Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Nakopnite svoju imunitu, inak ona nakope vás! | Podcast

04.02.2021 00:00 nakopnite-svoju-imunitu-inak-ona-nakope-vas

Ak ste sa stali imúnni voči slovu imunita, tak sa predsa len zastavte na chvíľu. Imunita je neuveriteľne úžasne fungujúci mechanizmus, ktorý keď správne nadopujete, nastavíte a napravíte, nebudete mať už nikdy žiadne problémy s akýmkoľvek ochorením. Možno vám niečo hovorí stres a málo času pre seba, prípadne ste na seba tak trochu pozabudli. Vyskúšajte napríklad metódu Wima Hofa, alebo ďalšie tipy od doktora Bajera! 

Imúnni voči imunite

Možno už pri slove imunita máte husiu kožu, pretože sa to denno denne omieľa v médiách. Ale naozaj je podstatné, trošku o tom vedieť, ako to celé funguje. A ako vlastne naše telo reaguje na niektoré podnety. Niekto skúša otužovanie, iný jedáva hrste vitamínov každé ráno, prípadne oboje činnosti v jednej kombinácii. 

Ako podporiť imunitu, aby správne fungovala?

Tento rozhovor sme nahrávali v prvých jarných lockdownových vlnách v roku 2020. Porozprávali sme sa o čistote pol života, ale aj o prehnanej hygiene. Ale najmä o tom, čo presne robiť, aby naša imunita bola pripravená na čokoľvek. Povedali sme si aj niečo o dojčení a imunite malých bábätiek. Čo je podstatné, v rozhovore nám hosť MUDr. Boris Bajer, PhD. objasnil, ako to vlastne celé funguje a keďže on sa venuje aj tréningom, zdravej výžive, ponúkol nám na tému posilnenie imunity komplexný pohľad. Doktor Bajer je lekár, dietológ, odborník na výživu a je tvorcom online kurzov Nutrition Expert. Študoval na Univerzite Komenského v Bratislave a na SAV v Bratislave získal práve nedávno titul PhD..

Eliminujte svoj stres! Naučte sa spomaliť

Najhorším strašiakom rozladenej imunity je stres. A doktor Bajer dá v rozhovore aj skvelý tip na dýchacie metódy Wima Hofa. Vyskúšajte, neobanujete. Tých tipov tu samozrejme dostanete viacej, vitamín D nesmie chýbať, ale vysvetlí aj prečo. No a samozrejme zľahka sa dotkneme tém pohyb a stravovanie, čo je súčasťou procesu, pri ktorom si budujete silnejšiu imunitu.

Pomôže jedine komplexná zmena

Doktor Bajer nám objasnil, že jeden čarovný koktail nám imunitu nenaštartuje. Zmena k lepšiemu musí byť komplexná. Čiže pohyb, nové stravovacie návyky a správne užívanie vitamínov je cesta. A samozrejme nie len to, je to všetko aj o mysli.

Prajeme vám pohodové počúvanie audiopodcastového rozhovoru, ktorý nájdete asi všade – od Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts až po Youtube. Doktor Boris Bajer bol príjemným obohatením a najmä obohatí aj vás o nové vedomosti, celkom praktické a po lopate vysvetlené. Inak, rozhovor sme nahrávali v jeho pracovni priamo vo fitnescentre, kde pôsobí. Takže sa s ním možno čoskoro, stretnete aj osobne. U nás v podcastoch ho ešte zopárkrát budete počuť.

Nájdete nás naozaj všade, vyberte si platformu, ktorá vám najlepšie sedí:

Takisto nás môžete sledovať na Instagrame či Facebooku.



Magazín arrow
Magazín arrow