Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Opýtali sme sa urológa: Aké sú riešenia na najčastejšie intímne problémy? | Podcast

25.03.2021 00:00 opytali-sme-sa-urologa-ake-su-riesenia-na-najcastejsie-intimne-problemy

Inkontinencia alebo zväčšená prostata. Témy, ktoré nie sú príliš príjemné, a mnohí sa pri nich hanbia a červenajú. Ale nemalo by to tak byť, predsalen sa s nimi stretne takmer každý. Hovoríme o inkontinencii, teda úniku moču, a zväčšenej prostate. V tejto epizóde vám lekár vysvetlí aj to, ako vlastne tieto vyšetrenia prebiehajú. A ak ste muž, máte viac ako 50 rokov, nevyhnete sa im.

Ako prebiehajú vyšetrenia u urológa?

Urológ Stanislav Žiaran popísal v rozhovore aj to, ako prebieha a koľko trvá vyšetrenie, z ktorého majú muži veľký, no zbytočný strach. Takisto vysvetlil, prečo je nutné, aby muži po 50-tke na takéto vyšetrenia chodili. 

Je urológ len mužský lekár?

Rozprávali sme sa aj o tom, že do jeho ambulancie chodia aj ženy - najmä vo vyššom veku. Urologické problémy majú aj ženy, nie len muži. Takže sme vyvrátili mýtus, že urológ je iba mužský lekár.

Únik moču

Túto tému sme takisto prebrali a lekár aj poradil, čo je dobré na prevenciu, a ako sa týmto nepríjemným problémom môžete vyhnúť.

Zväčšená prostata

Druhá téma rozhovoru sa už týkala výhradne mužov. Doktor Žiaran nám zopakoval, aká spodná bielizeň je pre mužov najideálnejšia, a popísal dôvody, prečo je to tak. Malé problémy môžu vyústiť do vážnejších komplikácií, preto je potrebné sa o týchto témach otvorene rozprávať. 

Iba odborné rady

Urológ Stanislav Žiaran - odborník, ktorý nám v tomto dieli podcastu poskytol cenné rady - je navyše aj jeden zo zakladateľov Slovenskej spoločnosti pre regeneratívnu medicínu. 

Celý rozhovor si môžete vypočuť priamo tu:

Alebo ho nájdete na týchto platformách:



Magazín arrow
Magazín arrow