Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Náhrada za Kegelove cviky? Cikanie v sprche!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 10.12.2015 00:00 cikanie v sprche

Kegelové cviky pomáhajú rovnako ženám, ako aj mužom. Viete ale, v čom konkrétne sú tieto cviky nápomocné pre obe pohlavia? Počuli si o novom Kegelovom cviku – cikanie v sprche? Čítajte náš článok až dokonca, dozviete sa viac!

Čo sú Kegelove cviky?

Kegelove cviky sú známe už od roku 1948, kedy ich poprvýkrát svetu predstavil americký gynekológ Arnold Kegel - ako cviky na posilňovanie svalov panvového dna. Zozačiatku boli predpísané pre ženy po pôrode, aby im tieto cviky pomohli k opakovanému zmenšeniu a zúženiu vagíny. Sú však veľmi prospešné aj v rámci regenerácie po operácii prostaty. Rovnako pomáhajú aj pri liečení inkotinencie čiže úniku moču.

Vzrušujú, pomáhajú vyvrcholiť a zlepšujú orgazmus ...

Kegelove cviky sa odporúčajú vtedy, keď je potrebné zvýšiť vzrušenie - ako nástroj k jednoduchšiemu nadobudnutiu vyvrcholenia a rovnako aj pre dokonalejší dohľad nad orgazmom. Cviky pomáhajú zlepšiť sexuálny život rovnako ženám, ako aj mužom. Okrem toho eliminujú viaceré intímne a zdravotné ťažkosti.

Pomoc ženám ...

Pre vás ženy Kegelove cviky znamenajú kvalitnejšie zvlhnutie sliznice, lepšie rytmické sťahovanie vaginálnych svalov, dokonalejšie zovriete partnerovho penisu pri styku, či silnejšie prežitky a pôžitky pri sexe.

Pomoc mužom ...

Pre mužov predstavujú Kegelove cviky predovšetkým silnejšie a viacnásobné orgazmy, dlhšiu a tvrdšiu erekciu, skvalitnenie prietoku krvi v penise, zlepšenie udržania moču, tvrdší a zdravší penis a tiež aj zmohutnenie tlaku a objemu ejakulátu.

Cikanie v sprche – nový Kegelov cvik ...

Počuli ste už o novom Kegelovom cviku? Že vraj cikanie v sprche. Odporúča ho aj americká odborníčka, cvičiteľka a špecialistka na stavbu tela, Lauren Roxburgh. Vraj na precvičovanie panvového svalstva je vynikajúci práve tento Kegelov cvik.

O jeho účinnosti však veľa toho nevieme, nie sú k dispozícii ani žiadne renomované štúdie, ktoré by potvrdili, či vyvrátili účinnosť tohto cviku. Budete musieť skúsiť sami, či tento cvik je účinný alebo nie.

Zerex Klasik na zlepšenie erekcie



kegelove cvičenia
Magazín arrow
Magazín arrow