Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Najsilnejšie afrodiziaká 2. časť: Pre ňu

Autor článku: redakcia Zerex.sk 13.04.2017 00:00 afrodiziakum

Chystáte sa stráviť romantický večer s vašou polovičkou? Prichystajte jej prekvapenie! Okrem kytice kvetov určite ocení aj sladké afrodiziakum...

Rafinované liči

Toto exotické ovocie, nazývané tiež dvojslivka alebo čínska slivka, je známe predovšetkým ako veľký zdroj vitamínov a obľúbený životabudič. Okrem toho, že dodáva energiu a pomáha prekonať chronickú únavu, sladké liči podporuje plodnosť a sexualitu ako takú. Už v starom Oriente ho ženy používali ako efektívne afrodiziakum pred milostnými hrami. Môžete ho pridať do ovocných šalátov či miešaných nápojov – dôležité však je, konzumovať ho čerstvé.

Zvodné červené víno

Ako naznačuje štúdia The Journal of Sexual Medicine, ženy, ktoré si dajú 1 pohárik červeného vína denne, majú väčšiu chuť na sex a lepšie si ho užijú. Červené víno totiž, v porovnaní s inými druhmi alkoholu, obsahuje množstvo polyfenolov. Tie pomáhajú rozšíriť cievy v hlavných erotogénnych zónach, zlepšiť prirodzenú lubrikáciu a tým aj kvalitu sexu.

L-arginín nie je afrodiziakum len pre mužov

Hoci táto aminokyselina je populárna predovšetkým medzi profesionálnymi športovcami a mužmi, ktorí zápasia s erektilnou dysfunkciou, má čo povedať aj ich ženským polovičkám. L-arginín napomáha lepšiemu prekrveniu pohlavných orgánov a tým k intenzívnejším sexuálnym zážitkom či rýchlejšiemu dosiahnutiu orgazmu. Okrem toho, že pomáha zvýšiť libido, L-arginín urýchľuje spaľovanie tukov v organizme a zlepšuje celkovú obranyschopnosť tela.

Senovka Grécka pre krajšie prsia

Táto rastlina, považovaná za obzvlášť vhodné afrodiziakum pre ženy, obsahuje fytoestrogény, ktoré zvyšujú chuť na sex a zároveň priaznivo vplývajú na ženské prsia. Pravidelné užívanie Senovky Gréckej údajne zväčšuje veľkosť poprsia, ako aj produkciu materského mlieka u dojčiacich žien. Okrem toho pomáha lepšie zvládať únavu a dodá vám energiu (nielen) na posteľné aktivity.



zdravý životný štýl energia fenoly afrodiziakum
Magazín arrow
Magazín arrow