Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Prečo prírodný produkt Žihľava dvojdomá?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 12.12.2014 00:00 Žihľava

Dnes sa pristavíme pri rastline, ktorá je voľne rastúcou kdekoľvek v prírode. Ba častokrát ju nájdete aj vo svojich záhradkách, no miesto toho aby ste si ju odložili a vysušili, jednoducho ju vytrhnete a zahodíte. Aká škoda. Žihľava dvojdomá je veľmi známou bylinou v liečiteľstve už veľmi dávno. Veľmi účinnou je v prípade detoxikácie organizmu a rovnako na prečistenie krvi. Určite sa oplatí ju mať vo svojej záhradke. Čítajte viac a dozviete sa aj to, pre aké účely je vhodná.

Žihľava dvojdomá proti reume

Odjakživa je známe, že žihľava je veľmi účinnou v boji proti reume. Viete to, lebo sa to tak hovorí, ak sa človek popŕhli. Ale nie je to iba taká fáma, je to skutočne tak. Žihľava je bylinou, ktorá v sebe obsiahnutými látkami oslabuje a stlmuje reumatické bolesti.

Priaznivé účinky žihľavy ...

Vynikajúce výsledky v boji s reumou však nie sú jediným priaznivým účinkom tejto divo rastúcej byliny. Žihľava dvojdomá má veľmi dobré výsledky aj v iných prípadoch týkajúcich sa ľudského tela a zdravia. Napríklad účinne pomáha aj v prípade problémov so srdcom a s cievami a kašľom. Rovnako je osožnou pri liečbe aterosklerózy, v boji s rakovinou. Skvalitňuje funkcie žlčníka a pečene, detoxikuje ľudské telo, upravuje metabolizmus a mnoho iného.

Výživné látky ako „serotonín“ a „triesloviny“ ...

Aká je pravda, čo sa týka prospešných látok obsiahnutých v žihľave dvojdomej? Jedno je isté, obsahuje ich veľmi veľa a majú nesmierne priaznivé (užitočné) vplyvy na naše zdravie. Z minerálnych látok v nej nájdeme predovšetkým železo, horčík a vápnik. Z vitamínov zase vitamín B, C a A. Nemožno zabudnúť na látku chlorofyl (keďže ju obsahujú všetky zelené rastliny), triesloviny (zlepšujú obranyschopnosť organizmu) a serotonín (hormón zabezpečujúci lepšiu náladu).

Všetko treba s mierou ...

Ako pri každej byline, aj pri žihľave dvojdomej, pokiaľ prekračujete je doporučenú dennú dávku, môže to mať negatívny vplyv na vaše celkové zdravie. Nájdete v nej aj množstvo takzvaných šťavelanov, pre ktoré ju vo vyšších dávkach nemôžu piť a konzumovať jednak ľudia s problémami so zrážanlivosťou krvi, ako aj ľudia s problémami so srdcom. Nekonzumujte ju pravidelne, ani vo vysokých dávkach. A vyhýbajte sa žihľave, i keď máte podozrenie na obličkové kamene.

Ako výživový doplnok ...

Stretli ste sa už so Žihľavou dvojdomou v podobe výživového doplnku? Dnes je to možné a takýto prospešný a účinný produkt tu máme práve u nás. Povzbuďte svoj metabolizmus, zlepšite si funkčnosť pankreasu, pečene a obličiek, eliminujte chudokrvnosť, zápaly rán a v konečnom dôsledku aj bronchiálnu astmu. Zdravý produkt žihľava dvojdomá vás skutočne postaví na nohy. Stačí ho iba vyskúšať.

 



žihľava reuma
Magazín arrow
Magazín arrow