Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Kvalitný prezervatív nie je samozrejmosť. Aký to je?

14.03.2017 01:48 prezervatív
Prezervatív ako ochrana pred neželaným počatím a prenosnými pohlavnými chorobami prešiel od čias svojho prvopočiatku mnohými premenami. Na trhu dnes nájdete desiatky rôznych druhov. Stalo sa vám už, že ste stáli v drogérii pred regálom plným pestrofarebných balíčkov s kondómami a nevedeli ste si vybrať? Nájsť tie správne a kvalitné prezervatívy je na prvý pohľad veľká veda. Ale len na prvý pohľad...

Podľa čoho spoznáte kvalitné kondómy?

Pevnosť materiálu

Kvalitné prezervatívy sú predovšetkým také, ktoré sa netrhajú. Ich úspešnosť pri zabraňovaní nechcenému tehotenstvu je takmer stopercentná. Hľadajte kondómy, ktoré sú pevné a najmä - elektronicky testované.

Pohodlie a správna veľkosť

Kvalitný kondóm má vhodný tvar a prispôsobí sa aj veľkosťou vášmu telu. Dobré značky ponúkajú na výber rôzne druhy kondómov, medzi ktorými si každý muž nájde ten svoj – klasické lubrikované kondómy, extra tenké alebo ultra hrubé prezervatívy, skrátené alebo predĺžené verzie, varianty s vrúbkovaním a výčnelkami či voňavé farebné kondómy.

Lubrikovaný prezervatív

Vlhký kondóm zvyšuje váš komfort a pomôže v prípade, že nemáte po ruke vhodný lubrikant. Odporúčame vám vyskúšať kvalitné, supertenké, extra lubrikované latexové prezervatívy, ktoré môžete skombinovať s lubrikačným gélom na báze vody.

Zdravotná nezávadnosť

Skutočne kvalitné kondómy sú dermatologicky testované a nemali by dráždiť vašu pokožku. Ak máte vy alebo vaša partnerka alergiu na latex, siahnite radšej po špeciálnych bezlatexových kondómoch pre alergikov. Tie sú zvyčajne vyrobené z polyuretánu. Materiálovo je polyuretán pevnejší než latex, čo umožňuje vyrobiť prezervatív ešte tenší než ten klasický. Cena bezlatexových prezervatívov je síce o niečo vyššia, no majú ešte jednu nespornú výhodu – môžete ich používať aj s olejovými lubrikačnými gélmi (napr. s kokosovým olejom).

Spoľahlivá značka

Ak hľadáte kvalitu, siahnite po overenej značke, ako je napríklad Durex. Kondómy Durex Classic sa vyrábajú z prírodného kaučuku, ľahko sa navliekajú, sú 100 % elektronicky testované a zodpovedajú zákonom stanoveným normám pre ochranu pred pohlavnými chorobami. Kondómy Durex majú dlhú záručnú dobu – odporúčame vám, zakúpiť si do zásoby rôzne druhy a experimentovať. Po čase sami zistíte, čo vám a vašej partnerke najlepšie vyhovuje.


milovanie kondómy prezervatív
Magazín arrow
Magazín arrow