Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Najčastejšie ženské trápenia, PMS a iní strašiaci. Hosť: MUDr. Hana Habánová | Podcast

Autor článku: redakcia Zerex.sk 05.11.2021 00:00

Tak tento podcast je vysoko intímny a určený najmä ženám. Páni, nemusíte vypnúť, môžete sa nás skúsiť pochopiť, ale preberieme tu témy, ktoré sa jednoducho týkajú len žien a povieme si aj o vážnych témach akou je rakovina. Posvietime si aj na strašiaka koniec koncov najmä chlapov – PMSku. Poradí nám gynekologička z Kramárov, doktorka Hana Habánová.

Neberte prevenciu na ľahkú váhu - môže vám zachrániť život

Základom dobrého zdravia je prevencia. Práve preto gynekologička Mudr. Hana Habánová,  vyzýva dámy, aby pravidelne chodili na preventívne gynekologické prehliadky. 

“Keď má žena klinické príznaky, je už dosť neskoro” hovorí Mudr. Habánová. Preventívne gynekologické prehliadky je dobré začať pravidelne absolvovať po prvom pohlavnom styku, a netreba s nimi prestávať ani po odrodení dieťaťa. 

“Väčšina gynekologických nádorových ochorení u žien sa totiž vyskytuje okolo 60. až 70. roku života” dodáva pani doktorka.

Páli a svrbí … čo s tým? 

Mykózy a kvasinkové infekcie sú jedným z najčastejších ženských gynekologických ochorení. Našťastie sa však dajú pomerne jednoducho a rýchlo liečiť. Ako? V tomto podcaste sme sa s gynekologičkou Habánovou rozprávali aj na túto, síce nepríjemnú, no dôležitú tému.

PMS

Každá žena si pred menštruáciou prechádza predmenštruačným syndrómom (PMS), pričom intenzita jeho príznakov je individuálna a u každej ženy sa môže prejavovať odlišne.

Zmeny nálad, plačlivosť, naliate prsníky - PMS sa dá charakterizovať aj takto. Pani gynekologička nám však poradila, ako sa s tým všetkým popasovať.

Viac o tom, čo všetko ženy počas života potrápi a ako sa s týmito “strašiakmi” vysporiadať, si môžete vypočuť v epizóde podcastu (Z)dravo s názvom Najčastejšie ženské trápenia, PMS a iní strašiaci. Hosť: MUDr. Hana Habánová.

Nájdete ju na:



o ženách zdravie sex
Magazín arrow
Magazín arrow