Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Imunita a energia

L-arginín ako cenná aminokyselina a tiež afrodiziakum. Prečo má význam pre náš život

Autor článku: redakcia Zerex.sk 29.04.2015 00:00 L-arginín

L-arginín je pomerne známou látkou, obzvlášť pre ľudí, ktorí sa venujú cvičeniu a budovaniu svalov. Ale neznamená to, že pre bežných ľudí je táto látka nepotrebná. Práve naopak. Potrebujeme ju pre život skutočne všetci. Dnes si povieme viac o tom, prečo je to tak.

Tvrdnutie ciev a tepnien

      Tento proces je zapríčinený predovšetkým nedostatkom základnej molekuly v krvi, ktorou je oxid dusnatý. Túto molekulu je organizmus schopný vytvárať samostatne práve z aminokyseliny L-arginín. Kvalitnejšie dodávanie zásob L-arginínom zabezpečuje lepšiu pružnosť a elasticitu tepien (ciev) a zároveň sa tým skvalitňuje aj prietok krvi.

Odporúčaná dávka na deň  

    Vo všeobecnosti sa odporúča prijať denne 3000 mg až 5000 mg L-arginínu počas dňa. Najlepšie je ho skombinovať buď s vitamínom B6, kyselinou listou alebo aj s vitamínom B12. Rovnako i takzvaný betaín prispieva k podpore zdravých ciev.

Zmiernenie vysokého tlaku krvi

   V prípade aplikácie L-arginínu začneme s jeho priaznivým vplyvom na vysoký krvný tlak. Dnes je veľmi častým javom, že už aj mladí ľudia majú vysoký krvný tlak, takzvanú hypertenziu. Možno aj vy patríte k tým (ne)šťastlivcom, ktorých trápi podobný problém. Nie je to nič príjemné, žiaľ musíte sa naučiť s tým žiť a hlavne zmierňovať dôsledky. Vedzte, že vysoký tlak krvi je tichým zabijakom. Navonok nemusíte nič cítiť a zrazu môžu nastúpiť veľké problémy. Až v takom rozsahu, že budete mať doslova svoj život v ohrození. Vysoký krvný tlak kazí hlavne malé cievy, taktiež namáha srdce a to vedie k jedinému - vzniku srdcovo-cievnych ochorení a tiež aj ďalších orgánov. Preto sa oplatí mať zdravé cievy, to určite.

Proti artérioskleróze

   Zastavme sa pri ďalšom veľmi vážnom zdravotnom probléme, ktorý obťažuje mnohých v dnešnej spoločnosti. Artérioskleróza je takzvané vápenatenie ciev. Pri tomto ochorení rastú usadeniny vo vnútornej časti ciev, respektíve tepien. Z tohto dôvodu cievy (tepny) strácajú pružnosť. Postupne dochádza k upchávaniu malých ciev a to vedie k vyšším poruchám s prekrvovaním.

    V tejto súvislosti je potrebné pripomenúť, že aminokyselina L-arginín je veľmi potrebná aj pre prekrvenie spolu s oxidom dusnatým. Ak si zabezpečíte vyšší príjem L-arginínu do krvi, skvalitníte si elasticitu ciev. Nie náhodou sa práve L-arginín využíva pri liečení srdcovo-cievnych ochorení, problémov s prekrvením, vysokým tlakom a tiež artériosklerózy.

L-arginín a intímna oblasť  

   Ak máte milí páni problémy s erekciou, je najvyšší čas začať užívať L-arginín kvôli lepšiemu prekrveniu svojho pohlavného orgánu. Táto aminokyselina je účinnou aj v boji proti poruchám erekcie, takzvanej erektilnej dysfunkcii. Štatistiky sú v tomto smere neústupčivé. Hovoria, že až vyše 20 percent slovenských mužov nad 40 rokov trpí poruchami erekcie. Príčiny týchto porúch ani nemusíme dlho bádať, sú nimi najmä obezita, upchaté cievy, problémy s vysokým krvným tlakom a ďalšie poruchy ciev, či tepien.

   V tejto súvislosti nie je dobré, ak budete zbytočne čakať. Začnite čo najskôr konať. Nakoľko intímne problémy začnú trápiť aj samotný vzťah. Tieto problémy budú iba upevňovať problémy vo vzťahu. A takto sa to bude točiť okolo toho istého.

Podpora imunity a obranyschopnosti organizmu

  L-arginín a biele krvinky spolu úzko súvisia. Ako? Podporuje ich tvorbu v tele. Tým podporuje aj imunitu a zúčastňuje sa na podpore obranyschopnosti tela. V neposlednom rade ničí karcinogény v tele a podporuje rast svalov. Nehovoriac o podpore regulácie takzvanej acidobázickej rovnováhy, ktorá je jadrom pre zabezpečenie trvalého zdravia každého z nás.

  Ako ukončiť náš odborný výklad k aminokyseline L-arginín? Jednoducho. Užívajte ho aj vo vyšších dávkach, pretože nemá žiadne vedľajšie účinky. Prospieva vám aj vášmu telu. Tak do toho a nezabúdajte vo svojom jedálničku ani na túto prospešnú látku a buďte fit každý deň, či už počas pracovných, ako aj manželských povinností.

 

 



imunita l-arginín afrodiziakum sex aminokyseliny
Magazín arrow
Magazín arrow