Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Chudnutie

Leto je ideálny čas na chudnutie. Aj diétovať však treba s rozumom!

Autor článku: redakcia Zerex.sk 24.07.2017 00:00 chudnutie

Letný čas je veľmi vhodný na chudnutie – máme konečne priestor, venovať sa športovým aktivitám a turistike, na trhu je dostatok čerstvého sezónneho ovocia a zeleniny a… Kto by netúžil, vyzerať dobre v plavkách? Aj chudnutie však má svoje zásady. Pozrime sa na ne bližšie.  

Racionálne chudnutie – čo treba vyškrtnúť zo zoznamu?

  Či už chudnete pred dovolenkou, počas nej alebo po nej, začnite od stravy. Tu je niekoľko tipov na veci, ktorým by ste sa rozhodne mali vyhnúť.  

Alkohol

  Chemická štruktúra alkoholu funguje podobne ako cukor – zabraňuje chudnutiu a naopak, pomáha telu naberať váhu. Odpustite si teda farebné drinky v hotelových baroch – ak mojito, tak len „virgin“ verzia a bez cukru, ak predsa len víno, tak iba poriadne zriedený strik z bieleho vína.  

Sladkosti

  Vyškrtnutie rafinovaných cukrov zo zoznamu je veľkou pomocou pri chudnutí. V lete to ide jednoducho – vašu chuť na sladké plne uspokojí ponuka čerstvého ovocia, ktoré nájdete na miestnom trhovisku.  

Zradná pasca švédskych stolov

  Dovolenkujete v hoteli, kde vás každý deň čakajú bohato prestreté švédske stoly? Nechajte vaše oči, nech sa najedia a vyberte sa k stolu s menším tanierikom. Ak chcete počas dovolenky naozaj schudnúť ale zároveň si ju užiť, nemusíte si odopierať domáce špeciality. Stačí, ak ich vykryjete dostatočným príjmom zeleniny. Príklad? Ak si naberáte jedlo na večeru, tri štvrtiny vášho taniera môže tvoriť čerstvá alebo grilovaná zelenina a jednu štvrtinu mäso, ryby, cestoviny a iné miestne dobroty. Namiesto dezertu si zoberte čerstvé ovocie.  

Ktoré potraviny vám v lete pomôžu schudnúť?

 

Červený melón

  Najlepšie chutí vychladený. Obsahuje cca 90 % vody a zvyšok tvorí vláknina, ktorá prečistí vaše črevá a zníži chuť do jedla. Melónová diéta je mimoriadne príjemná a pomôže vám rýchlo zhodiť kilá. Aby sa vám melón neprejedol, mala by trvať maximálne 5 dní.  

Citrón

  Citrónová voda je zázrak, ktorý môžete popíjať počas celého dňa. Naštartuje vaše trávenie a dodá vám množstvo energie. Citrusy sú v lete obzvlášť obľúbené preto, lebo dokážu efektívne schladiť prehriaty organizmus. Ak potrebujete malú obmenu, vyšťavte si do čistej, studenej vody limetku, pomaranč alebo grep. Citrusy naviac pomáhajú čistiť a detoxikovať pečeň.  

Zelený čaj

  Tento čaj obsahuje čarovné katechíny, ktoré napomáhajú expresnému spaľovaniu tukov. Namiesto kávičky s mliekom si v práci doprajte kvalitný, najlepšie sypaný zelený čaj, napríklad s jazmínovou príchuťou.

Tip: Pre ešte pohodovejšie letné chudnutie vyskúšajte kapsuly na prírodnej báze Zerex Enzemax, ktorý znižujú chuť do jedla a urýchľujú spaľovanie tukov a cukrov. Doplnok výživy Zerex Enzemax je voľne dostupný online.



chudnutie leto spaľovanie tukov
Magazín arrow
Magazín arrow