Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Objavujte časti tela podľa Kámasútry - Hlava

22.04.2014 00:00 Objavujte časti tela podľa Kámasútry - Hlava

V tomto článku začneme s objavovaním samých seba podľa známej Kámasútry, nakoľko toto hľadanie odpovedí nás naučí niečomu novému a nepoznanému, čo môže skvalitniť a spríjemniť náš intímny život, ktorý sa môže rútiť do nezaujímavého stereotypu. Najprv začneme s odhaľovaním a odokrývaním najvrchnejšej časti nášho tela, ktorou bude hlava. Ako je možné vidieť, hlava a vlasy na nej sú podľa Kámasútry natoľko zaujímavé a čarovné, že sa im musíme venovať dlhšie, aby sme hlavnú podstatu dostatočne pochopili a mohli potom aplikovať v našom intímnom živote.

Hlava podľa Kámasútry

Hlava je súčasťou ľudského tela, ktorá sa nachádza najtesnejšie pri nebesách. Charakter držania hlavy odzrkadľuje, aká je spojitosť medzi vaším telom a nebom. Preto je vhodné mať svoju hlavu priamo vystretú rovnako, ako majú profesionálni tanečníci. 

Cvičenia na správne držanie hlavy

Zaujmite polohu bosými nohami na zemi a predstavte si, ako ste svojimi nohami prepojení so zemou, na ktorej stojíte bosí. Neskôr upriamte pozornosť dohora, k panve. Evokujte si, že je to miska naplnená vodou. Váš chrbát mohutnie smerom hore z tejto misy. Môžete si to predstaviť ako keď rastie akákoľvek rastlinka, ktorá sa ťahá von za slniečkom, za svetlom a teplom. Pomyslite na to, ako ktorýkoľvek kvet rastie na vrchole stola. Rovnako takto by ste mali držať svoju hlavu aj vy.

Ženy pochádzajúce z východných štátov, nosiace na hlavách nádoby s vodou, hýbu sa s veľkým čarom, šarmom a vážnosťou. Predstavte si, že kráčate od prameňa vyvierajúcej vody a túto vodu máte položenú na hlave v hlinenej nádobke. V prípade, že sa plynule hýbete smerom dopredu, je potrebné si uvedomiť, že hlava sa nachádza rovno nad stredom brucha, medzi ním a modrými nebesami.

Preciťujte, ako sa vaše palce nôh dotkýnajú piesočnatej cesty pod vašimi nohami. Ak kráčate so zmyslami celkom otvorenými a preciťujúcimi, je to totožné s tým, ako keby sa celé vaše telo opäť priúčalo všetkým pohybom.

Pomyslite si, že chcete zo zeme zodvihnúť náramok, ktorý vám spadol zo zápästia. Všimnite si jeho lesk iba kúskom vášho oka. Neohýbajte sa smerom dopredu, ako keď ho chcete zdvihnúť, skrčte iba kolená s cieľom, aby ste nádobu na hlave udržali neustále v rovnováhe. Toto je výborné cvičenie, ktoré je možné uskutočňovať na ktoromkoľvek mieste a hocikde.

Vlasy

Všetci dobre vieme, že z hlavy vyrastajú vlasy. Stadiaľ zasa vzniká zdanie, že vlasy sú vymedzeným priestorom, v ktorom má sídlo duša. Združujú sa v nich osobné základné povahové črty ich nositeľa alebo nositeľky, rovnako aj sexualita, či životná moc a čarovné, či neodolateľné sily, ako býva napríklad šikovnosť niekomu počariť.

Po celom svete nielen v minulosti si obaja milenci vymieňali kučery svojich vlasov alebo celú časť vlasov ako znak obojstranného zväzku. Niektoré národnosti majú taký zvyk, že si v deň svadby obaja oddávajúci umývajú vlasy v totožnej nádobe. Následne sa im vlasy vijú do jedného prameňa s cieľom tvorby páru do konca života. Rovnaká idea je zakotvená aj v indickom zvyku, kedy sa častokrát stuhami ozdobujú indické svadobné šaty. Partneri sa hýbu pri svadobnom tanci smerom k slnku, respektíve v smere hodinových ručičiek a ich partnerky zasa opačným smerom, v smere mesiaca, respektíve oproti hodinovým ručičkám. Stuhy oboch pohlaví sa týmto spôsobom navzájom preplietajú. Počas májových tancov značia stuhy lúče slnka, či mesiaca, zaplietajú sa však aj do vlasov, kde svojím čarom vplývajú na plodnosť.

