Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Máte slabú potenciu? Objavte prekvapivé príčiny, ktoré za tým môžu stáť

03.07.2019 00:00 slaba-potencia

Za hľadaním príčin, prečo vás trápi slabá potencia, nemusíte hneď navštevovať špecialistov. Niektoré dôvody môžete totiž považovať za prekvapivo malicherné a pritom práve tie vás môžu o potenciu reálne oberať. Ktoré to sú?

#1 Zapálené ďasná

Čo už môžu mať ďasná spoločné s vaším sexuálnym životom? Žurnál sexuálnej medicíny (The Journal of sexual medicine) uvádza, že existuje spojitosť medzi ochoreniami ústnej dutiny a penisom, ktorý nespolupracuje. Štúdia malajských vedcov však dáva nádej mužom, ktorí sa podujmú na parodontálnu terapiu. Zdravie ústnej dutiny teda rozhodne nepodceňujte, páni.

#2 Kamarátstvo vašej partnerky s vašimi priateľmi

Aj takto sa s nami môže psychika pohrať. Americký žurnál sociológie uvádza, že ak vaša žena trávi viac času s vašimi mužskými kamarátmi, môže to mať následky.

Výskumníci, ktorí skúmali viac ako 3 000 mužov vo veku 57 až 85 rokov, zistili, že muž, ktorého partnerka si bola blízka s partnerovými priateľmi, mal o 92 % väčšiu pravdepodobnosť, že sa stretne s ťažkosťami pri získavaní alebo udržiavaní erekcie. (Zdroj: Live Science)

#3 Neliečená hypertenzia (vysoký krvný tlak)

Zdravé cievy a dostatočný prietok krvi sú nevyhnutné pre celkové zdravie a platí to aj pre to sexuálne. Nekontrolovaná hypertenzia poškodzuje krvné cievy v tele, čo ich robí menej pružnými a menej schopnými transportovať krv na potrebné miesta.

Účinným prostriedkom proti vysokému krvnému tlaku môžu byť zmeny životného štýlu. Vneste do svojho života viac cvičenia a vyváženej stravy proti nezdravým návykom ako fajčenie, preferovanie rýchlych jedál (fastfoodu).

#4 Bicyklovanie

Hoci sa mnohé štúdie snažili vyvrátiť túto teóriu, je potvrdené, že dlhé hodiny v sedle bez zmeny polohy môžu spôsobiť kompresiu perineálnych nervov a krvných ciev. To vedie k poškodeniu nervov, ktoré zapríčiňujú problémy. Potvrdzuje to aj odborný článok v Harvard Health Publishing na základe štúdií.

Sedadlo bicykla vyvíja konštantný tlak na hrádzu - oblasť medzi genitáliami a konečníkom. Tento tlak môže poškodiť nervy a dočasne spomaliť prietok krvi, čo spôsobuje znecitlivenie penisu.

Výber kvalitného sedla, časté prestávky, či zmeny polôh môžu byť odpoveďou na to, ako spojiť bicyklovanie a sexuálnu vitalitu. O tú sa však môžete postarať aj prostredníctvom kvalitných prírodných doplnkov Zerex Ultragold. Obsahuje extrakty z tradičných bylín a vitamíny, ktoré prispievajú k udržaniu sexuálnej kondície a vitality v každom veku. Pôsobí aj na udržanie správnej funkcie reprodukčného ústrojenstva.

#5 Obezita

Nadváha a obezita vedú k mnohým zdravotným komplikáciám, ako sú ischemická choroba srdca, hypertenzia, dyslipidémia, ateroskleróza a abnormálny metabolizmus sacharidov. Ukazuje sa, že obezita je tiež rizikovým faktorom pre sexuálnu dysfunkciu u mužov. Nadmerné množstvo tukových tkanív môže byť teda vážnou príčinou, prečo “nestojí”.

Podľa štúdie poľských vedcov, obezita môže spôsobovať hormonálnu nerovnováhu, zapríčiňovať psychologické ťažkosti, spôsobovať nečinnosť. Erektilné poruchy u obéznych mužov sú významne častejšie ako u všeobecnej populácie.

Problémy so slabou potenciou môže zapríčiniť aj prostata. Ako je to možné a akým spôsobom sa ich môžete vyvarovať - odpoveď nájdete v ďalšom článku:



slabá potencia
Magazín arrow
Magazín arrow