Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Pár rád pre váš zdravší životný štýl

Autor článku: redakcia Zerex.sk 04.08.2014 00:00 zdravý životný štýl

Zdravší životný štýl môžete docieliť aj zábavnejšou cestou, ako tomu bolo doposiaľ. Skúste naše nasledovné rady a s určitosťou môžeme tvrdiť, že zažijete okrem odopierania aj dávku zábavy.

Tipy, ako sa budete cítiť lepšie...

1) Je pravdou, že pravidelným čistením zubov dokážete úspešne predísť rozličným chúťkam na niečo sladké. Avšak, pokiaľ si často umývate zuby (trikrát a viac), dávate do sebe veľké množstvo zubnej pasty. Viete, čo je v takej paste a ako sa vyrába? Veľa umelých sladidiel, chemikálií. Skutočne túžite toto jesť? Naším odporúčaním zostane, aby ste siahli predovšetkým po prírodnej zubnej paste.

2) Jedzte veľa cesnakucibule. Áno, bude vám síce smrdieť z úst, ale rozhodne stojí za to konzumovať veľa cesnaku a cibule, pretože úspešne bojujú proti rakovine a tiež sú výbornými detoxikačnými prostriedkami pre pečeň. Nemyslite na dych, pretože ten si dokážete osviežiť viacerými možnosťami (napríklad požuvaním trochu petržlenovej vňate), pokojne ich konzumujte pravidelne a aj vo väčších dávkach. Prospeje vám to a vášmu telu a to zaručene.

3) Sledujte si aj množstvo prijatej (vypitej) vody do tela každý deň. Aby sa nestalo, že si množstvom vody vyplavíte potrebné soli, či minerály, ktoré sú nevyhnutné pre správne fungovanie vášho organizmu.

4) Používajte prírodnú kozmetiku. Iná kozmetika má množstvo umelých farbív, chemikálií a tie si dávate dennodenne na telo. Je dôležité, nielen to, čo si dávate do tela, ale aj na samotné telo, predovšetkým na tie partie, ktoré si pravidelne holíte, voskujete, či depilujete. Ako ste na tom vy? Je vaša kozmetika, parfum, krém, či antiperspirant zdraviu prospešný?

5) Soľte prírodnou a neupravovanou morskou soľou. Tá je prospešnejšia a zdravšia ako klasická soľ s jódom. Morská soľ je bohatá na viacero esenciálnych minerálov, podporuje úlohu orgánov a neutralizuje toxíny.

6) Mali by ste pripravovať jedlo najlepšie na pare. Vynikajúcim prostriedkom, ktorý vám môže pomôcť, je parný hrniec. Vyskúšajte ho a uvidíte, aká zmena nastane vo vašej príprave jedál.

7) Buďte pravidelnými darcami krvi. Podporíte dobrú vec, budete sa lepšie cítiť pre takýto čin a zaručene aj schudnete.

8) A na záver ešte jedna dobrá rada. Začnite cvičiť jogu a iné tantrické cvičenia. Cvičenie jogy vás povzbudí nielen na tele, ale i na duši. Rovnako sa vám zlepší činnosť srdca, ktoré posilníte a taktiež si spevníte svaly, zlepšíte flexibilitu celého tela. Joga vo všeobecnosti výborne vplýva na celkové zdravie. Zbaví vás stresu, u žien je výbornou zbraňou v boji proti predmenštruačnému syndrómu, zlepšíte si imunitu a zabudnete na každodenné starosti a trápenia. Tešte sa z toho, ako vyzeráte a ako sa vám darí dosiahnuť vytýčený cieľ. Jogou to istotne dosiahnete. Ako vidíte, pre zdravší spôsob života skutočne stačí málo. Zmeniť svoj život môžete aj vyššie uvedenými radami. Je to na vás, pre ktorú sa rozhodnete ako prvú, druhú, tretiu, atď. . Len začnite, pretože dôležité je začať. A následne musíte vydržať v tom, čo ste začali. Silná vôľa v tomto smere je tiež nesmierne dôležitá. Ale keďže ste už v živote zvládli aj náročnejšie udalosti, zvládnete aj túto, týkajúcu sa vášho zdravšieho životného štýlu.



zdravý životný štýl zdravie strava
Magazín arrow
Magazín arrow