Vlasy a sexuálna potencia

Je pravdou, že všetci tantrickí myslitelia dúfali, že ženy sú schopné priviesť do pohybu činorodé aj zničujúce sily už iba tým, akým spôsobom si viažu alebo uvoľňujú svoje vlasy na hlavách. Bohyňa Kálí spúšťala silné a zúriace búrky takým spôsobom, že si uvoľnila siahodlhé vlasy a vrkoče do veľmi znepokojujúceho a skrúteného klbka hadov. Nebo utíšila až potom, keď si svoje vlasy učesala a upravila naspäť. Boh Šiva bol jej manžel a bol typický tým, že mal hlavu husto pokrytú vlasmi. Tá značila činorodú a telesnú (pohlavnú) moc ďalekého nedosiahnuteľného vesmíru. Nebolo možné jeho vlasy ostrihať, či skrátiť, to by značilo, že boh Šiva je poľutovaniahodný a úbohý a podobal by sa na vykastrovaného Samsona. I v dnešnej dobe indickí muži si vlasy nechávajú dlhé, vôbec sa nestrihajú, ale radšej si ich zakrútia do turbanu s cieľom uchovať ich životodarnú hlavnú a zásadnú potenciu pre budúce generácie.

Všetci, čo sa učia milostnému aktu pomocou Kámasútry sa učia umeniu, ako vlasy urobiť krajšími. Je dobré ich opatriť výživnými masťami a voňavkami. Rovnako zavinúť do vrkoča alebo turbanu, okrášliť ich hrebeňom alebo prekrásnymi kvetmi.

Pokiaľ vlasy boli oslavované, ochraňované a uctievané, muži si holievali fúzy a obidve pohlavia, muži aj ženy, si dávali preč z tela všetko fyzické voľným okom viditeľné ochlpenie. V prípade, že sa bohatá a mocná milenka usilovala získať viac informácií o svojom budúcom klientovi a záujemcovi, vyslala do jeho domu holičov spolu so spevákmi a šašami. Títo holiči mali za cieľ ošetriť telo a svaly masážou tohto muža aj spolu s jeho vlasmi na hlave. Ak sa potom takejto vtedy nazývanej kurtizáne zaľúbili informácie o mužovi, pustila sa do vábenia a vzbudzovania záujmu erotickým a vášnivým vlasovým tancom. Pritom si ešte predtým dala do vlasom rôzne voňavé oleje, ktoré následne dostávala do ovzdušia a mysle muža viacerými ladnými a erotickými pohybmi svojej hlavy. Áno, také vlasy dokážu pred aj počas každým intímnym stykom robiť čary.

Záverom

Ženské vlasy pri milovaní, voľne rozpustené a mokré, sú omnoho krajšie a erotickejšie, ako keď si ich žena nechá dlhé hodiny robiť v kaderníctve. Súhlasíte s nami milí páni? Nezabudnite svojej partnerke naznačiť, ako sa vám to páči s jej vlasmi, aby ich mala upravené alebo voľné pred aj počas aktu. Rovnako milé dámy, viete čo nás mužov najviac rajcuje a dráždi, skúste to čo najviac aj praktizovať. 

Predpokladáme, že ste sa týmto odhaľovaním prvej časti vášho tela, ktorou bola hlava, dozvedeli niečo nové a tajomné, čo ste doposiaľ ani netušili. Samotné spoznávanie všetkých častí vášho tela vám rovnako napomôže intenzívnejšie vnímať a prežívať vaše sexuálne radovánky, ktorým sa oddávate alebo budete oddávať so svojou partnerkou, či partnerom. Myslite na to už dnes, aby ste dosiahli čo najintenzívnejší sexuálny zážitok...



predohra vzrušenie rozkoš sebaukájanie
Magazín arrow
Magazín arrow