Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

Liek (nie iba) na energiu menom Ženšen!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 28.08.2014 00:00 Ženšen

Dnes sa pozrieme podrobnejšie na prírodný zázrak a liek menom „ženšen. Vedia to o ňom už staroveké liečiteľky, ktoré ho často používali vo svojich kúrach. Vedia veľmi dobre, prečo sa môžu spoľahnúť práve na tento „všeliek“. Chcete to vedieť aj vy? Zázračné účinky tejto byliny odhalíme v nasledovných riadkoch nášho článku. Objavte s nami zázračnú silu ženšena ...

Ženšen kvôli sile, energii, pri pocitoch vyčerpania

Isto ste už počuli o tejto bylinke. Patrí medzi exotické rastliny a svoje uplatnenie má predovšetkým v ďalekej čínskej medicíne (už viac ako 5 000 rokov). Že vy jej ešte neveríte? Snáď zmeníte názor, ak budete čítať ďalej. Je známe, že ženšen užívajú najmä ľudia, ktorí potrebujú nabiť novou silou energiou. Vedzte, že je účinný pri vyčerpanosti, slabostimalátnosti. Ženšen je jedným z najlepších povzbudzujúcich a vzpružujúcich prípravkov. Vo viacerých prípadoch má efektívnejšie výsledky ako klasická káva, zelený, či čierny čaj, či ako mnohé energetické nápoje. Samotná efektivita pramení z toho, že viacej ako 20 percent hmotnosti koreňa ženšenu tvoria efektívne a podnecujúce látky. V porovnaní s inými látkami, pri užívaní ženšenu vám nehrozí riziko závislostí, nevyžaduje si pravidelné zvyšovanie dávok, aby ste docielili lepší účinok a ak sa rozhodnete pre túto bylinu, ovplyvníte svoje zdravie komplexne.

Ženšen ako všestranný liek, nielen ak niečo bolí

Môžete sa aj vy zaradiť k ľuďom, ktorí ženšen užívajú, ak vyžadujú načerpať energiu, ak chcú byť životaschopní a veľmi činní. Niektorí ho užívajú vďaka jeho sile zastaviť proces starnutia. Športovci siahajú po ženšene ako po svojom legálnom prírodnom dopingu. Neplatí však, že ženšen je iba liekom, ak vás niečo bolí alebo vám chýba. Práve naopak, siahnite po ňom a zlepší sa vám sexuálne libido, erekcia a budete výkonnejší aj v posteli. Je výborné afrodiziakum, pretože po jeho konzumácii vám narastie hladina testosterónu v krvi. Ženám ženšen veľmi pomáha vyrovnávať nepravidelný cyklus pri menštruácii.

Ženšen ako dostupný produkt zdravej prírodnej medicíny

Dnes je potvrdená viacerými odborníkmi samotná sila a priaznivá účinnosť ženšenu na celkové zdravie človeka. Nemusíte mať žiadne obavy, že si užívaním tejto byliny nejako poškodíte svoje zdravie. Premýšľate, ako sa rýchlo dostať k tejto veľmi účinnej látke, byline, či prípravku? V súčasnej dobe ženšen zoženiete aj v špecializovaných obchodoch s produktmi zdravej medicíny.

Ženšen a jeho druhy

V súčasnosti môžete natrafiť na viac druhov ženšenu, ktoré sa od seba odlišujú svojimi účinkami a vplyvom na človeka. Ak zoberieme do úvahy zdroj a dejiny, najznámejší je ženšen ázijský (ženšen pravý). Pomáha pri odbúravaní stresu, podporuje psychickú vyrovnanosť, pomáha pri cukrovke. Je to silné prírodné afrodiziakum a zvyšuje chuť na sex. Ženšen čínsky a ženšen kórejský sú vynikajúcimi pomocníkmi pre posilnenie imunity, ako aj pri problémoch s oplodnením a počatím. Ďalším druhom je ženšen sibírsky, ktorý má vynikajúce účinky v boji proti zákernej cukrovke, ako aj pre rast krvného tlaku, či proti chrípke a nachladnutiu. Poznáme aj ženšen americký, ktorý sa najviac využíva pri liečení chrípky a prechladnutia, ako aj pri problémoch s trávením a pri kašli.

Dobrý tip na záver

Najčastejšie sa využíva práve koreň zo ženšenu. Pokiaľ ho ponecháte na slnku vysušiť, získate tak biely ženšen. A sme na konci. Je to na vás, pre ktorý druh ženšenu sa rozhodnete, pretože už dnes poznáte všetky pozitíva, ktoré vám môže priniesť. Zaradíte ženšen aj vy do svojho jedálnička už dnes?



ženšen enegia afrodiziakum
Magazín arrow
Magazín arrow