Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Choroba prostaty je na vzostupe! Vyžaduje si to zdravšie alternatívy jej liečby a prevencie.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 03.02.2015 00:00 choroba prostaty

Pokiaľ aj vás alebo vášho partnera trápia problémy s prostatou, vedzte, že tento problém sa týka čoraz väčšieho počtu jedincov. Starosti s prostatou sa spájajú predovšetkým s mužským starnutím. Je to naozaj tak, intenzita problémov sa zvyšuje práve s pribúdajúcim vekom jedinca. Samotné signály zväčšenej prostaty sa zvyčajne objavujú vo veku štyridsať rokov a čoraz častejšie sa objavujú u viacerých mužov. So samotnými problémami s prostatou je možné dnes bojovať oveľa jednoduchšie, účinnejšie a hlavne zdravšie vďaka sile prírody. Čo dôležité by ste mali vedieť v tomto smere, sa dočítate v ďalších riadkoch nášho článku.

Prostata a možnosti jej liečby

     Prostata je žľaza veľkosti gaštanu, rozkladajúca sa okolo močovej rúry, ktorá dopravuje moč z mechúra cez pohlavný úd von z tela. Postupným starnutím sa samotná prostata môže zväčšovať, čo má za následok viaceré problémy. Jedná sa predovšetkým o nutkanie na močenie, taktiež slabý, či prerušovaný prúd moču alebo niekoľkonásobné (ba až bolestivé) močenie. V tomto smere je najlepšie sa poradiť s urológom. Ten môže v rámci liečby odporučiť liečenie niektorými účinnými prírodnými potravinami alebo produktmi, z ktorých niektoré priblížime aj v našom článku.

Viac zeleného čaju, sóje, paradajok ...

     Pitie zeleného čaju bohatého na polyfenoly prospieva prostate. Taktiež aj vyššia konzumácia sóje a sójových výrobkov, ktoré sú bohaté na účinnú látku menom isoflavonoid pomáhajúca zabraňovať vytváraniu karcinogénnych buniek v tele. Okrem týchto látok prostate prospievajú aj iné látky, ako napríklad lykopén a betakarotén zastúpený predovšetkým v paradajkách a mrkve.

Saw palmetto ...

     Prostatu je možné udržiavať zdravú a funkčnú aj vďaka extraktu Saw palmetto. Výťažok z tohto produktu zamedzuje zmene testosterónu na dihydrotestosterón. "Saw palmetto" vie poslúžiť predovšetkým proti zápalu a zväčšeniu prostaty a tým aj proti častému nočnému močeniu. Zároveň účinne pomáha bojovať s častým vypadávaním vlasov jednak u mužov, ako aj u žien.

Tekvicové semiačka ...

     Isto ich poznáte, pretože sa často konzumujú pri akejkoľvek slávnostnej príležitosti alebo počas voľnej chvíle. Na jednej strane sú chutné, ale ak ich začnete jesť, neviete kedy prestať. Vedeli ste, že tekvicové semiačka sú aj veľmi zdravé? Okrem obrovského zdroja mastných kyselín (Omega 3 a 6), obsahujú aj viaceré  minerálne látky, predovšetkým zinok, železo, magnézium a zároveň aj niektoré vitamíny, predovšetkým vitamín B1, B2, B6 a vitamín E. Pokiaľ chcete práve s nimi poraziť časté problémy s prostatou, konzumujte ich každý deň.

     V tomto smere je na nezaplatenie účinný a unikátny prírodný produkt Tekvicové semiačka, ktorý upraví prostatu do pôvodného bezproblémového stavu. Rovnako je možné s ním zmierniť pravidelne sa opakujúce kožné problémy a súčasne aj zlepšiť ochranu močových ciest.

     Čo dodať na záver? Aj keď choroba prostaty je na vzostupe, vždy existuje možnosť, ako účinne s ňou bojovať. V súčasnej dobe je to možné oveľa príjemnejšie a jednoduchšie v porovnaní s veľkými zásahmi do svojej životosprávy.

     V tomto smere je veľmi dôležitá včasná prevencia, pomocou ktorej môže byť aj vaše úsilie účinné. Iba včasnou a účinnou prevenciou je možé dosiahnuť zastavenie šírenia zdravotných problémov, choroby prostaty nevynímajúc. Pokiaľ by ste sa začali liečiť príliš neskoro, už pravdepodobne nebude možná náprava práve pomocou už spomínanej prírodnej a zdravšej metódy pre váš organizmus. Myslite na to už dnes, keď je ešte čas na nápravu a zlepšenie milí páni. A vy milé dámy, upozornite na nové a príjemnejšie možnosti riešenia tohto aktuálneho problému svojich partnerov, pokiaľ sú neustále ľahostajní k svojmu zdraviu a spôsobu života. Život môže byť krajší aj vo vyššom veku. A rovnako treba pamätať i na to, že so svojím zdravím netreba nikdy hazardovať!



choroba zdravie zelený čaj prostata saw palmetto
Magazín arrow
Magazín arrow