Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

(Z)dravo Podcast

Kurkuma, dezinfekcia (nielen) na tanieri. Na čo všetko ju môžete využiť? | Podcast

13.05.2021 00:00 kurkuma-dezinfekcia-nielen-na-tanieri-na-co-vsetko-ju-mozete-vyuzit

Antibakteriálne, antivírusové a protizápalové účinky. Kurkuma sa právom nazýva “zlato” v kuchyni. Ako ju zaradiť do jedálnička?

Zázračné indické zlato

Indické zlato v kuchyni môže spôsobiť zázraky! Je to kurkuma - síce vám hrnce zostanú žlté, ale vaše telo vám poďakuje. Je to prírodná dezinfekcia - okrem iného samozrejme. 

Kurkuma “lieči”

Tento zázrak podporuje redukciu zápalových procesov v tele, pomáha k normálnemu prekrveniu organizmu. A dokonca prispieva k znižovaniu hladiny cholesterolu v krvi, podporuje funkciu srdcovo-cievneho systému, a dokáže aj mnohé iné. Viac sa dozviete v podcaste.

Recepty len pre vás!

Zora Kondé, dnešná hosťka, si pripravila aj zopár receptov z kurkumy. Určite vás inšpirujú! Povie vám aj o odporúčaných množstvách, a iné tipy. Lebo ako isto viete, všetkého veľa škodí - a aj pri kurkume to platí.

Kurkuma aj deťom

Kurkumín je vhodný aj pre deti. Často sa používa ako jedno z prvých dochucovadiel. Ale pozor! Iba kurkuma – kurkumín, nie kari korenie. Kari je zmes korenín a tá obsahuje aj čili, na čo by ste si mali dať pozor.

Kto je Zora Kondé?

Hosťkou tohto podcastu je Zora Kondé, ktorá je špecialistkou na zdravý životný štýl. Mnoho rokov sa venovala terapiám, masážam, a nestarala sa len o “bežných smrteľníkov”, ale aj o slovenské celebrity. Jej rukami prešli napríklad aj slovenskí hokejisti, ktorí nám vybojovali zlato. Mohli ste si ju všimnúť aj v televízii - ale tentokrát poradila nám v našom podcaste Zdravo. 

Zapnite si nás, napríklad aj pri varení!

Túto epizódu podcastu (Z)dravo (ako aj všetky ostatné) nájdete aj na týchto miestach:



Magazín arrow
Magazín arrow