Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Nezaradené

Masáž trochu inak! Ajuvérdska masáž milo prekvapí svojimi účinkami.

Autor článku: redakcia Zerex.sk 24.03.2015 00:00 masáž

Dnešný život je plný stresu, paniky a naháňania sa za úspechom a peniazmi. Je čas trochu zbrzdiť svoje ciele, plány a dopriať si dokonalejší relax. Zabudnite na prácu a nestresujte viac svoje telo, pretože nebude vo svojej koži. Častokrát bývame svedkami toho, že náš organizmus je unavený a vyčerpaný, okrem toho nás trápi prudká neznesiteľná bolesť. Čo v takomto prípade robiť? Nie vždy je správne siahnuť po tabletách na bolesť. Lepšou alternatívou je nechať si svoje telo pomasírovať dobrým masérom. V našom článku sa však dozviete oveľa viac o tajomnej a liečivej činnosti, ktorou je bez akýchkoľvek pochýb práve masáž.

Aká je pravda ... 

     Másaž je zložkou takzvanej mechanoterapie, odboru fyzioterapie, v ktorom sa uplatňuje pasívne cvičenie, polohovanie a masírovanie. Okrem toho sa jedná o sústavu hmatov, ktorými sa mechanicky podnecujú najmä svaly, cievy a periférne nervy. Táto činnosť smeruje k hlavnému cieľu a to zintenzívniť funkčnú spôsobilosť (zdatnosť) a eliminovať vyčerpanosť, ktorú každý z nás často cíti v tejto modernej uponáhľanej dobe. Žiaľ, taký je trend, veľa s tým nenarobíme, iba ak ...

Tlak, podnet a vibrácie

     Masáž tvorí pôsobenie na telo a narábanie s telom prostredníctvom tlakov. Tie môžu byť organizované, usporiadané alebo práve v opačnom „gardé“, neplánované a nezorganizované. Nemožno zabudnúť ani na tlaky stále (pevné) alebo tlaky pohyblivé, respektíve prenosné. Okrem tlakov sa vyskytujú pri masáži aj vibrácie a impulzy. Masáž sa najčastejšie uskutočňuje ručne alebo prostredníctvom rôznych mechanických pomôcok, ktoré slúžia na uľahčenie samotného úkonu.

Šľachy, svaly, koža, kĺby a ďalšie tkanivá ...  

     Hlavným cieľom záujmu masáže sú šľachy, svaly, koža, kĺby alebo ďalšie tkanivá. Nemožno vylúčiť aj orgány tráviaceho systému alebo lymfatické uzliny.

Prsty, ruky, lakte, kolená, predlaktie, chodidlá ...  

     Čím sa najčastejšie uskutočňuje masáž? Všetci dobre vieme, že najčastejšie prstami alebo rukami. No vedeli ste, že sa často používajú aj ďalšie ľudské partie, ako napríklad lakte, kolená, predlaktie, no výnimkou nie sú ani chodidlá. Možno ste mali tú česť vyskúšať už rôzne masáže, pri ktorých boli využité aj tieto spomínané spôsoby a techniky masáže, ale je možné, že ste to ešte nevyskúšali. Je čas to zmeniť. V skutočnosti však poznáme oveľ viac masážnych techník, uvádza sa, že až okolo sto. Masáž je liečbou, o ktorú by ste mali mať aj vy záujem, pretože jej účinky priaznivo vplývajú na samotný ľudský organizmus. A navyše môže byť iná, na akú ste boli zvyknutí doposiaľ.

Ajuvérdska masáž

     Počujete o tejto masáži prvýkrát? Nič to za to, že vám ušla táto technika a druh masáže. Ale iba do dnešného dňa. Ajuverda predstavuje prírodnú zdravotnú starostlivosť, ktorá má pôvod v bájnej Indii. Táto masáž dáva dokopy masáž, jogu, meditáciu a navyše aj liečivé bylinky. Ajuvérdska masáž sa obvykle vykonáva jedným (niekedy aj dvoma masérmi), ktorí využívajú pri svojej práci teplé zmesi bylinných olejov.

 Bylinný masážny olej

     Jedným z množstva masážnych olejov je takzvaný PAIN-OFF masážny olej proti bolesti. Tvoria ho len prírodné rastlinné zložky bez akýchkoľvek chemických prísad, syntetických vôní a ďalších zdraviu nepriaznivých látok. Jedná sa o jedinečný multifunkčný ajurvédsky produkt z 13 bylinných výťažkov, ktorý je zostavený osobitne na uvoľnenie v prípade bolestí svalov (svalstva) a kĺbov. Navyše okrem liečenia bolesťou zasiahnutého miesta, vzpružuje kostné tkanivo, nervovo svalový systém, čo má za následok jednoduchší pohyb, ako aj ktorúkoľvek činnosť.

Priaznivé účinky bylinného masážneho oleja ...

     Aké priaznivé účinky má bylinný masážny olej práve na ľudský organizmus? Na prekvapenie je toho viac v tomto smere, čo vás možno aj „milo“ prekvapí:

  • Mocný a silný pri premáhaní bolesti, zapríčinenej zápalom šliach a kĺbov, tiež artritídou alebo spondylitídou;
  • Umožňuje uvoľnenie pri reumatických a svalových bolestiach, bolestiach  chrbta a pri syndróme zmrznutého ramena;
  • Odporúča sa i na terapeutické masáže;
  • Dostáva sa do vnútra telesných tkanív intenzívnejšie, ako ktorýkoľvek iný druh oleja, či masti.

     Zostáva nám doplniť už len to, že je pravý čas sa oddať  svojmu masérovi, aby vám doprial kvalitnú relaxačnú masáž s masážnym bylinným olejom. Je dokázané, že už po prvej masáži  s bylinným olejom (takzvanej ajuvérdskej masáži) bude každý z nás pociťovať dokonalú úľavu a liečivú silu. Bolo by na veľkú škodu vedieť tieto skutočnosti a nevyskúšať ju pri najbližšej možnej príležitosti. Netreba sa iba stresovať a unavovať, telo potrebuje oddych a relax. Môžete si ich dopriať trochu inak, ako doposiaľ.

FOTO: vysetrenie.zoznam.sk



masáž masážny olej bolesť bylinný olej svaly
Magazín arrow
Magazín arrow