Magazín

Poctivo pripravované články o tom najdôležitejšom, čo potrebuje každý vedieť o svojom zdraví.

Vyberte si z menu tému, ktorá Vás práve teraz najviac zaujíma.

Vzťahy a sex

Takto ovplyvní váš život kríza stredného veku

Autor článku: redakcia Zerex.sk 09.07.2018 00:00 kríza stredného veku

Množstvo mužov prechádza obdobím, keď začnú prehodnocovať život, ktorý žijú. Veria, že môžu dokázať viac, byť šťastnejší a k tomu potrebujú urobiť veľkú zmenu. Cítia nutkanie, aby to urobili čo najskôr. Takto sa väčšinou začína kríza stredného veku. Uvedomenie si, že sa nachádzate v tomto období, vám môže pomôcť vyhnúť sa samotnej kríze a v rámci prevencie prijať rozumné rozhodnutia. Tie vám môžu pomôcť zachrániť partnerský vzťah, bankové konto, kariéru a neraz i dlhoročné priateľstvá. Ako na to?

Kedy môže kríza stredného veku “zaútočiť”?

Zvyčajným milníkom, ktorý odštartuje hodnotenie vlastného života a všetkého, čo doň vstupuje, sú narodeniny s nulou - 40, 50. Muži často cítia potrebu práve v tomto období pozrieť sa na doterajšie výsledky vlastných rozhodnutí. Pri vstupe do “nového desaťročia” môžu nastať situácie, kedy cítia naliehavú potrebu urobiť drastické zmeny.

S týmito zmenami sa muži najčastejšie stretávajú

Muži môžu v tomto štádiu svojho života prechádzať obdobím podobným obdobiu, ktoré prežívali v období dospievania. Prejavovať sa to môže nasledovne:

  • zvýšená nervozita, nepokoj a náhle zmeny nálad
  • nájdenie alebo hľadanie aférky mimo partnerského vzťahu
  • opustenie rodiny
  • holdovanie alkoholu
  • väčší záujem o vlastný vzhľad, celková zmena vizáže
  • túžba po vzrušení a dobrodružstve
  • zaoberanie sa otázkami smerovania života
  • návrat do vzdelávania (vysoká škola, kurzy)
  • splnenie snov z detstva a mladosti (hra na hudobný nástroj, kúpa vozidla)

Impulzívne rozhodnutia však môžu viesť k zničeniu, preto ak prídu myšlienky s podobným smerovaním, snažte sa o ich objektívne a neunáhlené prehodnotenie.

Čo sa s mužom vlastne deje a prečo kríza?

Až u polovice mužov v strednom veku (40, 50 rokov) sa stretávame s tým, že začnú vnímať svoju vlastnú osobu z rôznych uhlov. Niektorí muži si všímajú, že mnohé z ich snov zostali nedosiahnuteľné alebo pociťujú, že v kariére alebo intímnej oblasti môžu dokázať ešte viac.

Problémy v posteli?

Kríza sa môže prejaviť aj vtedy, keď už telo nespolupracuje tak, ako zamlada. Tvorba tukových vankúšov okolo brucha, stresujúca práca, aj penis, ktorý nestojí tak ako by mal (alebo vôbec nestojí). Na vine je obvykle klesajúca hladina mužského pohlavného hormónu, ktorá s pribúdajúcim vekom klesá. Tento jav odohrávajúci sa v tele muža súvisí mužskou andropauzou. To všetko môže, prirodzene, ovplyvniť sexuálny život každého muža.

Dostatočné sebavedomie, dobrú náladu a pripravenosť na zážitky v posteli za každých okolností je možné dosiahnuť v niekoľkých krokoch:

  1. snažiť sa obmedziť stres na minimum. Ak potrebujete dosiahnuť duševnú harmóniu a udržať tak psychiku v pohode, môže pomôcť čaj na ukľudnenie s obsahom Levandule lekárskej, Skorocelu kopijovitého alebo Medovky lekárskej.
  2. dopriať si dostatok spánku a oddychu
  3. vyhnúť sa nadmernej konzumácií alkoholu
  4. obmedziť fajčenie
  5. zabezpečiť telu dostatok dôeležitých vitamínov, aminokyselín a minerálov

Toto vás dostane znovu do sedla

Kotvičník zemný, je prírodné afrodiziakum, ktoré podporuje sexuálnu túžbu aj celkový výkon. Maca peruánska pomáha udržiavať sexuálnu aktivitu. V tradičnej juhoamerickej medicíne našla všestranné využitie. Používa sa, rovnako ako Kotvičník, aj ako prírodné afrodiziakum. Pomáha udržiavať hladinu hormónov v normálnych hladinách. Zinok prispieva k plodnosti, správnej reprodukčnej funkcii a k udržaniu normálnej hladiny mužského pohlavného hormónu v krvi. Schizandra čínska sa v tradičnej čínskej a japonskej medicíne využíva už storočia. Pôsobí na kardiovaskulárny systém, zlepšuje prietok krvi, normalizuje krvný tlak. Spolu s vitamínmi B2, B6, B12 a meďou nájdete všetky uvedené zložky v tabletkách určených na dlhodobé udržanie sexuálnej kondície Zerex Ultragold.

Zerex Ultragold.

Ako z kola von

Prvými “záchranármi” v tomto období sa stávajú partnerky, manželky. Muž potrebuje cítiť pochopenie a podporu, inak ju bude hľadať niekde inde. Nesúďte ho, snažte sa nájsť riešenie, ako môže byť spokojný a nedávajte mu dôvod hľadať radikálne cesty.

Počas tohto obdobia nezabudnite

  1. Pamätajte, že vaše pocity nie sú príkazy.
  2. Venujte dostatočnú pozornosť výžive, aby ste si udržali optimálnu hladinu mužského pohlavného hormónu. Môže pomôcť čaj na povzbudenie s obsahom spomínaného Kotvičníka zemného, Vresu obyčajného (pozitívne vplýva na funkciu prostaty a močového ústrojenstva), Damiány, ktorá prospieva vašej psychike, či Pupočníka ázijského, ktorý stimuluje prekrvenie mozgu.
  3. Len preto, že máte pocit, že máte uniknúť z vášho domova, práce alebo manželstva, to neznamená, že to musíte urobiť.
  4. Tieto pocity môžu skutočne poukazovať na problémy, ktoré je potrebné riešiť. Ale môžu sa časom vytratiť alebo zmeniť.
  5. Buďte vďační za dobré veci. Urobte si čas, aby ste boli vďační za tie časti vášho života, ktoré vás robia šťastným
  6. Predtým, ako budete robiť dôležité rozhodnutia, porozprávajte sa s niekým, kto vám poradí alebo vás usmerní.
  7. Opýtajte sa, či sú vaše želania realistické. Muži robia mnoho úspešných zmien vo svojich 40. rokoch (a neskôr) napr. začatie vlastného podnikania. Len sa uistite, že vaše nové ciele sú praktické a na dosah.



o mužoch naše telo zdravie
Magazín arrow
Magazín arrow