Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Prečo sú zdravé zuby a ústa kľúčom k lepšej erekcii?

19.03.2019 00:00 podpora erekcie

Udržiavať zdravie celého organizmu v záujme zachovania celkovej vitality a podpory erekcie, to nie sú len prázdne slová. Vedeli ste, že aj stav ústnej dutiny a chrupu môže ovplyvniť sexuálne funkcie?

Infekčné ochorenie ďasien sa totiž okrem straty zubov spája s rizikom zápalov, kardiovaskulárnych ochorení aj k neschopnosti dosiahnuť alebo podporiť erekciu. Čo to presne znamená? Môže vás skutočne zanedbané zdravie úst pripraviť o sexuálne radovánky?

Ako môžu zuby ovplyvniť fungovanie penisu?

Chronický zápal spôsobený ochorením ďasien (parodontitída) môže poškodiť bunky, ktoré sa nachádzajú vo všetkých krvných cievach, vrátane tých v penise. Poškodenie môže mať za následok zhoršenie prietoku krvi. Zhoršený prietok krvi spôsobí, že ani s dostatočnými vzrušivými podnetmi sa vám nepodarí podporiť vašu erekciu. Alebo erekcia nevydrží dostatočne dlho. Krv sa jednoducho nedostane tam, kam treba.

Problémy s erekciou môžu byť prvým varovným signálom, že niečo v tele nie je v poriadku. Včasná diagnostika môže zachrániť nielen sexuálne zdravie, ale v prípade kardiovaskulárnych ochorení aj život.

Odborníci varujú

Dôkazy vedeckej štúdie malajských a indických výskumníkov Orálne zdravie a erektilná dysfunkcia svedčia o spojení medzi erektilnou dysfunkciou a parodontitídou. V záujme zdravia by mali byť pacienti poučení, aby pravidelne navštevovali zubného lekára na skríning ústneho zdravia. Uvedená štúdia tiež potvrdzuje priamy účinok liečby parodontitídy na erektilnú dysfunkciu.

Traja muži zo štyroch

Podľa štatistík, až 74 % mužov trpiacich erektilnou dysfunkciou nemá dostatočné dentálne zdravie. Nedôsledná hygiena úst sa môže teda s vysokou pravdepodobnosťou prejaviť aj tam, kde si to určite neželáte: v rozkroku.

Kto je ochorením ďasien a zubov ohrozený?

Muži, ktorí v minulosti trpeli parodontitídou, majú väčšiu pravdepodobnosť, že ju budú mať znovu. Je preto dôležité prijať preventívne opatrenia a sledovať príznaky.

Toto majú spoločné

Ochorenie ďasien aj erektilná dysfunkcia môžu mať toho spoločného viac. Obidva tieto stavy sú spojené s ochoreniami, ako je cukrovka, mŕtvica a srdcové ochorenia.

Podpora erekcie v 5+1 krokoch

Aby sme vás len nestrašili, poradíme vám, ako podporiť erekciu prostredníctvom jednoduchých krokov:

#1 Pozor na to, čo jete

Výživa je dôležitá a veľmi jednoducho môže ovplyvniť erekciu v negatívnom, ale aj v pozitívnom zmysle slova. Snažte sa vyvarovať jedál s vysokým obsahom tuku, pokiaľ nie ste ťažko fyzicky pracujúci. Zamerajte sa na také zložky potravy, ktoré vašu erekciu skutočne podporia. Nápomocnými vám môžu byť aj prírodné doplnky výživy, ktoré tieto zložky obsahujú.

Zerex Klasik sú tabletky na podporu erekcie, libida, s pozitívnym vplyvom na výkon muža v posteli. Majú rýchly nástup účinku a sú schválené Úradom verejného zdravotníctva.

#2 Zabráňte nadváhe

Nadváha a obezita môžu byť závažným problémom, ktorý dokáže ovplyvniť aj vašu erekciu. Pravidelný pohyb a vyvážená strava vám pomôžu s udržaním zdravej hmotnosti.

#3 S alkoholom striedmo

Pár pohárikov na odvahu, kapurkových alebo po práci s kamarátmi, môže znamenať aj “zbohom, erekcia”. Preto sa zamerajte na striedmu konzumáciu, alebo celkové vylúčenie z vášho “pitného režimu”.

#4 Nikotín = potenciálny zabiják

Zanášanie ciev prostredníctvom cigaretovému dechtu nevidíme, necítime, avšak neznamená to, že ohrozenie neexistuje. Práve naopak. Jestvuje nespočetné množstvo štúdií a výskumov, ktoré potvrdzujú negatívny vplyv fajčenia na celkové ľudské zdravie. Zanesené cievy = slabý prietok krvi a zvyšok už poznáte. Keď sa krv nedostane do vášho dôležitého orgánu, nebude fungovať tak, ako by mal.

#5 Stres majte pod kontrolou

Vystavovanie sa dlhodobému stresu neprospieva ani vášmu celkovému, ani sexuálnemu zdraviu. Naučte sa oddychovať, vypnúť zvuky na telefóne, obmedziť kontakt s ľuďmi, ktorí vás pripravujú o pokoj. Akákoľvek relaxačná technika je vítaná.

# Rada navyše

Nezabúdajte na to, že čistenie zubov dvakrát denne zvyšuje vaše šance dentálneho zdravia a môže súčasne pozitívne ovplyvniť zdravie sexuálne. A aj keď návšteva zubára je jedna z najobávanejších návštev pre muža, raz ročne to naozaj nikomu neublíži.



podpora erekcie erekcia zuby
Magazín arrow
Magazín arrow