Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Prečo je dobré užívať Koenzým Q10?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 18.12.2014 00:00 Koenzým Q10

Koenzým Q10 je známou a prospešnou látkou predovšetkým na pleť a pokožku. To je dôvodom, prečo sa stáva stredobodom záujmu ľudí v obchodoch. Ale tu končia aj vedomosti o tom, vďaka čomu je takým výnimočným pre naše zdravie. V prípade vášho záujmu o odhalenie ďalších neznámych faktov o tejto látke sa o nej dočítate viac v nasledovných riadkoch nášho článku.

Aká je pravda?

Koenzým Q10 je čisto prírodnou látkou, ktorej úlohou je ochraňovať bunky pred nevhodnými účinkami a zároveň im dodávať silu (energiu). Okrem toho zrýchľuje látkovú výmenu, tiež sa javí ako mocný antioxidant, čím obmedzuje porušenie buniek. Podporuje optimálnu úroveň tlaku krvi, posilňuje srdce a udržuje zdravé cievy, respektíve ich priechodnosť. V konečnom dôsledku sa podieľa na náraste obranyschopnosti organizmu a napomáha redukovať hmotnosť. Koenzým Q10 účinne bojuje aj proti vyčerpanosti, únave a rovnako aj proti depresívnym a psychickým problémom.

Koenzým Q10 pomáha liečiť rôzne ochorenia

Nie všetky ochorenia, pri ktorých koenzým Q10 pomáha, sa podarilo do dnešného dňa zmapovať. Isté však je, že pomáha predovšetkým pri srdcovo-cievnych chorobách, pri problémoch s obličkami, pri astme, neplodnosti mužov, alergiách, rovnako aj pri liečení cukrovky, chorobách nervového systému (Alzheimerova a Parkinsonova choroba).

Ako si ho dopriať čo najviac?

Je to jednoduché, pretože telo si ho vytvára samo. Avšak nie vo veľkom množstve. Plynutím veku je potrebné si koenzým Q10 do tela dopĺňať. Čím je človek a jeho telo staršie, bude klesať aj množstvo tejto prospešnej látky v tele. Najviac tohto koenzýmu nájdete v rybom mäse, v mäse ako takom, mlieku, zelenine a rovnako aj v sóji. Ak však podceníte jeho príjem v potravinách, máte možnosť ho prijať aj inou formou.

Nielen v kozmetických prípravkoch, ale aj v doplnkoch stravy ...

Pravdou zostáva, že množstvo koenzýmu Q10 nájdete v kozmetických prípravkoch a v kozmetike ako takej. Predovšetkým kozmetické krémy pre ženy sú plné tohto koenzýmu. No kozmetika nie je jedinou oblasťou a zásobárňou tejto látky. Je možné ju prijať v doplnkoch stravy a to pravidelne. Existuje množstvo obchodov zdravých produktov obsahujúcich práve koenzým Q10. Jedným z nich je aj náš web, kde si koenzym môžete jednoducho zadovážiť.

Žiadne obavy z predávkovania sa ...

Výnimočnosť koenzýmu Q10 spočíva v tom, že táto látka vám neublíži aj keby ste si jej dopriali viac, ako je denná dávka. Denná dávka tejto látky predstavuje 30 mg. Nemá žiadne vedľajšie účinky. Pokiaľ ochoriete, môžete aj zvýšiť dennú dávku tejto látky. Upokojiť môžeme aj ľudí, ktorí sa obávajú predávkovania sa z tejto látkoy. Nič vám nehrozí (i keď prekročíte denný limit), pretože telo sa samé reguluje spotrebu samotnej látky. Tak čo, ešte stále váhate nad tým, či si dopriať alebo nie koenzým Q10 v rámci zdravého životného štýlu?



imunita antioxidant koenzým q10 enegia cievy
Magazín arrow
Magazín arrow