Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Vieme, prečo je manželský sex lepší ako striedanie partnerov

Autor článku: redakcia Zerex.sk 09.03.2017 00:00

Bránite sa manželstvu? Nemali by ste! Ak zabudneme na reči okolo pravej a večnej lásky medzi dvomi ľuďmi, je tu i zdravotný aspekt. Jestvuje veľké množstvo medicínskych štúdií, ktoré tvrdia, že manželstvo a manželský sex predlžuje život. Chcete dôkazy? Pár vám ich prinášame v našom článku.

Manželstvo vám vylepší čuch

Manželskému sexu by ste sa mali oddávať pravidelne. Nie je totiž žiadnym tajomstvom, že po sexe si naše telo vytvára väčšie množstvo hormónu, ktorý sa nazýva prolaktín. Prolaktín pôsobí na aktivitu kmeňových buniek v našom mozgu, ktoré ovládajú centrum čuchu.

Zdravé manželstvo, zdravé srdce

Vedci tvrdia, že pravidelný sex (tým máme na mysli sex tri a viackrát do týždňa) znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení alebo mŕtvice. A my tomuto tvrdeniu určite veríme, pretože na zdraví nášho srdca nám veľmi záleží.

Štíhla postava ako čerešnička na torte

Za štíhlou líniou, prípadne chudnutím stojí aj pravidelný sex, vďaka ktorému spálite asi 200 kalórií. To môžeme prirovnať 15 minútam na bežeckom páse. Čo je lepšie? My sa prikláňame k sexu.

Sex posilňuje mužské zdravie

U mužov dochádza počas manželského sexu k zvýšenej produkcii mužského pohlavného hormónu. Okrem toho, že pohlavný hormón z vás robí mužov, má na svedomí aj spaľovanie cukrov v tele a znižuje riziko srdcových príhod. Ale to len v prípade manželského sexu. Nevera vyvoláva na vaše srdce veľkú záťaž, ktorú zapríčiňuje strach z odhalenia.

Žiadne depresie

Sexuálne aktívni jedinci, ktorí nepoužívajú pri pohlavnom styku ochranu, majú podľa vedcov menšiu pravdepodobnosť, že ich budú trápiť depresie. Oproti tomu ľudia, ktorí partnerov striedajú a ochranu používajú, patria do rizikovej skupiny.  



Magazín arrow
Magazín arrow