Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Najväčšie mýty o predčasnej ejakulácii. Čo naozaj (ne)pomáha?

Autor článku: redakcia Zerex.sk 27.04.2017 00:00 Najväčšie mýty o predčasnej ejakulácii. Čo naozaj (ne)pomáha?

Určite ste už počuli množstvo „overených rád“ ne tému predčasná ejakulácia a ako s ňou skoncovať. Prečítajte si, ktoré z nich skutočne zaberajú a ktoré sú len stratou času. Predčasná ejakulácia nastáva vtedy, ak muž vyvrcholí cca do 60-90 sekúnd od začiatku pohlavného styku. Definície „predčasnosti“ sa však môžu líšiť, nakoľko každý pár prežíva milovanie inak. Oddialenie ejakulácie nie je ani zďaleka niečo, o čo usilujú len mladí muži – tento problém môže trápiť hocikoho, bez ohľadu na vek. Dôležitú úlohu tu zohrávajú skúsenosti muža, jeho zdravotný a psychický stav a úroveň stresu, ktorý prežíva.

Čo nepomáha - najčastejšie mýty o predčasnom vyvrcholení

Odpútanie pozornosti

Snažíte sa myslieť na niečo odpudzujúce práve v tom okamihu, keď prichádza váš vrchol? No, možno táto aktivita u niektorého z vás bude účinnou, ale funguje to skôr ako úplné zastavenie celého vyvrcholenia. Raz darmo, odpudzujúce predstavy zabíjajú erotické túžby a samotnú chuť na sex, ako aj príchod orgazmu. Tak pozor na to, aby sa vaše aktuálne číslo v posteli s partnerkou neskončilo úplne a pritom ste chceli len stopnúť predčasnú ejakuláciu.

Rada v zmysle „sústreď sa na niečo nudné, škaredé alebo nepríjemné“ zvyčajne narobí viac škody ako účinku – naozaj si užijete sex počas toho, ako budete myslieť na pracovné úlohy alebo vypĺňanie tlačiva daňového priznania? Nekazte radosť sebe ani partnerke!

Alkohol

Alkohol znižuje mužský pohlavný hormón a za určitých okolností dokáže predĺžiť sexuálny akt, sú tu však podstatné riziká:

  • môžete to prešvihnúť a dosiahnuť opačný extrém – erektilnú dysfunkciu
  • alkohol poškodzuje vašu pečeň a celkový zdravotný stav
  • hrozí, že sa stanete od alkoholu závislými.

Nadmerná masturbácia

Vyznieva to celkom rozumne, že častejšou masturbáciou si čoraz viac užijete a tak budete lepšie ovládať a regulovať svoje predčasné vyvrcholenie. Ale takto to však nefunguje.

Podľa vedcov častá masturbácia predčasnej ejakulácii príliš nepomáha, práve naopak. Masturbáciou docielite rýchlejšie dosahovanie vyvrcholenia a penis bude citlivejší na samotné podnety. Príliš častá masturbácia (zväčša spojená s pozeraním pornografických videí) vyvoláva nadprodukciu neurotransmiterov a stresových hormónov – výsledkom je predčasná ejakulácia. Inými slovami: namiesto toho, aby ste svoj mozog „otupili“, zahrniete ho príliš intenzívnou stimuláciou a dosiahnete opačný efekt.

Okrem toho masturbáciou si môžete privodiť aj stav sexuálneho predráždenia, čiže pravý opak toho, čo docieliť. Aby nebola vaša ruka častejším a nedajbože lepším spoločníkom ako vaša partnerka, zabudnite čo najskôr na čoraz častejšiu masturbáciu.

nadmerná masturbácia nepomáha

Týka sa iba dospievajúcich mužov

Ďalší mýtus je, myslieť si, že predčasná ejakulácia trápi iba dospievajúcich mužov, ktorí so sexom iba začínajú a sú neskúsenými. V praxi však predčasná ejakulácia postihuje nielen teenagerov. Podľa viacerých výskumov (napríklad University of Chicago) sa potvrdilo, že s predčasnou ejakuláciou zápasí asi tretina mužov vo veku osemnásť rokov až päťdesiat.

Viac ako tridsať percent päťdesiatnikov ako aj šesťdesiatnikov má taktiež problémy s predčasnou ejakuláciou, nehovoriac o tom, že sú aj prípady, kedy sa tento intímny problém objavuje aj u mužov v ešte vyššom veku ako je šesťdesiat rokov. Ak sa teda spoliehate na to, že vo vyššom veku predčasná ejakulácia „určite“ pominie, veľmi sa mýlite.

Naše tipy: čo robiť, aby sa predčasná ejakulácia stala minulosťou?

Cvičte telo aj myseľ

Čím lepšie budete poznať a ovládať svoje telo, tým dlhšie vydržíte. Vyskúšajte napríklad meditácie, dychové cvičenia či návody z literatúry o tantre. Pomôžu aj Kegelove cvičenia a iné cviky na posilnenie oblasti panvy. Už dávno nie sú tieto cviky len pre nežnejšie pohlavie. Ak si ich obľúbite a budete ich praktizovať správne a čo najviac, pomôžu vám v oddialení predčasnej ejakulácie. Účinnosť týchto cvikov spočíva v tom, že zlepšujú kontrolu nad samotným vyvrcholením. Okrem toho skvalitňujú aj celkový zážitok plynúci z pohlavného aktu.

Vyskúšajte hrubšie kondómy

Vo všeobecnosti platí, že čím hrubší kondóm použijete, tým lepšie „znecitlivenie“ penisu dosiahnete. Neovplyvní to pritom vaše potešenie z milovania. Ak použijete extra pevný kondóm, budete mať zároveň menšie obavy z nechceného otehotnenia partnerky (menej stresu = dlhšia výdrž).

Aj hlboké dýchanie a počítanie pomáha!

Zhlboka dýchajte alebo začnite počítať aspoň do tridsať, ak cítite, že sa blíži vyvrcholenie. Dobré je obidve techniky využívať naplno a vzájomne striedať (alebo sa zamerajte a to poriadne len na jednu z nich).

Užívajte prírodné afrodiziaká

Stavte na bylinky, ktoré pomáhajú vylepšiť sexuálnu výkonnosť a oddialiť ejakuláciu – patrí medzi ne napríklad Kotvičník zemný, ktorý je hlavou zložkou výživového doplnku Zerex Extralong. Má rýchly nástup, pomôže vám dlhšie udržať erekciu, oddialiť vyvrcholenie a zlepšiť tým kvalitu vášho sexuálneho vzťahu. Tabletky Zerex získate online, bez lekárskeho predpisu. Sú vhodné pre mladých mužov aj pre staršie ročníky a nemajú žiadne nepriaznivé vedľajšie účinky.

Na záver

Čo teda pramení z predchádzajúcich zistení v našom článku? Čo je pravda a čo zase mýtus pri odďaľovaní predčasnej ejakulácie? Je potrebné si všetko reálne overiť na sebe a následne až potom hodnotiť. Pravdou zostáva, že každý muž je iný a na každého môže účinkovať niečo iné na prekonanie predčasnej ejakulácie ...



kegelove cvičenia masturbácia ejakulácia predčasná ejakulácia
Magazín arrow
Magazín arrow