Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Poruchy erekcie. Aké druhy poznáme?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 05.09.2017 00:00 poruchy erekcie

Máloktorý muž môže s čistým svedomím povedať, že ho nikdy v živote nepotrápili poruchy erekcie. Prečo je dôležité, nebrať problémy s erekciou na ľahkú váhu? Čo môžete urobiť pre to, aby ste sa už nikdy nemuseli sťažovať na poruchy erekcie?

Slabá erekcia

Zhoršenie erekcie môže poukazovať na viaceré problémy – zväčša psychického rázu. Za nedostatočnou erekciou môže byť pokles mužského pohlavného hormónu, ktorého príčinou je napríklad zvýšený stres alebo chronická únava. Stres dvíha hladinu hormónu kortizolu v krvi. Ten následne blokuje pôsobenie mužského pohlavného hormónu a s ním znižuje libido, čím vám dokáže doslova prekaziť erekciu. Nedostatočná erekcia pritom nie je ani zďaleka problémom štyridsiatnikov. Pre veľké zaťaženie v škole a v práci číha na čoraz mladšie ročníky – neraz sa na ňu sťažujú už dvadsiatnici.

Krátka erekcia

Za predčasné vyvrcholenie sa spravidla považuje ejakulácia do 1-2 minút od začiatku pohlavného styku. Každý pár však „predčasnosť“ vníma subjektívne. Hoci tento problém sa týka najmä mladších, menej skúsených mužov, vyskytuje sa aj u skôr narodených. A to najmä u mužov, ktorí sú veľmi zameraní na to, aby v posteli podali čo najlepší výkon. Práve táto snaha však býva zradná – vyvoláva totiž psychický tlak a stres, ktorý urýchľuje dýchanie aj ejakuláciu. Mnohí muži skúšajú rôzne triky na predĺženie erekcie. Niektorí sa počas milovania snažia myslieť na niečo nepríjemné alebo nudné. Nie je to však ideálne riešenie, nakoľko tým prichádzajú o radosť zo sexu. Príčinou predčasnej ejakulácie býva aj príliš dlhá sexuálna abstinencia.

Absencia erekcie

Ak k erekcii nedochádza vôbec, je najlepším riešením, navštíviť vášho ošetrujúceho lekára a pátrať po príčinách – poruchy erekcie môžu byť totiž aj indikátorom vážnej choroby. Ide najmä o srdcovo-cievne, neurologické a urologické poruchy. Neschopnosť dosiahnuť erekciu môže byť spôsobená aj pohlavnými a psychickými ochoreniami, prípadne vzniknúť ako následok užívania niektorých skupín liekov. V tomto prípade je lekár najlepším radcom. Ak lekár nepríde na žiadnu fyzickú príčinu problému, navštívte aspoň online poradňu sexuológa alebo psychológa a ďalej pátrajte po príčinách. Tip: Ak chcete predísť poruchám erekcie v budúcnosti, odporúčame vám, upraviť v prvom rade vašu životosprávu – dopriať si dostatok pohybu na čerstvom vzduchu, pestrú stravu a rozlúčiť sa s neduhmi ako je fajčenie či nadužívanie alkoholu. Skvelým doplnkom výživy na skvalitnenie erekcie a potencie sú tabletky na prírodnej báze Zerex Klasik, ktoré môžete užívať aj dlhodobo, bez ohľadu na vek. Tabletky Zerex sú voľne dostupné online. Pomôžu vám a vašej partnerke, vyhnúť sa frustrácii, ktorú so sebou prinášajú poruchy erekcie.

 



problémy s erekciou poruchy erekcie impotencia online poradna
Magazín arrow
Magazín arrow