Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Podľa čínskej medicíny nás riadi srdce 

Autor článku: redakcia Zerex.sk 01.07.2016 00:00 srdce

Podľa tradičného chápania naše telo riadi mozog. V duchu tradičnej čínskej medicíny práve srdce je vládcom všetkých orgánov. Toto označenie má aj vďaka jeho druhej, duševnej funkcii. Popri „tradičnom“ srdci z mäsa a krvi, tradičná čínska medicína rozoznáva tiež „duchovné“ srdce Shen“ – sídlo psychiky a vedomia. Prečo nás podľa tradičnej čínskej medicíny riadi srdce? A čo by sme mali o tom vedieť?

Tradičná čínska medicína a kritické obdobie ...

Podľa čínskej zdravej medicíny je počas každého mesiaca roku preťažený iný orgán nášho tela. Inak tomu nie je ani pri srdci, dôležitom orgáne nášho tela. Je dobré ho posilňovať a tak eliminovať jeho oslabenie a prípadné ochorenie.

Máj - mesiac srdca ...

Máj je vo všeobecnosti označovaná ako mesiac lásky. Ale podľa čínskej medicíny je to aj mesiac, kedy je potrebné posilňovať práve srdce ako dôležitý orgán v našom tele. Podľa toho, ako srdce pracuje, sa na tom prejavujú ťažkosti a problémy aj iných orgánov (napríklad dýchacie problémy, opuchy, psychické problémy).

Prevencia a odporúčania, ako sa starať o „shen“

  • Je potrebné dopĺňať zásoby horčíka pre jeho optimálne fungovanie. Najlepšie prírodnou formou - napríklad v obilných klíčkoch, sóji, ... ;

  • Srdcu pomôže aj vhodná pohybová aktivita a zníženie fyzického úsilia;

  • Treba piť viac čaju regulujúceho aktivitu srdca, najmä srdcovník, kozlík lekársky, ... ;

  • Je potrebné sledovať a kontrolovať stav hrudnej a krčnej chrbtice.

Na záver pripomíname, že všade tam, kde nepomôže tradičná čínska medicína, dokáže pomôcť široká škála prípravkov na cievy zo zdravej medicíny.



srdce
Magazín arrow
Magazín arrow