Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Podpora chuti na sex: Takto zobudíte spiace libido a oživíte vzťah!

29.07.2019 00:00 podpora-chuti-na-sex

Nedostatok chuti na sex už nemusí byť slabým článkom párov, ktoré sú spolu dlhodobo alebo sú v nich partneri sexuálne “nekompatibilní”. Práve naopak. Hľadanie tej správnej podpory chuti na sex sa môže stať novým osviežením vzťahu. Idete do toho?

Práve nespokojnosť v sexuálnej oblasti rozdeľuje často partnerov natoľko, že dochádza k hádkam, nevere či rozchodom. Svoju slabú stránku premeňte na niečo, čo váš vzťah oživí a vnesie do neho nové možnosti a nápady. Dôležitá je v tomto prípade ochota.

Nuda po rokoch? Nič neobvyklé

Myslíte si, že ste so svojím problémom sami a neradi o tom hovoríte? Štatistiky hovoria, že aj tak vzrušujúca aktivita ako sex môže “zažívať ťažké časy”.

Počas prvých období vo vzťahu partneri neustále vzájomne reagujú na rôzne podnety, myšlienky a fantázie. Sexu a jeden druhému sa tým pádom venujú pomerne často. Postupom času však prichádzajú rôzne prirodzené prejavy starnutia, následky zmien zdravotného stavu, stres, výkyvy hormónov a sex sa dostáva do úzadia. Túžba po sexe ide do úzadia a to môžu partneri vnímať negatívne.

Máte chuť zvrátiť to? Do toho!

Kde je vôľa, tam je cesta - hovorí známe príslovie. Ak partneri dokážu o týchto veciach vzájomne a otvorene diskutovať, polovica úspechu je na svete. Tie páry, ktoré to zvládajú, dokážu budovať plnohodnotné vzťahy, kde spokojnosť so sexom nie je ničím výnimočným. Čo k tomu budete potrebovať?

  1. Starostlivosť o sexuálne zdravie a vitalitu;
  2. Nebojte sa zavádzať novinky (oživenie);
  3. Zbavte sa zabijakov sexuálneho života (vecí, ktoré k sexu nepatria).

Starostlivosť o sexuálne zdravie

Nezabúdame chodiť ku kaderníkovi, keď účes už nevyzerá tak, ako by mal. Nezabúdame si čistiť zuby, keď sa ráno prebudíme a predtým, ako ideme spať. Ako sa však staráme o svoju sexuálnu vitalitu?

Telo nám samé signalizuje, keď má niečoho nedostatok, jeho signály je preto potrebné vnímať citlivo. Nedostatok mužského pohlavného hormónu u pánov môže spôsobiť poruchy erekcie známe ako erektilná dysfunkcia. Výkyvy hormónov v období menopauzy u žien môže zase spôsobiť nedostatok chuti na sex hraničiaci s nezáujmom. Kombinácia týchto faktorov teda môže logicky vyústiť do nepríjemných záverov.

Páni by preto nemali zabúdať na to, čo pozitívne (aj negatívne) vplýva na tvorbu mužského pohlavného hormónu a celkové sexuálne zdravie. Plusom sú cvičenie, zdravý jedálniček, spánok, zinok, doplnky výživy na sexuálnu vitalitu (s obsahom kotvičníka zemného či macy peruánskej), prírodné doplnky Zerex na podporu erekcie, ktoré priaznivo pôsobia aj na podporu chuti na sex. Naopak, negatívny vplyv má obezita, vysoká úroveň stresu, alkohol a fajčenie.

Dámam môže prospieť objaviť macu peruánsku, ktorá má pozitívny vplyv na hladinu hormónov, ako aj rôzne afrodiziaká. Tie sú prospešné pre správne prekrvenie pohlavných orgánov, aj plnohodnotnejší erotický zážitok.

Novinky za dverami spálne a podpora chuti na sex

Tak, ako nám prospeje občas vymeniť šatník, v posteli je priam žiaduce vymeniť stereotyp za niečo nové, vzrušujúce. Polohy, miesta, pomôcky, hračky, erotická bielizeň či hranie rolí - nebráňte sa vyskúšať to, čo by mohlo rozdúchať novú iskru.

Inšpirovať sa môžete napríklad v novodobých sexuálnych príručkách, čítaním šteklivých erotických príbehov, ale aj sledovaním porna. Prostredníctvom neho môžete totiž objaviť, čo ste doposiaľ o partnerovi nevedeli. Zistite, čo vás “rajcuje”, aj čo sa vám nepáči. A hlavne - povedzte si to.

Štúdia Štátnej univerzity Sonoma uviedla, že muži aj ženy majú tendenciu byť spokojnejší so svojím sexuálnym životom, keď v priebehu jedného roka vykonávajú 13 až 16 rôznych druhov sexuálnych aktivít.

Zabijaci sexu - má ich každý

Stáva sa vám často, že tesne pred spaním držíte v rukách mobil, tablet alebo riešite “nevyhnutné pracovné povinnosti” s notebookom na stehnách? Napadlo vás, že vaša vedľa ležiaca polovička má práve chuť si poriadne zasexovať, ale vaša technika jej v tom bráni?

Mnohé problémy medzi partnermi spôsobuje to, že komunikujú s celým svetom, ale na dôležitého človeka vedľa seba zabúdajú. A môže byť akokoľvek “nadržaný”. Častá nevšímavosť vyústi do situácií, kedy si ženy začnú užívať pozornosť nového kolegu a páni si nechajú radi polichotiť od susedy, ktorá si sama nedá s niečím rady. Takto jednoducho vznikajú priepasti medzi partnermi, a to celkom zbytočne.

Za dvere spálne si vezmite len takú techniku, vďaka ktorej budete môcť lepšie stimulovať partnerkin bod G alebo vám k sexu zabezpečí hudbu, prípadne svetlo. Nezabúdajte na to, že spálňa slúži na spanie a SEX, nerobte z nej pracovňu alebo úrad.

Vedeli ste, že...

Mnoho žien čoraz častejšie vyhľadáva na internete spojenie ako mať sex s manželom namiesto toho aby bol stále na telefóne? Možno dobrý dôvod na zamyslenie.

 

Chceli by ste vedieť, čo môže stáť za partnerkinou nechuťou na sex?

Odpoveď nájdete v nasledujúcom článku:



podpora chuti na sex
Magazín arrow
Magazín arrow