Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Mužská masturbácia: Zdravá pomôcka alebo vážny problém?

17.03.2015 01:15 mužská masturbácia
Je to síce dosť intímna záležitosť každého muža, ale rozhodne stojí za pozornosť sa jej venovať. Nie, nebudeme sa zaoberať iba štatistikami a číslami. To nie je až tak podstatné a zaujímavé. Skôr sa pozrieme bližšie na to, aká miera masturbácie u muža je normálna a zdravá, a na druhej strane na to, čo už môže značiť vážny problém pre samotný vzťah, ktorý sa vďaka nej môže ľahko ocitnúť až na pokraji svojho konca. Vôbec to nie je príjemná predstava. A preto, spoznajte skutočnú pravdu, ako to v skutočnosti je, pretože je možné, že sa táto problematika úzko dotýka aj vás (vášho vzťahu).

 (Nie) je tabu  ... 

     Je to tak, masturbácia je častokrát aj dnes tabu. Pri hľadaní odpovede na otázku „Ako často si „to“ zvykne chlap robiť?“ to nie je až také jednoduché. Priznajme sa páni, máloktorý z nás sa k nej iba tak prizná a navyše ešte aj uvedie presné číslo. Okrem toho, požiadavky u každého muža sú odlišné a to aj v závislosti od veku a samotných povinností muža. Je pravdou, že v čase keď muž dospieva a je v puberte, má chuť na sex väčšiu a vtedy je aj potreba masturbácie zákonite vyššia v porovnaní s mužom, ktorý je v najlepších rokoch a v pracovnom vyťažení.

Čo na to odborníci?   

     Už dávno neplatí, že masturbácia je odmietaná a zakazovaná aj u odborníkov. Práve naopak, väčšina z nich s jej praktizovaním súhlasí, ba priam ju odporúčajú ako výbornú pomôcku v rámci liečby samotného zhoršeného sexuálneho života. Milé prekvapenie pre väčšinu z nás, ale je to tak. Je potrebné pochopiť, že každá jedna erekcia aj "umelo" vyvolaná dokáže účinne pomôcť mužskému penisu a to až dvojnásobne.

Masturbovať áno, ale na základe týchto podmienok ... 

     Tak teda koľkokrát je to optimálne a normálne, ak si to muž urobí sám? Odpoveď je oveľa jednoduchšia, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Páni, masturbovať by ste mali toľko, koľko sa vám chce a koľko vládzete. Avšak aj napriek tomu je vhodné dodržať dva základné predpoklady.

    Prvý spočíva v tom, že masturbácia by vás v žiadnom prípade nemala obmedzovať počas vašich povinností počas dňa. Znamená to, že by ste sa jej nemali podriaďovať (ako aj všetky denné aktivity). Nesprávajte sa ako zbavení rozumu a nepodriaďujte všetko iba sebaukájaniu. Toto by bol veľký problém.

  Tou druhou podmienku je to, že by ste mali brať ohľad na svoje zdravie. Platí, že príliš častým mechanickým vzrušovaním a dráždením si môžete navodiť poranenia na penise. Pokiaľ sa to týka často aj vás, už viete, že to takto ďalej nepôjde. Musíte to zmeniť, pretože od príjemných pocitov sa rýchlo dostanete k tým nepríjemným a až bolestivým. A to predsa nechcete. V takomto prípade budete musieť ihneď prestať a to na istý čas, aby sa vám ranky na vašom prirodzení zahojili.

Optimálna miera mužskej masturbácie  

    V tejto súvislosti je dobré si položiť otázku: "Aká by mala byť teda optimálna miera masturbácie u muža?" Pravdou zostáva, že pokiaľ je muž v puberte, intenzita bude istotne vyššia, pretože sa búria hormóny a chuť na sex je vyššia v porovnaní s neskorším vekom (napríklad po dvadsiatom roku veku života). Preč s predsudkami. Platí, že aj keď máte stálu partnerku a manželku a pravidelný sex, masturbácia vás pokojne bude lákať aj vtedy. Nie je to však nič neovyklé. Je to normálna vec, ktorá vám navyše pomôže zlepšiť vašu erekciu. 

   Takýto jav je bežný predovšetkým v situáciách, aj keď ste už dospelým mužom. Napríklad príliš časte vypäté situácie plné stresu vás privedú k tomu, že si potrebujete rýchlo uľaviť a užiť. A masturbácia je skvelým prostriedkom, ako to dosiahnete pomerne rýchlo a na ktoromkoľvek mieste, kde viete byť iba vy a vaša pýcha v nohaviciach.

Kedy je to už "problém" ... 

  Ako sme to už naznačili vyššie, pokiaľ začnete podriaďovať všetky svoje aktivity a ciele počas dňa iba masturbácii, začína sa u vás prejavovať závislosť. Rovnako, ak preferujete masturbáciu pred klasickým sexom s partnerkou, značí to problém. Pokiaľ sa masturbácia vo vašom vzťahu stala jedinou metódou uspokojenia, preferujete ju pred klasickým sexom a erekciu dosahujete výlučne iba takto, mali by ste vyhľadať pomoc odborníka (lekára). Radíme vám čo najskôr, aby ste stihli napraviť to, čo vo vašom vzťahu nie je v poriadku, pokiaľ je ešte čas.

Nepodceňujte fenomén mužskej masturbácie, pretože ako máte možnosť vidieť, má dve stránky, jednu príjemnú, avšak ako to už býva zvykom, všetko dobré má aj zlé stránky. A pozor by ste mali dávať práve na to zlé, čo môže vážne ohroziť aj váš vzťah s partnerkou.



erekcia penis masturbácia závislosť
Magazín arrow
Magazín arrow