Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

5 najviac stresujúcich povolaní, ktoré môžu vplývať na vašu potenciu

Autor článku: redakcia Zerex.sk 01.08.2017 00:00 5 najviac stresujúcich povolaní, ktoré môžu vplývať na vašu potenciu

Stres je slovíčko, na ktoré sa v dnešnej uponáhľanej dobe sťažuje čoraz viac ľudí. Ovplyvňuje nielen našu náladu ale i sexuálnu výkonnosť. Mnohí muži nevedia, ako vystúpiť z tohto rozbehnutého vlaku a vyhľadávajú sexuológov, aby im predpísali erekčné tabletky. Dá sa však zlepšenie dosiahnuť aj prirodzenejším spôsobom?

Stres vedie k nezdravému životnému štýlu

Okrem toho, že stresový hormón kortizol blokuje v tele muža pohlavný hormón, nevyhnutný pre zdravý sexuálny život, má aj ďalší neblahý účinok – stres nás totiž zvádza na zlé chodníčky. Čo to znamená? Vystresovaný človek skôr vyhľadáva útechu v cigaretách, alkohole a fastfoodových reťazcoch. Tieto zlozvyky však nepriaznivo ovplyvňujú jeho srdcovo-cievny systém a tým aj potenciu a erekciu. Poruchy erekcie pritom neobchádzajú ani dvadsiatnikov.

Aký typ práce je pre mužov najviac stresujúci?

Podľa výskumu významného amerického portálu pre ľudské zdroje CareerCast patria medzi najviac stresujúce tieto povolania:

  1. Profesionálny vojak s hodnosťou nižšou ako dôstojník
  2. Hasič
  3. Pilot
  4. Policajt
  5. Event manager (organizátor podujatí).

Málo kontroly a slobody na pracovisku = veľa stresu

Vo všeobecnosti sa za najviac stresujúce povolania označujú najmä tie, kde má zamestnanec nízku mieru kontroly a nedostatok uznania. Za vysoko stresujúce teda možno považovať aj zamestnania, ktoré sa týkajú napríklad reštauračných zariadení, zdravotníctva či „absolventské“ pracovné pozície vo väčších korporáciách. Mieru stresu zvyšuje aj nepružná pracovná doba a časté nadčasy. Podľa výskumov čínskych vedcov majú ľudia, pracujúci v stresujúcom zamestnaní (napr. ako čašníci), až o 58 % vyššie riziko cievnej mozgovej príhody. Veľkým zdrojom stresu je i prokrastinácia, ktorej výsledkom sú pocity úzkosti z toho, že nestihneme splniť všetky úlohy načas. Samotné stresovanie sa z odkladania práce pritom často trvá viac ako vykonanie danej pracovnej úlohy.

Aké zamestnanie je najmenej stresujúce?

Podľa výskumov čínskych vedcov majú najmenej stresujúcu prácu architekti a vedci, ktorí majú viac možností, organizovať si svoj pracovný čas podľa seba. Podobne sú na tom remeselníci a upratovači, ktorým väčšinou do ich práce nikto „nekecá“. K väčšej spokojnosti v práci podľa vedcov prispieva aj možnosť, brať si „home office“, v rámci ktorého je zamestnanec menej vyrušovaný.

Ako sa menej stresovať v práci a zlepšiť (nielen) svoj sexuálny život?

Možností je veľa. V dnešnej dobe existuje množstvo kníh o osobnom rozvoji, ktoré vám pomôžu, efektívnejšie si nastaviť pracovné povinnosti tak, aby ste mali viac času na relax a koníčky a menej stresu v práci (aj doma). Vo voľnom čase vyskúšajte napríklad:

Tip: Prírodné erekčné tablety Zerex Klasik vám pomôžu nadobudnúť vaše stratené libido. Po ich pravidelnom užívaní budete celkovo vitálnejší, menej vystresovaný a budete sa viac tešiť zo života. Výživové produkty Zerex sú voľne dostupné online.



libido potencia stres
Magazín arrow
Magazín arrow