Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Zdravie

Lieky na alergiu zlepšujú život

Autor článku: redakcia Zerex.sk 13.09.2016 00:00 lieky

Jar a leto je obdobím, ktoré dokážu najviac potrápiť každého alergika. Ak máte problémy s alergiami, možným riešením pre vás sú práve lieky na alergiu. Tie dokážu zlepšiť život každému, kto má problém s akoukoľvek alergiou.

Vzostup alergií

Varovaním odborníkov zostáva, že do roku 2017 bude nejaký druh alergie trápiť každého druhého Európana. Množstvo alergikov prudko narastá. Viacerí z nás o svojej alergii ani len netušia (je nás viac ako 40 percent jedincov) alebo alergiu neliečia, či ju podceňujú. Lekári zdvíhajú varovný prst pred ľahostajným prístupom k alergii. Takéto ignorovanie alergie môže vyvolať ďalšie a závažnejšie problémy, ako napríklad vznik astmy, zápalu prínosových dutín alebo zápal stredného ucha.

Čo zapríčiňuje alergiu?

Najčastejšie sa jedná o alergie na srsť zvierat (nielen domácich) a tiež na peľ. Okrem toho človek môže byť alergický aj na prach, trávu, vzdušné plesne, ako aj potraviny, vône, kozmetiku, lieky, odev, dym a podobne.

Ako zabrániť alergiám?

Jednoduchá otázka, no o to zložitejšia odpoveď. Jedno je isté, že práve lieky na alergiu dokážu zlepšiť a skvalitniť život. Pri ich užívaní sa nemusí nikto z nás obmedzovať a môže si dožičiť to, čo chce a čo má rád. Okrem toho pomáha aj časté vetranie miestnosti, obmedzenie zvyškov potravín v dome (byte), obmedzenie vlhkosti (najlepšie pod 50 percent). S alergiami si netreba zahrávať, netreba ich podceňovať, ale účinne liečiť. Klasická alergia po dlhšom neliečení môže prejsť až do prieduškovej astmy a to je veľký problém, ktorý už v pokročilejšom štádiu nebude možné liečiť a odstrániť.

Charakteristické príznaky alergie

  • Časté kýchanie,

  • Upchatie nosa,

  • Svrbenie v nose,

  • Výtok z nosa,

  • Slzenie očí, ich sčervenanie.



zdravie
Magazín arrow
Magazín arrow