Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Jedlo

Naučte sa konzumovať iba fit stravu. Aj keď nemáte na to čas.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 14.11.2014 00:00 fit strava

Je to pomerne častý jav, že ľudia žijú nezdravo práve preto, že nemajú čas sa pomaly najesť, respektíve nemôžu si pripraviť jedlo zdravším spôsobom. Jednoducho je to dané dnešným rýchlym trendom žitia. Bohužiaľ, väčšina z vás konzumuje polotovary, či jedlá z nezdravých fastfoodov, čo nepridáva nikomu na zdraví. Pokiaľ by ste to chceli zmeniť, pokúste sa o to čím skôr. Treba len chcieť a pôjde to. K vašej motivácii prispejeme aj my našimi slovami v súvislosti s tým, ako sa stravovať zdravšie, i keď toho času je čím ďalej menej a menej.

Racionálnejšia dobrota, či maškrta

Často si svoj dlhý čas pri práci na počítači alebo pri sledovaní televízie krátite pojedaním slaných a smažených chipsov, arašidov, či iných nezdravých solených, či sladkých maškŕt? Zmeňte to čo najskôr. Môžete siahnuť aj po nesolených a nepražených, či nesmažených pochúťkach a ich zdravších variantoch. Zvoľte si radšej čerstvé alebo nesolené oriešky, semiačka, či sušené ovocie alebo iné cereálne tyčinky (tu pozor na množstvo sušeného ovocia, pretože aj to obsahuje veľa cukrov a rovnako siahnite po cereáliách bez cukru a tukov). Všetko je len o tom, čo chcete. Tak ako ste si zvykli na nezdravé varianty, zvyknete si aj na tie zdravšie, pretože vaše zdravie by malo byť prvoradé aj počas relaxu v podobe pasívneho oddychu pri televízii, či počítači.

Zoznámte sa s novými rýchlymi a zdravými potravinami

Zatočte s polotovarmi, ktoré obsahujú veľa umelých a chemických prídavkov (konzervantov). Tieto vašej imunite a zároveň aj zdraviu veľmi neprospejú. Viete to, ale nedokážete s tým nič spraviť? Je čas to zmeniť. Máme pre vás riešenie. Spoľahnite sa na rýchle a zdravšie jedlá. Skúste napríklad „pšeničný bulgur“ (hrubo pomletú pšenicu, s orechovou chuťou) alebo „kuskus“ (sparenú a do guličiek tvarovanú krupicu z pšenice, jačmeňa alebo prosa). Odhaľte tajomstvo týchto zatiaľ veľmi málo využívaných potravín v našich kuchyniach, ktoré obsahujú veľmi cenné a prospešné látky pre vaše zdravie. Ich príprava je zvyčajne veľmi rýchla a výhodou je i to, že je možné ich pripraviť na slano, i na sladko. Dobrú chuť s objavovaním nových chutí a jedál.

Bleskové smoothie

Siahnite po bleskovo pripravenom a veľmi zdravom „smoothie“. Jedná sa o hustý, zamatovo hebký nápoj pripravený z ovocia alebo zeleniny. Nie je to džús, ktorý sa vyrába lisovaním ovocia. Nemožno ani povedať na 100 %, že je to ovocný koktail alebo milkshake, kde hlavnou zložkou je mlieko, ktoré sa dochucuje kúskami ovocia, či ovocným sirupom. Pri príprave smoothie sa dáva do mixéra celé ovocie a zelenina (bez šupky a kôstok). Na prípravu je najlepšie použiť bobuľovité ovocie, rovnako aj banány alebo aj ďalšie druhy vášho obľúbeného ovocia. Smoothie si dajte každé ráno, keď sa nestíhate naraňajkovať. Doprajte si vtedy pohár zdravého smoothie a váš deň sa môže začať veľmi zdravo. A sme na konci. Teraz je už len rad na vás. Nebuďte ako iní, ale začnite niečo dobré robiť pre seba a svoje zdravie. Nevyhovárajte sa, že sa to nedá a bude to ťažké. Ťažké to bude, to áno, ale ak začnete, bolo by nerozumné následne prestať. Vydržte v samotnom trende zdravšieho životného štýlu, i keď na svoje zdravie máte a budete mať stále menej a menej času. Vždy sa to dá, len treba chcieť.



jedlo zdravie
Magazín arrow
Magazín arrow