Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Pevnejšia imunita, lepšie trávenie.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 23.06.2015 00:00 imunita

Imunita ľudského organizmu závisí od zdravého a fungujúceho trávenia v črevách. Ak máte problémy s trávením, vedzte, že sa vám zhorší aj samotná imunita, respektíve obranyschopnosť tela aj pred niektorými dnešnými ochoreniami. Zistite podstatné skutočnosti o trávení a tiež aj imunite a zabezpečte tak sebe a svojmu telu nový začiatok, ktorý vám môže priniesť vyšší komfort života.   

Imunita prebýva v črevách

     Pravdou zostáva, že imunita skutočne prebýva v črevách. Kto pochybuje o tomto zistení, tak robí veľkú chybu. Mnohí odborníci skúmali spojitosť imunity a čriev a zistili, že črevo má veľký význam nielen pri trávení potravy, ale aj pri ďalších činnostiach a procesoch. Podieľa sa aj na tvorbe imunity voči vonkajším účinkom. A práve toto rozhodlo o tom, že celkové zdravie sa začína budovať už v ľudských črevách.

   Ochranná úloha čreva je tvorená črevnou mikroflórou, črevnou sliznicou a črevným imunitným systémom. Dôležitým základom obrannychopnosti je sliznica v črevnom systéme. Toto je mementom pre to, aby sme mysleli na prečisťovanie črevného systému dobrou výživou a dostačujúcim množstvom tekutín tvoriacich denný pitný režim.

   Dbať musíme na optimálne množstvo probiotickej kultúry v črevách. Pokiaľ tento fakt platí aj pre naše telo, môžeme zaznamenať lepšie fungujúcu imunitu, znížený cholesterol, problémy so zažívaním sa nám budú vyhýbať a v neposlednom rade naše telo účinnejšie odolá mnohým zákerným chorobám nebezpečného rakovinového typu.

Problémy s trávením

     Trávenie a celkovo tráviaci systém človeka tvoria rôzne mikroorganizmy, konkrétne vyše 500 rozličných baktérií. Pokiaľ v samotnom hrubom čreve dôjde k strate rovnováhy práve medzi druhmi baktérií, dochádza k premene a porušeniu črevného prostredia. Zdravie ako také je rovnako narušené, čo budeme pociťovať aj na našom celkovom výkone.

    Takúto skutočnosť charakterizuje celý rad symptómov. Vyberáme iba tie najčastejšie, ktoré nám môžu naznačiť, že s našou imunitou, trávením, ako aj zdravím nie je niečo v poriadku. Ide konkrétne o:

-      meteorizmus - zvýšená plynatosť, nadúvanie;

-      časté kŕče;

-      prekyslenie organizmu;

-      častá riedka stolica (hnačka);

-      poruchy črevnej činnosti prejavujúce sa tuhou stolicou;

-      zápaly čreva;

-      Crohnova choroba spôsobujúca zápal, opuch, bolesť v stene tráviacej sústavy;

-      Ulcerózna kolitída choroba spôsobujúca zápal vnútornej sliznica hrubého čreva, či konečníka;

-      rakovinotvorné zárodky prechádzajúce až do tvorby rakoviny;

-      rôzne druhy alergií, či iné ťažkosti.

Psyllium, očistí, zbaví zápchy, pomôže schudnúť aj detoxikovať

    V tomto smere sa spoľahnite na nekalorický a obrovský zdroj vlákniny - psyllium. Jedná sa o semená skorocelu indického a práve preto, že pútajú na seba veľa vody a tým zväčšujú svoj objem, pomáhajú veľmi efektívne čistiť hrubé črevo v tele. Zdravá stolica každý deň značí základ zdravého a čistého organizmu, fungujúceho trávenia a tiež aj imunity, či obranyschopnosti organizmu.

    Okrem toho psyllium pomáha aj pri chudnutí a detoxikácii organizmu. Práve vďaka tejto látke sa budete cítiť plní energie, skvalitníte si absorbovanie výživných látok do tela a zlepšíte proces vylučovania zdraviu škodlivých látok von z tela. Nadúvanie a plynatosť budú minulosťou vďaka tejto prírodnej látke.

     V tomto smere však musíte predsa dbať na jednu vec. Neprekročte dennú dávku psyllia. Ak sa vám to stane, práve naopak kŕče a nadúvanie si privodíte viac. Neprekračujte dennú dávku vlákniny a vždy pri užívaní prírodných výživových doplnkov prijímajte aj dostatok tekutín do svojho organizmu.

Pozor na vysoké dávky mäsa a maškŕt

     Zvýšte pozornosť nadmernému príjmu mäsa a sladkostí. Ak neviete prečo, odpoveď je popísaná ďalej. Práve tieto potraviny vytvárajú v črevnom systéme proces rozkladu a hnitia spájajúcich sa s tvorbou škodlivých látok. Takéto látky zase podporujú vzniky zákerných chorôb, až rakoviny a zhoršujú celkovú imunitu tela. Z tohto dôvodu dbajte na optimálne a striedme prijímanie sladkých pokrmov a mäsitej stravy.

    Ak budete často prekračovať dennú dávku rafinovaného cukru, budete si v črevách vytvárať pomerne škodlivý a negatívny stav spájajúci sa s tvorbou kvasiniek. Práve tieto látky poškodzujú zdravú mikroflóru v črevách, potrebnú pre tvorbu a udržanie zdravej obranyschopnosti organizmu. Imunita preto bude narušená a tým aj celkové zdravie, takže v takomto prípade môžete očakávať zdravotné ťažkosti, pretože bude iba otázkou času, kým vám dá telo najavo, že nie je v ňom niečo v poriadku. A o ktorýchto podozrivých prejavoch to tu hovoríme?

Znaky oslabenej mikroflóry ...

-      Bolesti v spodnej časti chrbtice;

-      Časté bolesti hlavy;

-      Viaceré druhy alergií;

-      Zvýšená plynatosť;

-      Ochorenia kože typu uhrovitosť, akné, vriedky;

-      Zapáchajúci dych, stolica;

-      Porucha črevnej činnosti prejavujúca sa tuhou stolicou, respektíve riedka stolica.

    Je viac než isté, že nebude ľahké si udržať pevnú imunitu a tým aj trávenie. Ale môžete sa o to pokúsiť, pretože inak nemôžete čakať lepšie výsledky. Ak však problémy nemáte, tak môžete byť šťastnými jedincami, pretože v dnešnej uponáhľanej dobe je to skôr raritou, ak človek nemá akési zdravotné problémy, najmä typu zhoršená imunita, zlé trávenie, respektíve ťažkosti s trávením a stolicou.

FOTO: shutterstock.com/



imunita cholesterol trávenie mikroflóra psyllium
Magazín arrow
Magazín arrow