Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Muži a manželstvo

06.10.2014 00:00 manželstvo

Zvláštna kombinácia? Ani nie. Dôkaz je jednoduchý. Muži majú neustály záujem o manželstvo. Stačí, keď každú sobotu stretnete v meste aspoň 5 svadobných párov. A to už je čo povedať. Ich záujem je pravdepodobne evokovaný aj túžbou ich srdca. Veď aj biblickému Adamovi bolo bez ženy smutno. A aj to je jeden z dôvodov, prečo sa ženia.

Zanechať potomstvo

Muži vnímajú manželstvo ako spôsob, ktorým môžu niečo na zemi zanechať. Očakávajú teda to staré známe „postav dom, zasaď strom a sploď syna...“. V manželstve si chcú zväčša založiť rodinu a samozrejme si ju aj udržať. A to už v dnešnej dobe nie je také jednoduché. Muži vnímajú tento trvalý zväzok ako prirodzené vyústenie vzťahu, či jeho pokračovanie. Istým spôsobom očakávajú, že sa stanete ich „druhou mamou“. Ale nebojte sa, očakávajú to len v jednej veci, a tou je starostlivosť, alebo ak chcete skutky služby. Čo všetko môžete pod týmto pojmom chápať? Veria, že ak si vezmú ženu, bude o nich postarané. Na stole ich počká vždy dobrá večera, keď pôjdu do práce, budú mať ožehlené všetky košele, a ich žena sa zmení na niečo ako superwoman. Nie všetko sa niekedy dá stihnúť, a len chápavý manžel dokáže pochopiť, že sa všetko niekedy jednoducho stihnúť nedá.

Kúsok slobody

Samozrejme, okrem týchto drobností očakávajú, že im stále zostane kúsok slobody – na aktivity s priateľmi, či návštevu pubu na to najlepšie pivo. Možno sa vám to zdá príliš, ale pokiaľ sa manželovi dostane kúsok z týchto skutkov a vždy istá časť voľnosti, je v manželstve šťastný.

Plnenie manželských povinností

Nuž, a nesmieme zabudnúť na jednu podstatnú vec, ktorej často hovoríme plnenie si manželských povinností. Kým žena od manželstva očakáva rovnaké prejavy nežnosti ako v čase chodenia, manžel chce v manželstve sex. Nestačí mu fyzický dotyk. Plnenie manželských povinností je pre neho natoľko dôležité, ako je pre vás napríklad nakupovanie. Dokonalé manželstvo sa bez tejto veci iste nezaobíde. A ak ju muž nedostane, bude to pre neho veľmi zložité.

No a nakoniec jeden citát. Zaujímavé je, že väčšinu myšlienok o manželstve vytvorili práve muži. Jeden z nich je Mignon McLaughlin, ktorý povedal, že ak má byť manželstvo vydarené, treba sa zamilovať veľa ráz, ale vždy do tej istej osoby.

Ak muž akceptuje potreby svojej manželky, a žena tie manželove so štipkou tolerancie a kompromisov, nie je možné, aby sa ich očakávania zmenili. Aj keď na manželstvo striehnu problémy, s dávkou odvahy, odpustenia a lásky bude manželstvo dokonalé.



o mužoch láska
Magazín arrow
Magazín arrow