Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Nezaradené

Libido, ktoré večne spí? Skúste doplnky na zvýšenie sexuálneho apetítu!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 17.04.2019 00:00 libido

V partnerskom živote je to so sexom ako na hojdačke. Na začiatku sa nemôžeme od seba odtrhnúť a počet sexuálnych výkonov ďaleko prevyšuje priemer. Prirodzene sa však postupom času niektorý z partnerov nasýti, čo druhému nemusí vyhovovať. Ako zvýšiť svoj sexuálny apetít a zachovať tak rovnováhu vo vzťahu?

Sex je bez pochybností jednou zo základných a neoddeliteľných súčastí partnerského vzťahu. Nedostatok libida ho však môže ovplyvniť v negatívnom zmysle slova. Človek spokojný v partnerskom vzťahu totiž nepotrebuje vyhľadávať nové príležitosti a málokedy sa uchyľuje k nevere. Keď sa aj napriek tomu stretnete s poklesom chuti na sex, stále existujú riešenia, čo s tým môžete urobiť.

Kedy najviac strácame chuť na sex a ako môžeme problém riešiť?

Muži

Plánovanie rodiny a sex z povinnosti

Muži si často myslia, že ich sa to netýka, s nedostatkom chuti na sex sa však stretávajú najmä v období plánovania potomstva. Sex začnú vnímať ako povinnosť, keď každý mesiac v rovnakom období počujú vetu: “Ovulujem, ideme na to”. Nie je to práve najvášnivejšia ponuka na intímne zblíženie, čo poviete? Nečudo, že erekcia sa nie vždy dostaví a problém môže byť na svete.

Riešenie: Určite nie je jednoduché “držať krok” s partnerkou, ktorá baží po dieťatku. Ak však túžite po rodine a chcete do toho dať maximum, prírodný doplnok Zerex Ultragold môže byť jedným z riešení. Okrem toho, že podporuje chuť na sex, dlhodobo udržuje sexuálnu kondíciu (v každom veku), priaznivo vplýva na udržanie potencie a plodnosti. Samozrejme, potrebné je aj pochopenie a súčinnosť partnerky.

Súčasťou tohto doplnku je aj kotvičník zemný, silné prírodné afrodiziakum pre mužov aj ženy. Podľa vedeckých výskumov môže pozitívne ovplyvniť aj kvalitu spermií, najmä ich pohyblivosť.

Pokles testosterónu

Za nechuťou k sexu môže stáť aj niečo iné než psychika. Prirodzený pokles libida môže ovplyvniť aj pokles hladiny testosterónu, mužského pohlavného hormónu. Ten ovplyvňuje stovky procesov v mužskom tele vrátane celkovej energie, sily, výkonu či erektilnej funkcie.

Riešenie: Spomínaný kotvičník sa podieľa na tvorbe mužských pohlavných hormónov a nachádza sa aj v ďalšom doplnku výživy Zerex Klasik. Ten je určený na podporu libida a chuti na sex, podporuje pevnú a kvalitnú erekciu a má priaznivý vplyv na výkon muža v posteli.

Predčasný koniec

Ďalšiu skupinu mužov tvoria tí, ktorí sa stretávajú s nepríjemným problémom predčasnej ejakulácie. Po niekoľkých neúspešných pokusoch sa stránia intimít s partnerkou. Keď sa po čase znovu odhodlajú vyskúšať to, vybuchnú opäť a čas k novému pokusu sa tak môže znovu predĺžiť.

Riešenie: Odborníci z oblasti sexuológie radia, aby muži udržiavali svoju pravidelnú sexuálnu aktivitu. Dlhodobejšie medzery medzi stykmi ejakuláciu len urýchlia, čo problém nevyrieši. Potrebné je zamerať sa na sexuálne aktivity, ktoré nebudú hneď viesť k súloži, napr. rôzne techniky predohry. Určite sa poteší aj partnerka.

Pre mužov s rýchlym vyvrcholením je určený prírodný produkt Zerex Extralong, ktorý prispieva k predĺženiu pohlavného styku. Prispeje nielen k dobrému výkonu, ale aj k sebavedomiu a môže pomôcť zbaviť sa strachu z neúspechu pri sexe.

Tip pre mužov

Výdatnou a chutnou pomocou na povzbudenie a podporu potencie je aj čaj, ktorý kombinuje tradičné byliny ako kotvičník zemný, vres obyčajný, pupočník ázijský, slez maurský a damiánu. Ich účinky pôsobia priaznivo nielen na sexuálnu túžbu, ale aj na výkonnosť – v posteli, v práci, v športe.

Ženy

Výkyvy hormónov v menopauze

Nežnejšie pohlavie má tiež svoje dôvody. Azda najväčšiu skupinu žien, ktoré sa sexu vyhýbajú, tvoria ženy v období menopauzy. Môže za to zmes nepríjemných prejavov, ktoré toto obdobie sprevádza: náhle zmeny nálad, pošvová suchosť a následná bolestivosť pri styku, návaly tepla a podobne.

Riešenie: Podieľať sa na harmonizácií hormónov za výdatnej pomoci vitamínov a minerálov, môže maca peruánska. Ďalšie z radu prírodných afrodiziák, ktoré okrem chuti na sex podporuje aj odstránenie chronickej únavy zvyšovaním energie.

Spokojné s málom a matky na plný úväzok

Ďalšiu skupinu žien môžeme špecifikovať ako ženy, ktoré sex používajú len ako prostriedok splodenia detí alebo “partnersku povinnosť” vo výnimočných obdobiach. Jedná sa o ženy, ktoré nevnímajú sex ako základnú potrebu v partnerskom vzťahu.

Ženy starajúce sa o svojich potomkov často kladú dôraz na výchovu a vzdelávanie svojich detí, na partnera však často zabúdajú. Ich chuť na sex je na minime a partnerove pokusy sa často končia neúspešne. Intimita tak smeruje do úzadia, čím môže vzniknúť priepasť medzi partnermi - a základy hádok sú položené.

Často sa však stáva, že práve vzorné matky a starostlivé manželky čelia partnerovej nevere a nechápu dôvod, prečo sa to muselo stať práve im.

Sex bez orgazmu

Špecifickou skupinou žien, ktorých libido skutočne spí, sú tie, ktoré nezažívajú orgazmus alebo necítia sexuálne vzrušenie pri sexe s partnerom. Tieto ženy často vykresľujú partnera ako sebeckého, pretože svoje potreby uspokojí a ich nie.

Riešenie: Dôležité je, aby partner vedel, po čom žena túži. Pokiaľ nebude vedieť, že sa mu partnerkin výkon nepozdáva, nič s tým neurobí. Nápomocné môže byť aj dostatočné prekrvenie pohlavia, čo sa môže postarať o zintenzívnenie vzrušenia. Predohra, rôzne techniky či hračky a množstvo prírodných afrodiziák (kotvičnik zemný, maca peruánska, ženšen) môžu žene pomôcť prežiť intenzívny sexuálny zážitok, ktorý si bude chcieť rada zopakovať.



libido
Magazín arrow
Magazín arrow