Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Navarte s potravinami na zvýšenie libida a rande nezostane iba pri večeri!

22.11.2018 00:00 potraviny na zvýšenie libida

Určite ste už zažili rande, ktoré sa začalo večerou, pokračovalo návštevou kina a… potom nič. Očakávali ste, že sa večer skončí “trochu inak”, no po letmom bozku odchádzate domov. Radi by ste zvýšili pravdepodobnosť “šťastnejšieho” konca rande? Afrodiziakálne potraviny vám môžu pomôcť! Naučíme vás, ktoré jedlá na zvýšenie libida sa oplatí použiť pri vlastnoručne uvarenej večeri. A možno sa vaša noc neskončí iba pri nej.

Samotný fakt, že muž uvarí večeru - v snahe vyčarovať neobyčajné rande, je mimoriadne príťažlivý. Tak páni, zvýšte svoje šance a s chuťou do toho!

Benefity afrodiziakálnych pokrmov

Prečo si vlastne ľudia už od dávnych čias pripravovali jedlá a nápoje, čo preukázateľne robili s opačným pohlavím divy? Nie je v tom žiadna mágia, ale bežné reakcie ľudského tela na rôzne stimulujúce podnety.

Ktoré potraviny fungujú na zvýšenie libida?

Čokoláda

Zlúčenina v kakau - Teobromín - má afrodiziakálny účinok, a to nielen u žien, ale aj u mužov. Aztékovia považovali kakao za “pokrm bohov, má viac antioxidantov ako zelený čaj alebo červené víno a v surovej forme je považované za “superfood”. Teobromín je vďaka svojim účinkom tiež súčasťou tabletiek na erekciu Zerex Klasik.

Už len jej samotná vôňa spôsobuje príjemné pocity u väčšiny ľudí. Čo tak pripraviť jedlo, ktoré ju bude obsahovať?

Zerex Klasik účinky

Kotvičník zemný

O tejto rastline a jej účinkoch na sexualitu vie ľudstvo už stovky rokov a tradícia jeho využitia má korene už v tradičnej čínskej medicíne. Aké sú jeho účinky? Dokáže prispieť k sexuálnej túžbe ženy, dokonca zmierniť príznaky menopauzy. Medzi ne patrí práve nízka alebo žiadna chuť na sex a ďalšie nepríjemné príznaky.

Muži siahajú po tejto byline najmä preto, že Kotvičník môže pozitívne ovplyvniť sexuálny život mužov, najmä v čase, keď zaznamenávajú úbytok mužského pohlavného hormónu. Ten môže spôsobiť skúsenosť s erektilnou dysfunkciou (neschopnosťou mať alebo udržať erekciu). Mužský pohlavný hormón je dôležitý aj preto, že drží opraty čo sa chuti na sex týka, a to u mužov a aj u žien.

Z Kotvičníka si môžete napríklad pripraviť skvelý čaj na povzbudenie.

Chilli

Známou zlúčeninou, ktorá sa v chilli nachádza, je kapsaicín. Ten stimuluje nervové zakončenia na jazyku a podporuje uvoľňovanie látok, ktoré zvyšujú srdcovú frekvenciu. Tento proces môže spustiť uvoľňovanie endorfínov, ktoré dodajú prirodzenú energiu. Spolu s ňou sa uvoľnenia chemické látky zvyšujúce sexuálnu aktivitu. Pri príprave jedla je však dôležité, že menej je niekedy viac, a teda použite ho s mierou.

Zázvor

Podobne ako chilli, aj toto prírodné afrodiziakum môže zahriať, a to aj na správnych miestach. Spôsobí rýchlejšiu cirkuláciu krvi, všade. Teda aj v pohlavných orgánoch. A keď už sú rozohriate…

Alkohol

Využíva ako prostriedok, ktorý spôsobí uvoľnenie, ak sa však jeho množstvo nepreženie. Jeho neúnosná miera môže priniesť nepredvídateľné konce romantiky.

Zerexsutra - zvýšte si sebavedomie v posteli

Tip na afrodiziakálnu večeru? Nech sa páči!

Ak sa neviete rozhodnúť, čo by ste uvarili, aby ste použili niektorú z afrodiziakálnych surovín, poradíme vám.

Hlavné jedlo - losos v chilli korení a zázvore

Obľúbená ryba môže byť zaujímavou voľbou. Toto ľahké jedlo vás nezaťaží natoľko, aby ste sa po večeri nemohli venovať aj ďalším aktivitám.

Pripravíte ho jednoducho: koreniny chilli a zázvor zmiešajte navzájom spolu so soľou a lyžičkou olivového oleja. Kúsky lososa do nich naložíte a necháte v chladničke odpočívať. Pečte ho na panvici až tesne predtým, ako partnerka príde. Ako prílohu môžete použiť dusenú zeleninu.

Nápoj na zahriatie

Drink nemusí byť vždy len alkoholický, aby v ženách nevyvolával pocit, že ich chcete alkoholom “oblbnúť”. Vyskúšajte čaj z niektorých uvedených prírodných afrodiziakálnych potravín, napr. zázvor. Partnerku určite príjemne prekvapíte. Navyše ju krásne zahreje zvnútra. Vy už budete vedieť, že okrem tepla, ktoré spôsobil, prekrvil aj to, čo bolo treba.

Hodil by sa dezert?

Samozrejme! Využite čokoládu, ktorou polejete ovocie, napr. jahody, banány a čučoriedky. Rafinovane môžete do čokolády primiešať štipku chilli a získate tak nezameniteľnú a neobyčajnú chuť. A spojíte dve afrodiziaká v jednom pokrme.

Pár slov na záver

Varenie doma môže byť síce trochu stresujúce, predsa jedlo v reštaurácii vám naservírujú krásne a bez námahy. Má to však jednu veľkú výhodu. Po večeri nemusíte chodiť do kina či divadla, aby ste si urobili úžasný program. A s afrodiziakálnymi potravinami sa vám môže podariť vykúzliť nezameniteľnú zábavu! Ak by ste predsa len potrebovali trochu inšpirácie, skúste so zaujímavou sexuálnou príručkou. Tá obohatí vašu predstavivosť horúcimi príbehmi a možno aj motivuje k novým, vzrušujúcim výkonom!



potraviny na zvýšenie libida
Magazín arrow
Magazín arrow