Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Poruchy erekcie u dvadsiatnika? Na vine môžu byť tieto faktory

Autor článku: redakcia Zerex.sk 26.07.2017 00:00 Poruchy erekcie u dvadsiatnika

Stopercentná kvalitná erekcia v mladom veku nie je samozrejmosťou. Hoci poruchy erekcie sa väčšinou týkajú mužov, ktorí už prekročili prah štyridsiatky, nevyhýbajú sa ani dvadsiatnikom a tridsiatnikom. Ako je to možné a čo sa s tým dá robiť?

Odkiaľ sa v živote dvadsiatnika berú poruchy erekcie?

Nedostatok psychohygieny

Mnohí mladí muži nepoznajú limity, pokiaľ ide o pracovný život. Životný štýl workoholika však neúmerne zvyšuje kortizol – stresový hormón, ktorý brzdí tvorbu mužského pohlavného hormónu a tým ohrozuje aj erekciu. Muž, ktorý je neustále vystresovaný a unavený z práce, má menšiu chuť na sex a je viac náchylný na poruchy erekcie.

Zdravotné ťažkosti, o ktorých ste možno nevedeli

Mužské sexuálne zdravie ovplyvňuje mnoho zdravotných faktorov – neberte to na ľahkú váhu a navštívte lekára (všeobecného a urológa). Poruchy erekcie môžu byť spôsobené nielen urologickými alebo pohlavnými chorobami, ale aj srdcovo-cievnymi ťažkosťami či cukrovkou.

Nesprávna „chémia“

Erekciu dokážu ovplyvniť niektoré skupiny liekov (napríklad antidepresíva), ale aj užívanie anabolických steroidov, ktoré slúžia predovšetkým na rýchly nárast svalovej hmoty. Mnohí muži, ktorí ich užívajú, sa však sťažujú na zhoršené libido, zníženú potenciu a poruchy erekcie.

Partnerské problémy

Dôvodom erektilnej dysfunkcie môžu byť nezhody s partnerkou a nechuť k sexu, ktorá z toho pramení. V tomto prípade je najvhodnejšie, riešiť daný problém úprimným a otvoreným rozhovorom a spoločne s partnerkou hľadať cesty, ako môžete váš vzťah skvalitniť. Spolu s porozumením príde aj zlepšenie vášho sexuálneho života. Ak máte pocit, že ste sa dostali do slepej uličky, vyhľadajte pomoc u odborníka: psychológa, psychoterapeuta alebo sexuológa. Kde hľadať účinnú pomoc? Vyskúšajte najprv zmenu životosprávy. Preorientujte sa na zdravú stravu a doprajte telu dostatok pohybu, aby ste udržali vo forme svoj kardiovaskulárny systém. Prestaňte fajčiť cigarety a nadmerne popíjať alkohol. Zbavte sa prebytočného stresu, ktorý vám komplikuje život. Venujte dostatok času relaxácii a psychohygiene. Ak nič z toho nepomáha, vyhľadajte pomoc lekára alebo psychológa. TIP: Ťažkosti s erekciou vám pomôžu zmierniť aj doplnky výživy na prírodnej báze, s obsahom Kotvičníka zemného. Táto bylinka podporuje tvorbu mužského pohlavného hormónu v tele muža a tým aj jeho sexuálnu výkonnosť a celkovú vitalitu. Vyskúšajte napríklad voľne dostupné tabletky na erekciu Zerex Klasik, ktoré okrem výťažku z Kotvičníka zemného obsahujú aj Macu peruánsku a L-arginín.



zdravie tabletky na erekciu porucha erekcie v mladom veku
Magazín arrow
Magazín arrow