Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Pozor nato, prečo láska stroskotáva

Autor článku: redakcia Zerex.sk 09.07.2014 00:00 Pozor nato, prečo láska stroskotáva

Prečo láska stroskotáva tak často? Pýta sa snáď väčšina z vás. Môžeme sa iba domnievať, že láska zlyháva, pretože ľudia dávajú práve to, čo sami chcú dostať od druhých. Pretože vaša partnerka vyžaduje, aby ste o jej osobu javili záujem, pochopili ste ju. V tomto momente vás žena zasype prejavmi pozornosti a porozumenia. Avšak vy ich chápete ako isté prejavy nedôverčivosti voči vám. K vašim základným potrebám zaraďujeme vieru, nie prílišnú a úzkostlivú pozornosť zo strany vašej partnerky.

Zistite, prečo láska a neskôr aj váš vzťah môže zlyhať...

Pokiaľ ako správny partner neodpovedáte na ženine prejavy záujmu kladne a dobre, ona nerozumie, z akého dôvodu neoceňujete jej druh lásky. Na druhej strane aj vy jej prejavujete svoj druh lásky, i keď to nie je práve to, čo ona vyžaduje z vašej strany. Toto je príklad toho, ako si obidve pohlavia uťahujú nad svojimi krkmi slučku a nevyhovujú si navzájom čo sa týka uspokojenia vlastných osobných potrieb. Ukážme si to na konkrétnom príklade, aby ste to pochopili čo najlepšie.

Príklad

Istá Monika sa ponosovala: „Nemôžem stále iba dávať a nič nedostávať. Milan nedokáže oceniť, čo mu dávam. Ľúbim ho, avšak on mňa už nie.“

Jej partner Milan to videl zase zo svojho pohľadu: „Nech urobím čokoľvek, nikdy to nie je dosť dobré. Neviem, čo mám robiť ďalej. Usiloval som sa skúsiť už čokoľvek, no i tak ma neľúbi. Ja ju ľúbim, no nie je to v poriadku.“

Monika a Milan sú vo vzájomnom manželskom zväzku už vyše osem rokov. Obidvaja pociťujú, že nie sú dostatočne milovaní a ďalej už nechcú pokračovať a rezignovali. Rovnako sa domnievajú, že dávajú viac lásky tomu druhému, ako od neho dostávajú. Monika si bola istá, že ona dáva viac a Milan to isté.

V reálnom pohľade dávali obidvaja, no nedostávali, čo požadovali a čo si želali. Ozajstne ľúbili jeden druhého, avšak nerozumeli základným potrebám svojho druhého partnera. A preto ich láska postupne zhasíňala a blížil sa jej koniec. Partnerka dávala to, čo vyžadovala ona. Partner zase to, čo vyžadoval práve on. Postupom času boli z toho vyčerpaní a nevedeli ako ďalej.

Aby láska nestroskotala

Tak ako, aj vy rezignujete a poddáte sa tomu, pokiaľ sa vo vašom vzťahu vyskytne taký, či onaký problém? Pamätajte na to, že aj váš vzťah by bol menej komplikovaným, pokiaľ poznáte a uvedomujete si základné potreby svojho partnera. Nemusíte vždy dávať viac. Bude stačiť dávať, čo vaša partnerka alebo partner skutočne vyžaduje s cieľom vyhýbania sa vzniku komplikovaných a náročných situácií vo vašom vzťahu. Bude postačovať, ak porozumiete všetkým dvanástim druhom lásky, ktoré sme si v našich predchádzajúcich článkoch objasnili. Iba týmto spôsobom pochopíte práve to, z akého dôvodu sa vaše skutočné a nepredstierané úsilie o zlepšenie nevydarilo a stroskotalo.

Rada na záver

Na záver snáď ešte jedna rada, pokiaľ chcete vždy urobiť vašu partnerku alebo partnera veselým a s dobrou náladou - naučte sa dávať lásku, ktorá je základnou potrebou.



partnerské problémy láska
Magazín arrow
Magazín arrow