Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Chudnutie

Káva a sacharidy nezaberajú? Objavte nový zdroj energie

Autor článku: redakcia Zerex.sk 30.08.2017 00:00 zdroj energie

Každý aktívny človek má svoj obľúbený zdroj energie. Niekomu chutí kávička, iný nedá dopustiť na energetické nápoje či pravidelný prísun sladkostí. Nie všetky zdroje sacharidov sú však prospešné z dlhodobého hľadiska. Predstavíme vám tri životabudiče, ktoré vám dodajú energiu a zároveň podporia vaše zdravie.

Zelený čaj

Zelený čaj je výdatný zdroj energie a je oveľa zdravší ako obľúbený čierny čaj. Každodenná šálka kvalitného sypaného zeleného čaju obsahuje viac povzbudivých látok ako káva a zároveň stimuluje detoxikáciu organizmu, zbavuje ho nadbytočných tekutín a pomáha mu spaľovať tuky. Naviac pôsobí liečivo pri infekčných ochoreniach a zlepšuje zdravie zubov a kostí. Medzi extra silné zelené čaje patrí napríklad Gunpowder, ktorý má tvar malých guľôčok. Ak chcete v noci spať, nepreháňajte to s ich množstvom ani s časom lúhovania. To isté platí aj pre lahodný práškový zelený čaj matcha. Pri príprave zeleného čaju sa vždy riaďte inštrukciami na obale.

Garcínia kambodžská

Toto ovocie, pripomínajúce malú tekvičku, veľkú približne ako jablko, je veľkým hitom v Ázii. Sladkokyslá dreň garcínie výborne zasýti, obsahuje množstvo vápniku a vitamínu C a je skvelým zdrojom energie. Extrakt z týchto exotických plodov je vhodný najmä pre tých, čo sa snažia zhodiť nejaké to kilo, nakoľko znižuje chuť do jedla.

Zelená káva

Výhodou zelenej, teda nepraženej kávy je, že neobsahuje kofeín a môžete si ju pokojne dopriať aj večer. Napriek tomu je to perfektný zdroj energie, ktorý vám zlepší náladu. Zelená káva normalizuje hladinu krvného cukru a má vysoký obsah antioxidantov, ktoré chránia organizmus pred vplyvom voľných radikálov a pôsobia ako prevencia pred mnohými chorobami, vrátane rakoviny. Jej chuť nemusí sadnúť každému – vyskúšajte preto zaujímavé varianty s príchuťou škorice či vanilky a oslaďte si zelenú kávu kvalitným medom.  

Tip: Nemáte čas na čajíčkovanie či kávičkovanie? Odporúčame vám doplnok výživy na prírodnej báze Zerex Assassin, určený pre mužov, ktorý v sebe kombinuje extrakty z Garcínie kambodžskej, zelenej kávy a zeleného čaju, čierneho korenia a pomarančovníka. Zerex Assassin zlepšuje činnosť tráviacej sústavy a podporuje využívanie tukov ako zdroj energie.

Výživové doplnky vďaka obsahu spomínaných zložiek napomáhajú regenerácii po športovom výkone a dokážu navodiť pocit sýtosti, vďaka čomu sú vhodným voľne dostupným doplnkom výživy pri redukčnej diéte.  



chudnutie zdroj energie diéta
Magazín arrow
Magazín arrow