Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Nepodceňte prvé príznaky impotencie

Autor článku: redakcia Zerex.sk 27.09.2017 00:00 príznaky impotencie

Impotencia už dávno netrápi len starších pánov. Približne tretina mužov sa začína sťažovať na problémy s erekciou už krátko po tridsiatke. Ako zistíte, že máte nábeh na impotenciu a čo sa s ňou dá robiť, ak ju zachytíte v skorom štádiu?

Čo je to impotencia?

Impotencia sa definuje ako trvalý problém dosiahnuť a/alebo udržať erekciu pre zavŕšenie pohlavného styku. Nie je pritom reč občasnom probléme s erekciou, ktorý môže z času na čas zažiť každý muž – napríklad vtedy, keď je veľmi nevyspatý alebo to prehnal s alkoholom. Impotencia je chúlostivý, dlhodobý problém, ktorý nepriaznivo ovplyvňuje kvalitu života partnerov.

Aké má impotencia príznaky?

Jedným z prvých varovných signálov môže byť strata záujmu o sex. Vzrušenie neprichádza alebo je len veľmi slabé. Ak sa mužovi predsa len podarí dosiahnuť erekciu, býva často príliš slabá na to, aby mohol úspešne realizovať pohlavný styk. Muž nie je v takom prípade schopný dosiahnuť orgazmus. Medzi príznaky začínajúcej impotencie patrí aj menší počet spontánnych nočných erekcií počas spánku. Tieto príznaky sa najprv vyskytujú len sporadicky. Ak ich však zažívate čoraz častejšie, je najvyšší čas, zamyslieť sa nad príčinami vašich problémov.

Aké sú príčiny impotencie?

Zlyháva telo alebo za to môže psychika? Na vine môže byť jedno aj druhé. Poruchy erekcie môžu byť spôsobené urologickými, pohlavnými, neurologickými alebo srdcovo-cievnymi chorobami. Svoju úlohu tu zohráva aj „chémia“ – ak pravidelne užívate lieky, opýtajte sa vášho lekára, či nemôžu spôsobovať problémy s erekciou. Takýto efekt môžu mať napríklad diuretiká, syntetické hormóny, beta-blokátory či lieky, ktoré tlmia centrálny nervový systém. Oveľa častejšou príčinou impotencie sú však psychické faktory – stres, únava, prepracovanosť, úzkosť, depresia, vzťahové problémy… Ak cítite, že záťaž v práci alebo nezhody s partnerkou majú neblahý vplyv na vašu erekciu, odporúčame vám, navštíviť poradňu sexuológa alebo psychoterapeuta a poradiť sa o vhodnom riešení.

„Narovnávač“ erekcie z prírody

Keď viete, aké má impotencia príznaky, dokážete si s ňou poradiť, hneď ako ich na sebe spozorujete. Odporúčame vám, siahnuť po výrobkoch na prírodnej báze, ktoré nedráždia trávenie. Tabletky na potenciu Zerex Ultragold sú vhodné na dlhodobé užívanie a udržiavanie sexuálnej kondície, bez ohľadu na váš vek. Obsahujú starostlivo zvolenú kombináciu minerálov, vitamínov a rastlinných výťažkov, ktoré prirodzeným spôsobom podporujú tvorbu mužského pohlavného hormónu v tele muža ako aj jeho celkovú vitalitu a výkonnosť. Tabletky Zerex sú voľne dostupné online.  



poruchy erekcie impotencia príznaky impotencie
Magazín arrow
Magazín arrow