Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Najbizarnejšie afrodiziaká pre mužov

Autor článku: redakcia Zerex.sk 22.08.2018 00:00 Najbizarnejšie afrodiziaká pre mužov

V dávnych dobách sa afrodiziaká používali na zvýšenie potencie mužov a žien, hlavne vtedy, keď bolo najdôležitejšie plodenie. Mnohé z týchto potravín sa považovali za afrodiziaká pre mužov, niektoré už len vzhľadom na ich podobnosť s určitými časťami tela. Známe potraviny ako ustrice alebo čokoláda majú afrodiziakálne vlastnosti, ale kultúry po celom svete už dlho mali svoje vlastné prostriedky a pomôcky, ktoré im pomohli vykopať vášeň v záhrade v spálni.

Balut

Ak ste sa s týmto bizarným “jedlom” ešte nestretli, Balut je varené kačacie vajíčko, ktoré obsahuje kačacie embryo. Je považovaný za ekvivalent Viagry u mužov na Filipínach, pretože je vysoký obsah bielkovín a tiež posilňovač energie, ktorý by mal vyvolávať túžbu.

Roh nosorožca

To, že je údajným afrodiziakom, ohrozuje nosorožiu populáciu. Pytliaci totiž toto vzácne a nelegálne afrodiziakum zháňajú v africkej prírode. Vyhľadávajú ho muži  trpiaci impotenciou, ktorí sú ochotní poriadne zaplatiť.

Vôňa tekvicového koláča

Výskum uskutočnený v Chicagskom centre pre liečbu a výskum vôní a chutí priniesol prekvapujúce zistenia. Jednou z afrodiziakálnych vôní, vďaka ktorým sa muži skutočne vzrušili, bola vôňa tekvicového koláča (merané prostredníctvom toku krvi v genitáliách).

Ambra

Je známa predovšetkým ako súčasť drahých parfumov. Poznáte však jej pôvod? Pevná látka je súčasťou tráviaceho systému vorvaňov. Kto vie, ako sa na túto substanciu prišlo, svoj úspech však žne už mnoho rokov.

Moč paviána

V Zimbabwe, ak majú muži “sexuálne trápenie”, moč paviána je spôsob, ako s nimi skoncovať. Miestni obyvatelia prisahajú, že toto afrodiziakum má úžasnú silu. Možno by bolo zaujímavé zistiť, ako sa k tomu moču dopracujú.

Casu Marzu

Tento konkrétny syr nie je pre slabé srdce alebo slabý žalúdok. Casu marzu - názov znamená "znetvorený syr" - je sardínsky produkt, ktorý je zakázaný na mnohých miestach po celom svete. Obsahuje živé červy, ktoré môžu vyskočiť do očí a ak sú stále nažive, keď prechádzajú črevami, môžete zaznamenať aj zdravotné problémy. Sardínci však napriek tomu tvrdia, že syr má afrodiziakálne vlastnosti.

Španielska muška

Prečo muška? Je vyrobená z druhu chrobáka Lytta vesicatoria. Jej používanie sa datuje do starovekého Ríma. Kľúčovým prvkom - afrodiziakom, je chemická látka nazývaná kantharidínom. Kým mnohí sú presvedčení o afrodiziakálnom účinku, biológovia sa domnievajú, že tento hmyz látku vylučuje, aby boli neatraktívny pre dravcov. Aj malé prekročenie “odporúčanej dávky” môže viesť k potrebe vyhľadať lekársku pomoc. Prejavuje sa to extrémne bolestami brucha, respiračnými a srdcovými problémami, zlyhaním obličiek, krvou v moči, kŕčmi, v horsích prípadoch kómou alebo aj smrťou.

Kobria krv

Kobria krv pravdepodobne nie je šálka čaju väčšiny ľudí - teda dovtedy, pokiaľ nehľadajú niečo, čo by mohlo viesť k ich lepšiemu sexuálnemu výkonu. Je populárna v celej Ázii. Zvyčajne je zmiešaná s alkoholom.

Polievka z penisu býka

Táto “polievočka” je bežné jamajské jedlo. Varená je s bujónom, banánmi,  papričkami alebo s mrkvou, sladkými zemiakmi a tekvicou. Hovorí sa, že u mužov posilňuje pohlavný styk.

Psie mäso

V Južnej Kórei a v niekoľkých ďalších ázijských krajinách sa ľudia domnievajú, že psie mäso je afrodiziakum, čo napomáha vášni. Kórejci veria, že čím viac psieho mäsa zjedia, tým lepšia bude ich noc.

Durian

Durian, tropické ovocie známe pre svoj neskutočný zápach, je ďalšie z rady bizarných afrodiziák. Niektorí ľudia sa domnievajú, že získava špeciálne vlastnosti až po prechode cez tráviaci systém slona. Afrodiziakálne vlastnosti ovocia boli podporené indickým vedcom, ktorý študoval myši, ktoré konzumovali ovocie a údajne mali zvýšené libido a počet spermií.

Ak nechcete experimentovať

Skúšanie takýchto bizarných “potravín” by nemuselo skončiť dobre, preto odporúčame držať sa tradičných prírodných afrodiziák, ktoré sú bezpečné. Maca peruánska, kotvičník zemný, či L-arginín sú určite lepšou voľbou. Maca peruánska je tradičná juhoamerická bylina, ktorá rastie v nadmorských výškach nad 3.600 metrov nad morom. Jej užívanie prospieva libidu, plodnosti a zvýšeniu energie. Kotvičník zemný je silným afrodiziakom, ktorý pomáha pri zníženej chuti na sex, či nedostatku sexuálnej energie. Erekcii napomáha aj L-arginín, ktorý prispieva k mužskej potencii, pomáha lepšej erekcii a pomáha zásobovať organizmus krvou presne tam, kde to muž potrebuje. Tieto tri prírodné afrodiziaká sa nachádzajú aj vo výživovom doplnku - silnému afrodiziaku, ktoré je určené na podporu libida, chuti na sex - Zerex Klasik.  

3 zaujímavosti na záver

V 18. storočí, podľa legendy, Casanova konzumoval 50 ustríc na raňajky každý deň, aby si zvýšil svoje libido. 600 rokov pred Kristom bolo starými Grékmi konzumované mäso z čela hlodavca, aby zvýšilo sexuálnu túžbu. V minulom storočí bol vyhľadávaným afrodiziakom tigrí penis, ktorý sa jedol v Ázii. Jeho cena sa pohybovala okolo 300 až 400 dolárov za kus.



Magazín arrow
Magazín arrow