Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Máte bledú tvár a cítite nekonečnú únavu? Mali by ste doplniť železo | Podcast

11.03.2021 00:00 mate-bledu-tvar-a-citite-nekonecnu-unavu-mali-by-ste-doplnit-zelezo

Mať nervy zo železa je v dnešnej dobe veľký dar. Všetko, čo sa deje okolo vás  ovplyvňuje váš život a všetka tá negativita, ľudská hlúposť na vás samotných vplýva negatívne. Treba sa obrniť - najlepšie železným brnením. Ale ako? No železom! Lebo nedostatok železa vplýva aj na vaše nervy. A ak môžete mať anemický syndróm, určite si vypočujte podcast so Zorou Kondé, dozviete sa tu aj mnohé zaujímavé recepty!

Celebritná hosťka, ktorá sama trpela anémiou

Zora Kondé je známa z televíznych obrazoviek, venuje sa zdravej výžive, cvičeniu pilates, vnútornej rovnováhe, a je to celkovo zaujímavá ezoterická bytosť. Roky rokúce sa venovala masáži a reflexnej terapii, masírovala aj dokonca našich zlatých  hokejistov. Má ešte jeden zaujímavý príbeh – je to žena, ktorá prežila pád s výťahom. A zvládla sa dostať opäť do bežného života, aj po dlhšej rehabilitácii. Venuje sa zdravému životnému štýlu a vnútornej rovnováhe. V každom prípade, je to silná osobnosť s charizmou a skúsenosťami, ktorá vám v tejto epizóde podcastu poradí, ako sa stravovať, ako si doplniť železo a ako s anémiou zabojovať.

Bledá tvár

Možno netušíte, či ste anemický. Najčastejším znakom je bledá tvár a nekonečná únava. Môže vám samozrejme chýbať aj magnézium, či vitamín D - ak to chcete vedieť presne, treba ísť k všeobecnému lekárovi, spraví vám testy. 

Recepty najmä pre nevegeteriánov

Hovädzie mäso je zrejme najlepšia voľba pri prirodzenom dodávaní si železa do tela prostredníctvom potravín. Ale nájde sa niečo aj pre vegetariánov: morské riasy, šošovica alebo orechy. Zora Kondé si dokonca v tomto podcaste pripravila aj recepty a ponúkla vám, ako si železo doplniť dennodenne v jednoduchom jedálničku. Ona sama s tým bojovala roky a podarilo sa!

Železo ako doplnky

Najčastejším možným doplnením železa je výživový doplnok, ktorý vám poskytne pohodlný a dostatočný prísun železa. Vyberajte si vždy tie, ktoré vám nespravia problémy s trávením. Najmä tehotné ženy vedia o tom rozprávať, aké to je, keď neprijímate to správne železo a nemôžete ísť na toaletu aj niekoľko dní. Aj túto tému sme v rozhovore načrtli.

Poďte sa spolu s nami dozvedieť, na čo všetko je dobré železo!


Podcast (Z)dravo je plný rád a tento diel aj receptov. Vyskúšajte ich s nami!



Magazín arrow
Magazín arrow