Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Krása

Maqui berry: Najsilnejší antioxidant je tu!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 31.05.2015 00:00 maqui

Dnes nastal ten čas predstaviť si rastlinku a výživový doplnok Maqui berry. Ak sa pýtate, či si zaslúži táto rastlinka, aby sme jej venovali celý článok, odpovieme vám jednoznačné "áno". Aj preto, že si získala označenie ako najsilnejší antioxidant v dejinách prírodnej medicíny. Pokiaľ máte málo vedomostí a informácií o tejto rastlinke (produkte), je čas to zmeniť. Sila a moc prírody jednak v rastlinke, ako aj vo výživovom prírodnom produkte, aj to je Maqui berry. 

Maqui, palma v tropických pralesoch ...

     Maqui berry (Aristotelia chilensis) je tropickou palmou, ktorá najčastejšie rastie v tropických dažďových pralesoch v južnej Argentíne a v Chile. Palma má malé plody (bobule), konkrétne fialovo-čiernej farby s priemerom 4 až 6 mm.

     Plody tejto palmy jednak využívali Indiáni z Ánd, ktorí popíjali nápoje pripravené z týchto plodov až niekoľko tisíc rokov. Rovnako sa tieto zdravé plody používali v domorodej medicíne. Krajina Chile označuje rastlinku maqui za čarovné ovocie a pripisujú mu množstvo priaznivých vplyvov na ľudské telo. Ide hlavne o vytrvalosť a moc (silu), ktorú mali aj dávni Indiáni po požití tohto zázračného ovocia.

Súčasný stav použitia ...

     Dnešná doba využíva plody maqui na produkciu nápojov, ovocných štiav a džúsov, lekvárov (džemov) alebo ako prísadu do polotovarov. Samotné plody sú jemne sušené mrazom a následne pomleté na prášok.

Bohatstvo plodov ...

    V čom spočíva bohatstvo plodov maqui? Jednoznačne v tom, že obsahujú prospešné látky, konkrétne antokyany a flavonoidy. Tieto látky napomáhajú neutralizovať voľné kyslíkové radikály a zápasia s nimi. Zohrávajú rozhodujúcu funkciu v prevencii zákernej choroby, ktorou je rakovina. A čo najdôležitejšie, po viacerých testoch a štúdiách sa odborníci zhodli na tom, že maqui je jedinečným prírodným doplnkom výživy s najväčšou nameranou antioxidačnou hodnotou vôbec. K tomu niet čo dodať, iba sa naplno usilovať dopriať si túto prírodnú silu vo svojom organizme čo najviac a čo najčastejšie.

Zdroj vlákniny, minerálov, vitamínov a aminokyselín ... 

     Aby toho nebolo málo, maqui je vynikajúcim zdrojom vlákniny, minerálnych látok, vitamínov a aminokyselín. Okrem toho sú tieto plody vhodné na viaceré zápaly. Kvôli tomu, že maqui zaháňa túžbu po jedle, je častokrát využívaný aj ako potravina do jedálnička podporujúceho znižovanie telesnej váhy, čiže prirodzené chudnutie. V neposlednom rade prípravky z maqui pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu, zlepšujú vzhľad pleti a taktiež napomáhajú imunite. Aj v prípade ťažkostí s pleťou plody maqui ponúkajú svoju pomoc a účinné ošetrenie.

     V tejto súvislosti sa nám naskytuje otázka, je to vôbec možné, aby ponúkala toto všetko jedna rastlinka, či produkt? Je to možné a oplatí sa preto ešte raz zhrnúť všetky základné priaznivé znaky zázračného produktu a ovocia Maqui berry.

Základné znaky Maqui berry ...

  • Najsilnejší antioxidant, o akom doteraz vieme.
  • Napomáha prekonávať starnutie a civilizačné ochorenia.
  • Značne posilňuje imunitu organizmu.
  • Novinka vo sfére prostriedkov na chudnutie – utišuje túžbu po jedle, urýchľuje látkovú výmenu a metabolizmus; účinne prečisťuje a detoxikuje organizmus.
  • Podporuje dobrú náladu, stimuluje, podnecuje fyzický a psychický výkon.
  • Disponuje antibakteriálnymi účinkami a účinne bojuje s plesňami a kožnými chorobami.
  • Lieči kĺbové zápaly, vzpružuje kosti a kĺby.

  Dosť bolo slovo, je čas ho skúsiť na vlastnej koži a na vlastnom tele. Odhaľte silu najsilnejšieho antioxidantu súčasnej doby!   FOTO: http://www.berry-acai.eu/



imunita antioxidant zdravie cholesterol
Magazín arrow
Magazín arrow