Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Orgazmus v dnešnom svetle: Toto sú hlavné príčiny sklamania!

11.06.2015 00:00 orgazmus

Znova ste svedkami ďalšieho zlyhania vo vašej posteli. Partnerka je sklamaná, nehovoriac o vašej psychike, pretože ste znova spolu nezažili to, čo robí sex sexom - čerešničku na vrchole zvanú orgazmus. Už nevládzete, pretože neviete, čo robíte zle. Premýšľali ste ale nad tým, prečo sa opakuje takýto scenár v poslednom čase vo vašom intímnom živote?

V každom prípade, ženské a mužské telo je obrovskou zásobárňou na poznávanie. Aké teda môžu byť skutočné príčiny sklamania prameniaceho z nedosahovania orgazmu? Vyberáme najhlavnejšie príčiny týkajúce sa zlyhania v cieli za orgazmom, ktoré vás vedia potrápiť a sklamať zároveň.

1. Slabá sebadôvera

Začnime tým, že pokiaľ nebudete veriť v reálne dosiahnutie orgazmu, tak potom ho ani nedosiahnete. Môžete sa snažiť a robiť, čo len chcete, orgazmus sa nedostaví. Musíte začať veriť tejto túžbe a pôžitku skutočne obaja. Čo má prísť príde a v skutočnosti sa orgazmus dostaví a budete ho prežívať aj vy aj vaša partnerka. Musí platiť, že obaja veríte v tento zámer a preto sa vám to aj splní. Toto je cesta, aby ste dosiahli orgazmus a všetko okolo neho oveľa jednoduchšie.

 2. Rastúce obavy a úzkosť 

Presne tak, ani obavy a úzkosť nepridajú tomu, aby ste dosiahli vytúžený orgazmus. Toto platí vždy, bez ohľadu na to, z čoho práve tieto stavy pramenia. Stavy napätia a stresu zasahujú potom aj hlavu a mozog a smerujú ku všetkému inému, len nie k sexu a vrcholu. Najdôležitejšie je mať hlavu pripravenú na intímny styk, respektíve sex. To znamená, treba z nej vyhodiť všetko, čo v tej chvíli tam nemá byť a čo sa sexu netýka. Všetko vás počká po vášnivom styku. V hlave nielen všetko začína, ale aj končí.

 3. Hormonálna nerovnováha

Možno vás prekvapíme týmto bodom a zistením, ale v súčasnosti je najčastejšie táto nerovnováha spôsobená hormonálnou antikoncepciou. Ak ste to nevedeli a uvedomili ste si až v tejto chvíli, prečo partnerka nie je schopná dosahovať pravidelne orgazmus od začiatku užívania tabliet, teraz už budete vedieť, kde je jadro tohto "intímneho" problému.

 4. Podlomená vášeň a príťažlivosť

Pôvab, šarm, vášnivosť, to musí byť vo vašom vzťahu samozrejmosťou. Pokiaľ nebudete mať tieto vlastnosti, tak znova budete čeliť „vážnemu“ intímnemu problému. Váš vrchol uspokojenia bude v nedohľadne. Naopak, ak vzrušuje vás aj vašu partnerku čo i len jeden pohyb, či dotyk, máte vyhrané. V takomto prípade bude všetko jednoduchšie na ceste za vysnívaným orgazmom.

 5. Vyšší vek, nižšie hormóny

Nie je nič nezvyčajné, že postupným pribúdaním rôčkov sa samotné telo znehodnocuje. Výnimkou nie sú aj problémy s erekciou u starších mužov, tiež narastajú aj iné problémy v intímnom živote a to nielen u mužov, ale aj u ženského pohlavia. Kvalita zdravia sa zhoršuje a úroveň hormónov sa znižuje. Príroda za to môže a funguje to tak už odjakživa, nakoľko domnienka je taká, že samotná úloha reprodukcie už bola naplnená a splnená.

 6. Zhasnutá túžba

Množstvo úloh a povinností deň čo deň robí svoje, ale skôr v negatívnejšom zmysle. Každý deň sa naháňame za peniazmi s cieľom prežitia a vyžitia. Samotná láska je už len sporadická a postupne sa vytratila z každodenného života. V úlohe otca a matky sme už len z princípu s cieľom plnenia úloh rodičov. Je takýto spôsob života to pravé, čo môže viesť ku šťastiu? Konštatovaním zostáva, i toto môže byť príčinou partnerského spoločného života bez sexu a intímneho žitia, ako aj bez orgazmu.

  7. Sex striedajú iné aktivity

Vášnivosť a túžba v partnerských vzťahoch zastupovaná komunikáciou. Platí, že každý vzťah je unikátnym, rovnako ako každá jedna osobnosť. Súčasne existuje aj množstvo príčin, prečo nie je prítomný sex a orgazmus v každom intímnom vzťahu a pri každej situácii. Miesto milovania sa medzi partnermi sa objavuje všetko iné, len nie intímny styk. Jedná sa napríklad o povinností typu starostlivosti o deti alebo aj čas vyčleňovaný na napĺňanie si svojich záľub a koníčkov.  Dnešná doba je typická práve týmto trendom vyhovujúci viacerým z nás. Existujú jedinci, ktorí nepoznajú vášnivú povahu a ich libido je na nízkej úrovni. 

V dnešnej dobe sme svedkami toho, že spoločný život síce spolu žijeme, no častokrát iba na papieri alebo na "voľnej" nohe. Tiež sa stáva, že počas dňa sa poriadne ani nevidíte. Každý z vás spí zvlášť v inej miestnosti, ako keby ste už k sebe ani nepatrili. Je tento scenár podobný aj tomu vášmu? Viete si predstaviť, že by ste mali vzťah bez intímneho života a bez orgazmu? Je čas si vstúpiť do svedomia a zamyslieť sa, akú cenu má orgazmus a intímny život pre váš vzťah a jeho existenciu aj čo sa týka jeho budúcnosti.



orgazmus sex erotika libido vášeň túžba
Magazín arrow
Magazín arrow