Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Poďme sa rozprávať o... sexe!

16.09.2014 00:00 o sexe

Priznajte sa, kto z nás má rád túto vetu: Musíme sa o tom porozprávať! Áno, toto vyjadrenie zostáva veľkým strašiakom pre každú dvojicu, pretože sa zväčša bojíme, že sa to skončí zle. Rozprávať sa však dá aj o príjemnejších veciach. Vedeli ste, že vo vzťahu je veľmi dôležité baviť sa napríklad aj o sexe? Nie však iba s kamarátmi a s partiou, ale predovšetkým so svojím partnerom. A je to priam nevyhnutné pre budúcnosť vášho vzťahu.

Rozprávať sa o sexe je zdravé!

Rozprávať sa o sexe nie je pre váš vzťah len nevyhnutné, ale dokonca veľmi zdravé. Tvrdia to odborníci na sex a psychológovia. No spoločne sa zhodujú v tom, že naša spoločnosť vníma rozprávanie o sexe ako nejaké tabu. Niektorí tvrdia, že to nepotrebujú, keďže na internete majú všetko, čo chcú vedieť. Ďalší sa toho požehnane dozvedia z časopisov, či filmov. Komunikácia našim vzťahom chýba. Chcete dôkaz? Stačia internetové diskusie s názvami – neklape mi to v sexe/ mám problém s partnerkou v sexuálnej oblasti a neviem, ako jej to povedať/ chcem od sexu niečo viac. A tak si radšej každý prečíta názor iných, ako by si mal sadnúť so svojou polovičkou a vyžalovať sa jej.

Budujte si intimitu

Rozprávaním sa o sexe s partnerom nič nestratíte, ba práve naopak. Získate tým oveľa viac, než si myslíte. Spoločné postrehy, problémy, či nápady v sexe, ktoré budete s partnerom v komunikácii zdieľať budujú vašu vzájomnú dôveru a intimitu. Ak ste doteraz mali strach, vyrozprávaním sa tomu druhému zistíte, že vôbec o nič nešlo. Pritom tí, ktorí nás ľúbia nám chcú predsa len to najlepšie. Pokiaľ ste si istí láskou svojho partnera, nemusíte sa ničoho báť.

Na sexe sa dá pravidelne pracovať aj vďaka týmto dialógom. Aj vedci z Harwardskej univerzity potvrdili, že rozhovor s partnerom o sexe posilňuje vitalitu žien po fyzickej stránke, ale aj po tej psychickej. Chcete ďalšie pozitívum? Strácajú potom zábrany. A vy sa aj vďaka rozhovoru môžete prehupnúť do tajomstiev lepšieho sexu.

Nezabudnite, že dialógy o sexe sa nemusia týkať len problémov. Hovorte aj o tom, čo toho druhého priťahuje, čo si predstavuje, kde všade to chce zažiť, čo všetko vás napadne, keď ste s tým druhým v posteli. Zaexperimentujte aj v iných veciach. Vyberte sa do sexshopu a okoreňte svoj sexuálny život, ukážte partnerovi, že vám môže veriť, a že vám tak veľmi záleží, aby mal všetko po čom túži. Tie vaše túžby a myšlienky ho posunú dopredu a ukážu mu, že rozprávať sa o sexe - to už dávno nie je tabu.



partnerské problémy milovanie pohlavný styk
Magazín arrow
Magazín arrow