Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Podporte svoje sexuálne túžby

Autor článku: redakcia Zerex.sk 13.04.2014 00:00 sexuálne túžby

Počas sexuálneho života sa rozhodne stretnete aj stým, že u Vás sexuálne túžby upadli či upadajú a potrebovali by ste nejaký nový impulz. Ako je už v mnohých článkoch a radách uvedené, dôležitá je najmä strava. V tomto článku sa dozviete, ktoré potraviny sú veľmi vhodné na konzumáciu, ak by ste chceli byť sexuálne aktívnejší a túžba či chuť po sexe je u Vás nižšia ako obvykle.

Čím podporiť svoje sexuálne túžby

Existujú mnohé potraviny a suroviny, ktoré dokážu nabudiť Vaše „ja“ a s ktorými budete v posteli vynikať. Všeobecne platí, že uvedené potraviny môžete konzumovať pravidelnejšie a častejšie, pričom účinky budú veľmi vysoké.

Vajíčka

Medzi prvými potravinami, ktoré si rozhodne treba dať aj viac krát do týždňa patria vajíčka. Pocit úzkosti a stresu sa vytratí, ak si dáte napríklad už na raňajky vajíčka na tvrdo, na mäkko či inak ich tepelne upravíte. Obsahujú dôležitý vitamín B, ktorý podporuje Vašu sexuálnu túžbu a najmä zanecháva Vašu hlavu relatívne pokojnú a kľudnú, čo sa hodí pri milovaní. Vaše telo nemusí byť vyčerpané len fyzicky, ale aj psychicky. Aj preto sú tu vajíčka, ktoré odbúravajú stres a napomáhajú k tomu, aby ste sa cítili lepšie. Látky podporujú túžbu na sex a to je práve Váš cieľ, ktorý chcete dosiahnuť.

Cereálie

Cereálie sú v mnohých prípadoch reklamované ako jedlo pre deti, ktoré majú chuť pri raňajkách na niečo sladké, avšak rodičia im chcú dať aj niečo výživné. Cereálie dokážu skĺbiť tieto vlastnosti dohromady a predstavujú tak skvelé jedlo nielen pre deti, ale aj dospelých. Ako je o nich známe, sú zdrojom energie. Energiu ráno však nemusí chýbať len Vašim deťom, ale aj Vám samotným.

Cereálie tak predstavujú skvelý druh jedla či potravín, ktoré Vám dodajú kedykoľvek energiu na Vaše prebdené noci či krajšie ranné začiatky. Na čo si však treba dávať pozor pri potravinách ako sú cereálie je ich obsah. Takéto zdravé a prospešné cereálie by mali určite obsahovať tiamín a riboflavín, ktoré napomáhajú využívať energiu skutočne efektívne.

Pre nervy a nervový systém sú tieto látky a vitamíny veľmi prospešné, ako sú aj pre celkový sexuálny život. Lepšie nervy a viac energie sú rozhodne pozitíva, ktoré do Vašej postele prinesú novú vlnu pôžitku.

Zmrzlina

Zmrzlinu by ste si mali dopriať aspoň raz za týždeň, ak ju však veľmi obľubujete, potom radšej viac krát a v menších dávkach. Mnohí ľudia sú presvedčení o tom, že spôsobuje tuk na Vašej postave a ten vôbec nie je vhodný pre erekciu či pre sexuálne túžby. Jej pozitívom pre milovanie a vášnivé milovanie sú látky ako fosfor a vápnik, ktoré sú dôležité pre mužské svaly. Tieto minerály dodávajú svalom potrebnú energiu, pričom aj ich libido sa zvyšuje. Svaly efektívne pracujú len vtedy, ak sú plné energie a majú dostatok potrebných látok.

A práve tieto minerály predstavujú základnú zložku energie, ktorá by im nemala chýbať. Svaly, ktoré sú zodpovedné za ejakuláciu tak majú skvelé podmienky pre svoju činnosť. Tak, blíži sa leto, hor sa na zmrzlinu!

Čokoláda

Hovorí sa, že čokoláda je veľmi dobrý stimul na čokoľvek, k čomu potrebujete sviežejšiu myseľ, viac energie a aj uvoľnenie. Mnohí však nevedia, že čokoláda obsahuje aj látky zvyšujúce citlivosť nášho tela. Konkrétne sa nachádzajú v kakau, ktoré je bohaté práve na takéto vitamíny, látky a hormóny. Za všetkých je tu azda najpočetnejšie zastúpenie v podobe fenyletylamínu, ktorý mnohí prezývajú ako hormón lásky.

Ak ste „necitlivý, inak povedané, potrebujete o čosi viac dotykov, aby to u Vás rozpútalo vášeň, začalo Vám búšiť srdce ši nastúpila erekcia, čokoláda by mala byť rozhodne vždy po ruke. Neplatí to iba pre mužov, ale aj pre ženy, ktoré sú možno o čosi viac chladnejšie, ako je potrebné či vhodné. Čokoláda má tú výhodu, že je veľmi chutná, čo je však pre mnohých práve jej nevýhodou. Často sa jej totiž prejedáme a potom hrozí obezita či predčasná únava.

Mäso

Skúste vyskúšať napríklad steak. Toto mäso a s touto úpravou, najmä ak hovoríme o krvavom steaku, je u nás stále relatívne neznáme. Áno, poznáme kurací steak a podobné náhrady, ktoré však majú s originálom spoločný azda len názov. Pravý steak by mal byť aspoň ružový, ak nie krvavý. Tým, že ho necháte na panvici príliš dlho zabijete nielen jeho chuť, ale aj látky prospešné aj pre Váš sexuálny apetít.

Proteín, ktorý sa nachádza v mäse, dokáže zvýšiť dopamín a noradrenalín, ktoré predstavujú látky v mozgu. Tieto látky sú potrebné pre adekvátny sexuálny výkon, respektíve k lepšiemu výkonu je potrebná ich vyššia hladina. Okrem proteínu je tu aj zinok, ktorý podporuje libido. Sex bude naozaj neuveriteľne dobrý, ak podľahnete občas dobrému steaku a doprajete si ho aj spolu s Vašou polovičkou.

Para orechy

V dnešnej vystresovanej dobe majú mnohí muži problém so svojim spermiami a konkrétne s plodnosťou. Aj preto by ste mali poznať aspoň niektoré potraviny, ktoré Vám pomôžu plodnosť vrátiť a taktiež podporia Vaše sexuálne túžby a chuť. Medzi najznámejšiu surovinu, ktorá dokáže obe vlastnosti skĺbiť dohromady patria určite para orechy. Na náš organizmus pôsobí viacero faktorov, ktoré ovplyvňujú spermie a aj nepriamo našu chuť do milovania. Väčšinou je to zlé ovzdušie či látky, ktoré, aj keď nechceme, príjmame do tela.

Tieto oriešky obsahujú selén, ktorý je skutočne účinný v boji za plodnosť spermií. Okrem toho sú para orechy aj menej mastné a ich tuk pôsobí pozitívne na náš organizmus. Ich jedením nebudete priberať ako s klasickými arašidmi, pričom neovplyvníte negatívne Vašu erekciu a z „plného brucha“ nebudete unavení.



slabá erekcia orgazmus afrodiziakum
Magazín arrow
Magazín arrow