Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Prečo muži odchádzajú do jaskyne

20.05.2014 23:34

Spoznajte aj vy hlavné príčiny mlčania a odchodu mužov do jaskyne...

Poďme sa teraz spoločne zamyslieť nad tým, prečo asi muži odchádzajú do tej svojej „osobnej“ jaskyne. Mnohé skutočnosti v tejto súvislosti sú nám už známe. Pozrime sa tentoraz na nové a ďalšie. Tie hlavné príčiny, prečo sa muži uťahujú do svojej jaskyne, či náhle prestanú hovoriť, si zhrnieme do nasledovných stručných bodov:
  • Muž nevie odpovedať na otázku alebo problém. Nenaučil sa od nikoho povedať, že „Neviem, čo mám robiť. Musím odísť do jaskyne popremýšľať nad týmto problémom.“ Ďalší muži poznajú, prečo to robí a čo sa vtedy deje v jeho hlave, keď náhle prestáva hovoriť a komunikovať s okolím.
  • Muž vyžaduje premýšľanie nad zadaným (vzniknutým) problémom a snaží sa vyhľadať primeranú odpoveď, respektíve vyriešiť daný problém.
  • Muž je smutný, zúfalý, podráždený a nazlostený, či pod vplyvom napätia a stresu. Toto sú momenty, kedy chce byť sám s cieľom upokojenia sa a nájdenia vlastnej kontroly nad sebou samým. Snaží sa byť ostražitý, pozorný, aby nepovedal nič také, čo by sa mu mohlo neskôr vypomstiť.
  • Každý muž vyžaduje nájsť seba samého. Tento bod je nevyhnutný, ak muž nájde pravú lásku a zaľúbi sa. Niekedy prichádza sám o seba. Inokedy sa zasa domnieva, že nadmerná dôvernosť mu uberá na sile. Vyžaduje usmerňovať vzdialenosť medzi sebou samým a partnerkou. Zakaždým, keď sa ocitne veľmi blízko, tak že stráca kontrolu nad sebou samým, zapne sa poplachový systém a on sa uťahuje do jaskyne. V nej znova nadobúda síl, nachádza kontrolu nad sebou samým a objavuje aj svoju moc a silu, ako aj schopnosť ľúbiť.
Je to jednoduché, keď už poznáme hlavné dôvody a príčiny mlčania a odchodu mužov do ich jaskyne. Následne ak sa stretnete s mlčiami mužom, nevysvetľujte si to hneď zle a nesprávne. Spomeňte si na naše slová a skutočnosti, ktoré sme prezentovali v tomto článku. A uvidíte, že oveľa jednoduchšie vyriešite vzniknutý problém, respektíve vzniknutú situáciu. V praxi sa vám to môže zdať iné, to je pravda, ale základ pramení z toho, čo sme dnes napísali. Bude nesmierne dôležité samotné dôvody mlčania mužov neustále študovať a oboznamovať sa s nimi i v reálnom živote a praxi, nie ich študovať iba po teoretickej stránke. To nebude postačovať, ale to už určite veľmi dobre poznáte aj z iných oblastí týkajúcich sa vzájomných vzťahov muža a ženy.


partnerské problémy o mužoch
Magazín arrow
Magazín arrow