Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Máte na krku manipulátorku? 8 spôsobov, ako ženy manipulujú s mužmi

22.09.2020 00:00 mate-na-krku-manipulatorku

Vplyv žien na mužské konanie bol odjakživa zaujímavou témou. V prítomnosti žien dokážu muži minúť viac peňazí, aj ísť viac do rizika. Kedy sa však už nejedná o zdravý sociálny vplyv, ktorý je súčasťou mnohých vzťahov? Máte na krku ženu manipulátorku?

Takto ženy manipulujú s mužmi

Žena manipulátorka vie odhaliť vaše slabosti a použiť ich proti vám. Aby vám toto tvrdenie bolo jasnejšie, použijeme prirovnanie mužom blízke: Superman vs. kryptonit. Táto dáma dávno pochopila, na akom princípe pracuje mužský mozog a ako muži reagujú na rôzne situácie. Chýba jej však pochopenie pre to, že svojím konaním niekoho zraní. 

Tie najúspešnejšie vás presvedčia, aby ste sa niečoho vzdali, obetovali kvôli nim, a urobia to tak, aby ste na to prišli “celkom sám”. Akoby náhodou vypustí poznámku, ktorá sa vám zavŕta v hlave, rozplače sa alebo použije sex, aby uspela. Navyše, bude svoje konanie opakovať, kým ju neodhalíte a nepoviete STOP. Ak sa jej však v manipulácii nedarí, obviňuje a odmieta prevziať zodpovednosť.

Zerex Klasik Plus

Manipulácia je technika stará ako ľudstvo samo, ktorou sa niektorí jedinci snažia ovládať ostatných. Jednou z najlepšie zdokumentovaných manipulátorov starovekej histórie bola Kleopatra. Je považovaná za jednu z najinteligentnejších žien svojej doby. Naplno využívala svoju bystrosť, schopnosti a neodolateľnú charizmu, aby rozšírila svoj vplyv. A bola skutočne úspešná. 

Manipulatívne techniky žien: Ako vás dostanú tam, kam chcú?

#1 Najväčší nepriateľ muža: ženský plač

Keď žena potrebuje, aby niečo dosiahla, zrejme neexistuje účinnejšia manipulatívna technika, akou je plač. Dobre vie, že je akousi Achillovou pätou mužov. Muži zmäknú pri pohľade na plačúcu ženu, ktorú milujú a emócie ich dostanú do kolien. Často túto techniku využívajú matky, ale aj milenky, manželky a dcéry.

#2 Zvádzanie: jedna z najzákernejších ženských zbraní

Ženy vlastnia od prírody plnú výbavu na to, aby dokázali z každého heterosexuálneho muža dostať presne to, čo chcú. Muži si, bohužiaľ, málokedy vedia poradiť s touto formou manipulácie založenej na prejavoch náklonnosti a pozornosti. Ćasto ju páchajú kolegyne, kamarátky, ale aj vzdialené známe. 

Keď žena manipulátorka ukáže, že máte jej pozornosť a je na vás niečo pozoruhodné, ste na háčiku. Nebudete pátrať, čo je na vás také zvláštne, motivuje vás silný sexuálny pud a “vďaka tomu” sa stávate obeťou. Táto hra má len jediného víťaza.

Začne lichôtkami, horúcimi pohľadmi a chvíľami, kedy vás presvedčí, že ste dokonalým spoločníkom. Neskôr žena prejde do protiútoku s oblečením odhaľujúcim viac, než doposiaľ, pridajú sa letmé dotyky (akoby náhodou), chválami všetkého, čo urobíte, poviete. Intenzita týchto aktivít sa začne zvyšovať až do momentu, kým žena nedosiahne to, čo tým sledovala.

Zvádzanie je jedna z najzákernejších ženských zbraní.

#3 Taktika izolácie: ja som tvoja jediná. Amen.

Túto manipulatívnu techniku využívajú najmä manželky alebo milenky, ktoré chcú mať silnú kontrolu nad svojím partnerom. Princípom je v čo najväčšej miere zabrániť, aby ste sa dostali do kontaktu s inými ženami. Keď z vás vyprchá aj posledná kvapka sebadôvery a budete o sebe pochybovať vo vzťahu k ženám, príde nové poznanie. Budete presvedčený o tom, že si už inú ženu nezaslúžite.

#4 (Ne)chcené tehotenstvo

Ako nastávajúca matka vás môže tlačiť do manželstva, ale aj do iných záväzkov, o ktoré ste nikdy nestáli. Darmo ste sa na začiatku dohodli, že ide o čisto telesný vzťah, ak vás dostane do tejto situácie, niet cesty späť. Aj keď sex s touto partnerkou môže byť absolútne dokonalý, nenechajte sa dotlačiť do niečoho, čo nechcete.

#5 Ak ma naozaj miluješ, tak…

Touto manipulatívnou technikou od vás žena žiada, aby ste jej dokázali svoju lásku nejakou činnosťou alebo akciou. Kým odhaliť jej zámer v tomto prípade nie je ťažké, odolať alebo brániť sa je niekoľkonásobne ťažšie. Manipulátorka si musí byť naozaj istá, že vás má v hrsti, kým s takou vetou vyrukuje.

Zo začiatku vás bude chváliť, starať sa o vaše dobro, pripomínať, aký ste dobrý a láskavý človek. Neskôr však zaháji ofenzívu osudnou vetou: “...ak ma naozaj miluješ, tak…”. Muž je málokedy okamžite schopný povedať nie a dať jasne najavo, že jeho  lásku netreba spochybňovať. A už vôbec nie potvrdzovať nezmyselnými požiadavkami.

#6 Porovnávanie iných

Nikto netúži po tom, aby bol porovnávaný s inými. Nechce predsa zaostávať a byť na tom horšie ako niekto, kto prekonáva ich nedostatky. Preto pri poznámkach partnerky o tom, ako si iný muž poradí s problémom lepšie, zapracuje ego a vyburcuje ho to k činnosti.

Prílišné porovnávanie vo vzťahu dokáže viesť k nepríjemným hádkam.

#7 Predstieranie, že má aj iných nápadníkov

Predstavte si, že vaša partnerka odrazu zmení šatník, farbu vlasov a namiesto decentných kúskov vytasí červené lodičky, priesvitnú blúzku a kratšie sukne. Chce vám tým niečo naznačiť: nedostatok vašej pozornosti alebo ignoráciu. Týmto spôsobom manipulácie vás núti zamyslieť sa nad tým, že nie ste jediný na svete, a ak sa jej nemienite venovať, vie si poradiť aj bez vás.

Pokiaľ ste aj naďalej nevšímavý, môže byť jej vzbudzovanie pozornosti posunuté na vyšší level: flirtovanie s inými mužmi a to priamo pred vašimi očami.

#8 Odopieranie sexu

Sex je jedným zo silných motivátorov, ktorý muža poháňa. Prirodzene, majsterka manipulácie je s tým dokonale oboznámená a dokáže vďaka tomu muža “nasmerovať” tam, kam treba. Kým nie je stotožnená s výsledkom jeho konania, odopiera mu sex.

Zlepšite svoju erekciu so Zerexom.

Prečítajte si aj o najčastejších príčinách vzniku krízy vo vzťahu:



manipulatívne techniky žena manipulátorka ako ženy manipulujú s mužmi
Magazín arrow
Magazín arrow