Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Snažíte sa o bábätko? Takto si podporíte slabú potenciu

Autor článku: redakcia Zerex.sk 13.06.2017 00:00 Snažíte sa o bábätko? Takto si podporíte slabú potenciu

Snaha o splodenie dieťaťa býva pre páry často vyčerpávajúca. Ak sa vám stále nedarí, môže to mať viacero dôvodov – za zníženou plodnosťou môžu byť zdravotné problémy, príliš veľa stresu, nevhodná strava alebo slabá potencia. Ak ste vylúčili zdravotné dôvody, pátrajte ďalej. Približne v polovici prípadov je dôvodom neschopnosti páru počať dieťa problém muža a jeho zhoršená potencia. Ako ju zlepšíte?

Začnite cvičiť

Slabá potencia úzko súvisí s celkovým zdravím organizmu a životosprávou. Ruku na srdce – máte dosť pohybu? Ak nie, trpí tým váš srdcovo-cievny systém aj vaša erekcia. Začnite športovať a uvidíte, že to pozitívne ovplyvní vašu chuť na sex aj vašu potenciu. Dajte si však pozor pri bicyklovaní – používajte špeciálne ergonomické sedadlo, ktoré nevyvíja priveľký tlak na prostatu.

Odhoďte cigarety

Až štyria z piatich mužov, ktorých trápi erektilná dysfunkcia, sú fajčiari. Tento zlozvyk nielen znižuje libido a spôsobuje nedostatočnú erekciu, ale zhoršuje aj kvalitu spermií a znižuje ich počet. Závislosť na cigaretách teda ohrozuje vašu plodnosť. Zbavte sa tohto zlozvyku – pri odvykaní vám pomôžu nikotínové žuvačky, náplasti, prípadne vyhľadajte odbornú pomoc.

Vyhýbajte sa rizikovým potravinám

Z vášho jedálnička by ste mali vylúčiť potraviny, ktoré negatívne ovplyvňujú tvorbu mužského pohlavného hormónu. Ktoré to sú?

  • Mäta –  hoci najmä v letných mesiacoch mätová limonáda či ľadový čaj skvele osvieži, nemali by ste to s ňou preháňať. Mäta má totiž výrazné antiandrogénne účinky a potláča mužský pohlavný hormón.
  • Alkohol (áno, aj pivo) – vo väčších dávkach blokuje mužský pohlavný hormón a naopak, stimuluje tvorbu ženského pohlavného hormónu estrogénu.
  • Sója – obľúbená náhrada mäsa sa môže vegetariánom aj vegánom, usilujúcim o potomstvo, vypomstiť. Sója totiž obsahuje množstvo fytoestrogénov, ktoré sa správajú podobne ako ženské estrogény a tlmia mužský pohlavný hormón (a s ním aj libido a plodnosť muža).

Spomaľte životné tempo

Ak sa stále niekam naháňate a váš život je plný stresu, nutne sa to odzrkadlí aj na vašej potencii. Stresový hormón kortizol totiž brzdí mužský pohlavný hormón a tým aj tvorbu zdravých spermií. Dbajte preto o svoju psychohygienu a nezabúdajte relaxovať. Vyberte sa na príjemnú prechádzku do prírody – zoberte aj partnerku a prevetrajte si hlavy. Zároveň tým utužíte váš vzťah.

TIP:

Vyskúšajte prírodné afrodiziaká na zlepšenie potencie. Odporúčame vám pravidelne užívať certifikovaný, voľne dostupný doplnok výživy Zerex, ktorý napomáha zdravej tvorbe spermií a sexuálnej kondícii. Tabletky Zerex na prírodnej báze pôsobia rýchlo a spoľahlivo. Sú vhodné pre všetky vekové skupiny a nevzniká na ne závislosť.  



erekcia potencia plodnosť
Magazín arrow
Magazín arrow