli dlhšiemu pobytu na priamom slnku;
  • Podporuje tvorbu energie v tele;
  • Pomáha pri prechladnutí, chrípke a pri ostatných dýchacích problémoch;
  • Ochraňuje telo pred škodlivými voľnými látkami (radikálmi) – najmä tými, ktoré podporujú vznik zákerných chorôb, napríklad rakoviny, infarktu a ostatných chorôb.

Ešte stále váhate, či ju zaradiť do svojho jedálnička? Dôvodov, prečo aloe vera mať vo svojom dennom jedálničku je viac ako dosť. Nepremeškajte šancu zlepšiť si svoje zdravie už dnes vďaka zdravej bylinke aloe vera.



minerály vitamíny zdravie energia
Magazín arrow
Magazín arrow