Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Sex bez ochrany - poznáte následky?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 11.11.2015 00:00 sex bez ochrany

Sex je krásna a vážna vec, tak je potrebné k nemu aj tak pristupovať. Pre každého muža a ženu je veľmi náročné myslieť na dostatočnú ochranu, ak začnú účinkovať v našich hlavách vášne. Nie raz sa preto stane, že mnohí radi riskujú, ale aj v prípadoch, kedy sa to neodporúča a mnohokrát ani nevyplatí. Myslite na prevenciu radšej včas, kedy je ešte čas. Je teda sex bez ochrany (konkrétne bez kondómu) nebezpečný s následkami na celý život alebo je to iba istý druh adrenalínu, pri ktorom nič nehrozí?

Kondóm, áno, či nie?

Najpoužívanejšou ochranou pri sexe je stále kondóm a preto sa budeme venovať práve tejto metóde ochrany pri sexe. Všade vôkol nás môžeme čítať a počúvať, aké je dôležité, aby sme pri sexe používali kondóm. Aby sme sa chránili a že sa to neoplatí podceňovať. Veľmi ľahko sa to píše a rozpráva, no o niečo ťažšie sa to realizuje v praxi. Úplne nevyhnutné je použiť kondóm pri sexe na jednu noc, respektíve pri náhodnom pohlavnom styku s človekom, ktorého sotva poznáme a rozhodneme sa s ním „spať“ po prvýkrát – najmä v súvislosti s pohlavnými chorobami.

Istý problém ale vzniká aj u tých partnerov, ktorí spolu spávajú pravidelne, ale už dlhší čas sa používaniu kondómu začnú vyhýbať, pretože sa držia metódy prerušovaného styku a včasného vytiahnutia penisu. Ale čo ak to raz nestihnete?

Kde vzniká problém?

Väčšinou platí, že jeden partner je poctivý a ostražitý, no druhému sa nechce a má na použitie kondómu iný názor. Prehovorí druhého partnera, že všetko bude „ok“ a že nehrozí žiadne riziko. Považujete prenosnú pohlavnú chorobu ohrozujúcu aj vašu erekciu, či neželané otehotnenie, za malé riziko?

Ak kondóm nie je po vôli

Pravda je taká, že muži skutočne môžu mať so sexom s ochranou - kondómom problém. Niektorí kondóm nechcú, lebo im nevyhovuje. Uvádzajú aj, že „neprecítia sex tak, ako keď ho nemajú,“ „nie je nikdy čas na navlečenie kondómu“, „sú drahé“ alebo že „nepotrebujú kondóm, lebo vždy stihnú vytiahnuť penis“. „Je ale správne sa zahrávať v tomto smere?

Prečo sa neoplatí zahrávať?

K tehotenstvu alebo k nákaze sa môžete dopracovať už jedným nechráneným stykom. Odstránenie príčin tohto nerozmysleného činu vás môže vyjsť poriadne draho – aj čo sa týka času, peňazí, či aj nervov, v porovnaní s tým, čo by ste vynaložili na obstaranie kondómu. Nehovoriac o ďalších intímnych problémoch, ktoré vás začnú trápiť tiež.

Zlepšenie erekcie Zerex Klasik



sex bez ochrany
Magazín arrow
Magazín arrow