Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Naše telo

Masturbácia a sebaukájanie

Autor článku: redakcia Zerex.sk 23.02.2014 00:00

Masturbovanie je mnohými odborníkmi označované za veľmi zdravé, avšak netreba to preháňať. Sebaukájanie je prvý kontakt so sexualitou, ako takou. Prvý krát väčšinou zažijete orgazmus a ten pocit, kedy je Vám na pár sekúnd najdôležitejšou vecou v živote len dosiahnutie práve tohto stavu.

Masturbácia a sebaukájanie

Sebaukájanie je celkom prirodzená forma ukajánia sa. Jej praktikám sa oddávajú aj celkom vyrovnaný ľudia, pričom im možno v ich ozajstnom sexuálnom živote nič nechýba. Možno však hľadajú celkom inú rozkoš, ktorá im chýba alebo na ktorú boli zvyknutí.

Na masturbáciu v podstate nič nepotrebujete iba seba a nejaké to video, časopis, prípadne nič z toho. Určite je to celkom iný spôsob dosiahnutia orgazmu, avšak je veľmi obľúbený aj počas života pri klasickom sexuálnom styku. Sebaukájanie nemusí byť len samostatné, kedy ste sám niekde zatvorený a venujete sa sám sebe. Môže to mať aj podobu, kedy partner či partnerka je pri Vás a dopomáha Vám k tomu. Je to aj nástroj, ako obmeniť sexuálny život a neuviesť ho do stereotypu.

Celkom iné masturbovanie

Doteraz bola však masturbácia vnímaná veľmi negatívne. Išlo pritom o činnosť, ktorú vykonávalo veľa ľudí, avšak len málo z nich sa k tomu aj hlásilo. Určite je to dnes vnímané o čosi inak, táto aktivita je už bežnou súčasťou života mladých ľudí, pričom sa už ani nerozoznáva pohlavie či vek. Skutočne je to tak. Ženy boli väčšinou považované za tie osoby, ktoré sa „určite“ masturbovaniu neoddávajú a sebaukájanie ani nepoznajú. Štúdie, ktoré boli vykonávané na anonymných respondentkách však napovedajú,  že je rapídny nárast žien, ktoré si obľúbili túto aktivitu a ktoré ju priam vyhľadávajú.

K tomu, aby masturbácia bola príjemnejšia, je nutné zakúpiť aj určité typy nástrojov či hračiek. Sú to napríklad rôzne umelé penisy, ktoré sú k dostaniu v sex-shopoch. Tieto penisy nahrádzajú klasické a sú spoločníkmi pre mnohé ženy. V ponuke sú väčšie či menšie, hrubšie alebo tenšie, a tak je vysoko pravdepodobné, že si môžete vybrať podľa Vašich predstáv. Pre mužov sú to rôzne umelé ženy, ktoré sa nafúknu a stimulujú tak klasický sexuálny styk s partnerkou. Pri zatvorených očiach je to v podstate totožné, i keď sa to nikdy nemôže vyrovnať klasickému sexuálnemu styku.

Bez stresu a v pohode

Masturbácia bola často označovaná ako nezdravá, pričom hrozila strata pamäti pri jeho väčšej početnosti za určité obdobie. Samozrejme, ani tu to netreba preháňať a mali by ste sa skôr venovať svojej partnerke alebo iným činnostiam, nielen tejto. Avšak raz za čas je dobré okúsiť aj takúto zmenu, pričom Vás dokáže zbaviť stresu a dokážete sa pri nej uvoľniť ako pri klasickom uspokojení. Nič však nenahradí partnerku alebo partnerka. Vždy je lepšie, ak ste na to dvaja a ak si rozumiete aj v posteli, nielen mimo nej.

Ak je však zámer Vašej masturbácie akýkoľvek, vedzte, že existujú mnohé spôsoby, ako ho ozvláštniť a ako sebaukájanie vylepšiť. Rozhodne je to však na Vás a na Vašich preferenciách v tejto oblasti.



slabá erekcia o ženách o mužoch vzrušenie orgazmus rozkoš sebaukájanie
Magazín arrow
Magazín arrow